Welk lichaamstype heb ik? Ontdek het hier!

17 mei 2023

Je hebt de perfecte outfit gevonden in je favoriete winkel, maar zodra je deze aantrekt valt het eindresultaat tegen als je in de spiegel kijkt. Het kan zijn dat je misschien niet de juiste pasvorm voor jouw lichaamstype hebt gekozen. Super jammer! In dit artikel vertellen we graag meer over de verschillende lichaamstypes en hoe je voor jou de juiste pasvorm kunt kiezen. Zo weet je uiteindelijk veel beter wat wel of niet bij je past.

Welk lichaamstype heb je? 

First things first! Het is handig om te weten wat voor lichaamstype je hebt als je kleding shopt. Dit kun je makkelijk doen door je maten op te nemen en te kijken welke type het beste bij jou past. Zo kun je een appelvormig, peer- of aardbeivormig, rechthoekig of zandloperfiguur hebben als lichaamstype. Als je dit weet kun je beter kleding vinden die bij jouw figuur past. Je hebt natuurlijk ook kledingstukken die voor iedere maat goed geschikt zijn, zoals bijvoorbeeld van het merk Carlo Colucci. Dit kledingmerk is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en geschikt voor veel verschillende lichaamstypes. Hoe fijn!

1# Appelvorm 

Als je een appelvorm hebt, dan heb je een langer bovenlichaam ten opzichte van je onderlichaam en een breder bovenlichaam ten opzichte van je taille. Bij het kiezen van de juiste kleding voor dit lichaamstype, moet je ervoor zorgen dat je kledingstukken kiest die je taille accentueren. Denk aan getailleerde blazers, jurken met verlaagde taille, A-lijn jurken en wijd uitlopende mouwen.

‘Lees ook: De mooiste accessoires die je outfit de finishing touch geven.

2# Peer/aardbei

Als je een peer- of aardbeivormig lichaam hebt, dan heb je brede heupen en benen in verhouding met je bovenlichaam. Bij het kiezen van kleding voor dit lichaamstype wil je het accent leggen op je bovenlichaam. Denk bijvoorbeeld aan topjes met V-hals, jurken met een A-lijn rokje en lichtere kleuren op je bovenlichaam.

3# Rechthoekig 

Als je een rechthoekig lichaamstype hebt, dan zijn je buste, taille en heupen ongeveer even breed. Dit lichaamstype kan elk type kleding dragen, maar als je er een beetje curvy uit wilt zien, moet je proberen kleding te dragen die je figuur vormgeeft. Voorbeelden van perfecte kledingstukken zijn een getailleerde trenchcoat, jurken met kant, high-waisted broeken en rokken. Als je aan het shoppen bent voor een man met een slank en rechthoekig figuur, dan kun je bijvoorbeeld bij het merk Malelions goed terecht voor casual kleding voor heren, zoals t-shirts, sweaters, jassen en broeken.

4# Zandloperfiguur 

Het zandloperfiguur heeft een uitgesproken taille met bredere heupen en borst. Bij dit lichaamstype kun je kleding dragen die je figuur accentueert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan getailleerde blouses, jurken met geplooide rokken, high-waisted broeken en rokken. 

Hopelijk kun je met deze simpele tips sneller jouw perfecte outfit shoppen en is een miskoop nu verleden tijd. Bedenk ook dat welk lichaamstype je ook hebt, het belangrijkste is dat je je fijn en comfortabel voelt in je kleding.

(Weer) met plezier koken? Lees deze fijne tips!
Een inloopkast maken doe je zó met dit handige stappenplan!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter