Welke kleding past bij mij? Zo (her)ontdek je je eigen stijl

1 oktober 2019
Welke kleding past bij mij? Met deze 8 tips van de experts (her)ontdek je je eigen stijl!

Kleding is veel meer dan alleen een lapje stof om te voorkomen dat je in je blote kont over straat hoeft. Als je het goed aanpakt en iets aantrekt wat helemaal bij je past, dan voel je je goed en straal je dat ook uit. Maar soms kan ik me ook behoorlijk lost voelen in modeland. Zoals nu de herfst en winter weer voor de deur staan. Ik wil weer even kritisch door mijn kledingkast en wat leuke nieuwe dingen voor mezelf shoppen. Maar welke kleding past bij mij? Hoewel de planken in mijn kast vol liggen – ik ben slecht in dingen weg doen – heb ik ‘niks’ om aan te trekken. En wat moet ik met de nieuwe modetrends en -kleuren? Nu weet je vast wel dat Cynthia en ik dit jaar Steps ambassadeurs zijn. En dus dacht ik; ik vraag het gewoon aan hun experts. Hoe (her)ontdek je je eigen stijl? Steps stylist Hjordis Orbons en personal shoppers Moon Fraaij en Marina Jelavic van Het Nieuwe Zwart hesen ons voor een fotoshoot in allerlei toffe looks en combi’s en gaven hele fijne tips. En die delen we graag met jullie!

Welke kleding past bij mij? 8 Tips van de experts

#1 Blijf bij jezelf

Hjordis: “Wat mooi staat bij anderen wil niet zeggen dat dit ook goed bij jou staat en andersom natuurlijk.  Kijk naar je eigen kracht; wat is het mooie aan mijn lichaam en waar wil ik de nadruk op leggen? Of waar wil je juist niet de nadruk op leggen? Als je daar bewust van bent weet je al snel welke shape kleding je wel en niet graag zult dragen.”

Welke kleding past bij mij? Met deze 8 tips van de experts (her)ontdek je je eigen stijl!
Cynthia en ik werden voor de fotoshoot voor Steps in allemaal toffe outfits gehesen. Een absolute musthave dit seizoen is de toffe maxi shirtdress links, een echte statement jurk. Leuk met hakken voor een avondje uit, maar ook super met witte sneakertjes eronder voor op het schoolplein. En in de winter draag je hem met een panty en dit okergele vestje erop. Of durf je te vlammen in het rood zoals Cynthia! In een knallende elegante gedrapeerde top. En die broek is haar nieuwe lievelings; we hebben ontdekt dat Steps onwijs goed is met pasvormen.

#2 Haal 2x per jaar de bezem door je kledingkast

Moon & Marina: “Door regelmatig de bezem door je kast te halen, krijg je meer overzicht en is het in de ochtend makkelijker kiezen. Ook ben je blijer met wat je werkelijk hebt. Wat te strak zit gaat er uit – ook als je denkt ‘dat gaat mij ooit weer passen’ – en wat pilt of verwassen is gaat er ook uit. Dan zijn er nog de twijfelgevallen; deze mogen terug met een knijper om de bovenkant van de hanger. Als je ze binnen een half jaar draagt, mag de knijper eraf. Zo niet, dan gaat het kledingstuk bij de volgende bezemronde weg. Dan heb je nog de ’emotionele waarde items’; daarvan bewaar je er maximaal tien in een mooie doos.”

Hjordis: “Het is altijd goed om te kijken in je kast en eerlijk te zijn naar jezelf. Soms houd je zo erg vast aan bijvoorbeeld je lievelingsjurk waarin je 10 jaar geleden schitterde, maar die nu niet meer bij je smaak en/of figuur past. Dus blijf jezelf afvragen: ‘Haalt dit kledingstuk mijn kracht naar boven of was dat verleden tijd? Wat wil ik accentueren en wat niet?’.” 

‘Lees ook: 7 Souvenirtjes die mijn lichaam aan mijn zwangerschappen heeft overgehouden.’

#3 Onderzoek: welke kleding past bij mij en mijn figuur?

Moon & Marina: “Heb je volume aan de bovenkant, leg dan de nadruk op je onderkant met print broeken en lichte tinten, gebruik donkere soepel vallende stoffen boven en draag er grove schoenen bij. Heb je volume aan de onderkant, leg dan de nadruk op de bovenkant met print blouses en grove breisels in een lichte tint en donkere kleuren onder; een skinny jeans in donkere wassing is altijd goed! Heb je een taille, laat deze zien met een hoge taille jeans met een smal riempje met de top in je broek.”

Test: Wat voor figuur heb ik?
Op de website van Steps kun je gratis een online test doen om te ontdekken wat voor figuur je hebt. Ook vind je er een hele mooie beschrijving bij elk type figuur. Wat is je kracht en hoe laat je dit het beste zien? Een aanrader voor elke vrouw om even naar te kijken!

#4 Leer kleding combineren

Moon & Marina: “Kijk af! Op Instagram en Pinterest zijn genoeg toffe outfits te vinden; maak een printscreen en stop ze in je afbeeldingen inspiratie mapje op je telefoon. Ga met je eigen items aan de slag om deze looks na te bootsen.”

Hjordis: “En kijk naar de kleuren; passen deze bij elkaar? Maar ook door ze aan te doen en te combineren. Wat doet het met je figuur? Je wilt ergens je accent op leggen bij elke outfit. Zijn het de benen? De schouders? Decolleté? Een outfit die qua vorm helemaal niks voor je doet is een no-go, ergens wil je je vrouwelijkheid laten zien.”

#5 Ontdek: welke kleuren passen bij mij?

Hjordis: “Je kunt een kleur hebben die je ontzettend mooi vindt, maar die misschien niet bij de ondertoon van je huid past. Zwart, wit en donkerblauw zijn de veilige kleuren die iedereen staan. Heb je een bleke huid en weinig pigment dan zullen diepe, warme en donkere kleuren je teint omhoog halen. Als je meer kleur wilt toevoegen, kan dat altijd met accenten en accessoires. En als je een donkere huidskleur hebt, kun je bijna alle kleuren goed hebben en meer losgaan met kleur en prints.”

Moon & Marina: “Wij zeggen altijd dat iedereen elke kleur kan hebben, mits je de goede make up draagt. Maar in de regel is het wel; heb je een donkere uitstraling ga dan voor wat fellere, hardere en heldere kleuren. En heb je een lichtere uitstraling dan kun je beter kiezen voor de ‘verwassen’ felle tinten en pastels en moet je uitkijken met zwart en wit en kun je beter kiezen voor donkerblauw en off white.” 

‘Lees ook: 10x Falen als moeder – Wat er gebeurt als ik de ballen laat vallen.’
Welke kleding past bij mij? Met deze 8 tips van de experts (her)ontdek je je eigen stijl!
Welke kleding past bij mij? Nou, die prachtige gebreide plissérok van Cynthia met daar bovenop een glanzende zwarte top staat iedereen! We hebben hem aan gezien bij vrouwen met verschillende huidtinten en in maatjes meer en minder én iedereen rockt deze topper. Bijkomend voordeel: hij kleed ook mooi af. Ook weer leuk met hakken of stoere boots, maar ook een sneakertje kan. En ik ben helemaal verliefd op deze flared krijtstreep broek die ik hier combineer met een stoer leather look biker jack en shirtje. Maar Steps heeft ook een prachtig bijpassend colbert jasje dat je even móet checken.

#6 Zorg voor goede basisitems

Moon & Marina: “Een mooie soepel vallende mouwloze top in het wit en in het zwart, een mom jeans met goede wassing en hoge taille, witte halfhoge sneakers, een zwart wat langer boyfriend colbert, een getailleerde little black dress tot net over de knie, een grote cashmere trui in een uitgesproken kleur die perfect bij jou staat, een oversized jeans jack, suède boots met blokhak en als laatste een soepelvallende maxi skirt met panterprint, graaauuww!”

Hjordis: “Shapewear vind ik ook heel belangrijk voor bijna elke outfit, net als de juiste bh. Verder een mooi pak – die je casual kunt dragen met een leuk t-shirtje en sneakers of met een mooie blouse met pumps voor een chique look -, een zwart jurkje en een mooie spijkerbroek.”

#7 Wat je vooral NIET moet doen

Moon & Marina: “Te kleine kleding kopen alleen omdat je maat er in staat. De ene maat valt anders dan de andere maat, iets ruimer maakt altijd slanker. Nog een valkuil: blazers en lederen (binnen) jasjes kopen op de buste maat, zodat deze dicht kan. Dit hoeft niet! Koop zo’n jasje altijd op de schoudermaat, zodat het jasje mooi getailleerd en slank zit.”

‘Lees ook: Me-time: Mijn 10 manieren om me weer wat meer vrouw en minder moeder te voelen.’

#8 En nog wat extra tips!

Hjordis: “Ik wil het nogmaals benadrukken; shapewear, shapewear , shapewear… Het maakt echt een verschil! En het is niet meer zoals een korset van vroeger, dat je er niet lekker in kan bewegen. En… door mooi lingerie voel je je door de dag heen ook mooi en sexy.”

Moon & Marina: “Als eerste; je uitstraling telt, dit zien mensen als eerste! Je lach is je mooiste accessoire. Als tweede: goede make-up doet de helft. Dus maak eens een afspraak bij een make-up merk dat je aanspreekt en laat een mooie basis make-up aanbrengen, zo klopt alles weer! En tot slot: 5 kg afvallen zonder iets te doen? Trek een zwarte skinny taille jeans aan en combineer die met een zwarte mouwloze soepel vallende top met v-hals waarvan je een nipje in je broek steekt middenvoor. Trek er een zwart boyfriend colbert met opgerolde mouwen bij aan en maak de outfit af met een zwart smal lak riempje, leuke smalle armbandjes in goud en zwart, zwarte enkellaarsjes met blokhak. Tadaaaaa! Alsjeblieft hé… ?.”

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar de volledige herfst- en winter collectie van Steps? Check ‘m hier op de website! Richting het feestseizoen komen er ook nog pareltjes van jurken bij, dus houd Steps.nl absoluut in de gaten.

Welke kleding past bij jou?

Als jij jezelf ook afvraagt; Welke kleding past bij mij? Dan hoop ik dat je wat aan deze tips hebt. En heb je nog andere vragen, stel ze dan gerust hier onder dit blog. Dan zorgen wij ervoor dat hij beantwoord wordt. Of trakteer jezelf op een sessie met personal shoppers Moon & Marina. Zij gaan samen met jou op zoek naar je positieve kanten en zoeken daar geschikte outfits bij, waardoor jij (nog) lekkerder in je vel zit.

Heitje voor een karweitje - mijn kinderen bedachten wel een heel gênant klusje
Zakgeld - wanneer starten en hoeveel geef je?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply M van Amersfoort 4 oktober 2019 at 10:25 pm

    Heb wat moeite met shapewear voor mijn buik door spastische darm. Kan niet goed tegen iets wat te strak zit. Daarentegen korte benen.(1.57m). Wat voor advies voor broeken?

  • Laat een reactie achter