Welke kledingstijl past bij mij? Zo herontdek je je stijl als moeder

26 juli 2018
Welke kledingstijl past bij mij? Zo herontdek je je stijl als moeder

Je lijf en lifestyle veranderen nogal als je moeder wordt. En zo kwam het dat ik op een dag als nieuwbakken mama voor mijn kledingkast stond en dacht: Welke kledingstijl past bij mij? Hoe wil ik er graag uitzien? Ik wist het gewoon niet meer. Ik had 9 maanden lang zwangerschapskleding gedragen. En mijn oude kleding die voor mijn zwangerschap zo leuk stond, zat toch anders om mijn ietwat meer gevormde lijf. En dan zeg ik het nog lief voor mezelf. 😉 Ik werd er echt vreselijk onzeker van. Ik was super blij dat ik moeder was geworden, maar ik wilde er ook nog steeds leuk uitzien. Dan zit ik gewoon beter in mijn vel. Dus probeerde ik mijn eigen stijl als moeder te herontdekken. Uiteindelijk met succes! En de onderstaande tips hebben mij daar heel erg bij geholpen. Misschien heb jij er ook wat aan!

Welke kledingstijl past bij mij? – 8 Tips

Accepteer je nieuwe lichaam

Blijf jezelf niet in je oude (zwangerschaps)kloffie heisen, wachtend totdat je lijf weer helemaal in oude vorm hersteld is. Natuurlijk moet je je best doen om de zwangerschapskilo’s kwijt te raken, maar realiseer je ook dat het tijd kost. En dat je lijf waarschijnlijk nooit meer helemaal de oude wordt. Accepteer je nieuwe figuur en trakteer het op leuke kleding. Zodra je er leuker uitziet, zul je merken dat je ook veel beter in je vel zit en je je al snel meer jezelf gaat voelen.

Ruim je kledingkast op

Haal de bezem door je kledingkast. Doe je zwangerschapskleding weg of berg het op voor een eventuele volgende zwangerschap. Vraag jezelf bij ieder kledingstuk af: Als ik dit nu in de winkel zou zien, zou ik het dan weer kopen? Zo ja, dan mag het blijven. En blijf jezelf niet kwellen met kleding die niet past. Wegdoen!

‘Lees ook: Zomertrends 2019 – dit zijn dé kledingitems die je dit seizoen niet mag missen.

Kleding combineren

Probeer – terwijl je je kledingkast opruimt – verschillende items met elkaar te combineren. Maak ook gedurfde combinaties met items die je normaal niet zo snel bij elkaar aan zou trekken. Zo krijg je vernieuwende combinaties en haal je veel meer uit je kledingkast. Er kan meer dan je denkt! En omdat je er op deze manier nog beter achter komt wat er wel en niet bij elkaar past, heb je ‘s ochtends veel sneller een outfit bij elkaar.

Welke kledingstijl past bij mij en mijn figuur

Welke kledingstijl past bij mij? Zo herontdek je je stijl als moeder

Welke kledingstijl past bij mij en mijn figuur? Afbeelding: Shutterstock.

Zorg ervoor dat je weet wat de sterke punten van je figuur zijn en accentueer ze. Welk model past perfect bij je lichaam? Als je dat weet kun je je kledingstijl hier heel goed op aanpassen.

Appel figuur

Vrouwen met een appel figuur zijn meestal onzeker over hun buik, maar hebben mooie volle borsten en slanke benen. Accentueer daarom je benen, borsten, hals en schouders. Tops of jurkjes met een A-lijn staan heel mooi. Of draag een v-hals top of bijzonder sieraad waardoor de focus naar je hals en schouders gaan. Ook mag je best wat van je benen laten zien door rokjes of jurkjes op kniehoogte te dragen. En kies voor broeken met een high waist, dus boven de heupen.

Peer figuur

Veel Nederlandse vrouwen hebben een peer figuur; wat bredere heupen, dijen en bovenbenen en ronde billen en een slank bovenlijf in vergelijking met de onderkant. Ben jij een peer, dan is bovenkleding dus erg belangrijk. Draag tops met mooie prints of in een opvallende kleur of benadruk je taille met een ceintuur. En draag jasjes, vesten of blazers niet te lang, maar tot net boven je heupen. Dat staat mooier en slankt af. Houd de onderkant sober en kies voor broeken met een hoge taille en zakken op de voorkant in plaats van de zijkant.

Zandloper figuur

Als je een zandloper figuur hebt, heb je in theorie de meest gewilde lichaamsvorm; brede, symmetrische heupen en schouders en een smalle taille. Maar ook als je dit figuur hebt, ken je vast onzekerheden. Kies voor nauwsluitende tops of jurkjes die de nadruk op je smalle taille leggen. Ook blazers, jasjes en vesten met een knoopje dicht boven de navel of een ceintuur er omheen accentueren je taille. Qua onderkleding kun je in principe alles dragen.

Plank figuur

Als je schouders, taille en heupen allemaal ongeveer even breed zijn, heb je een plank figuur. Meestal zijn deze vrouwen erg slank, met dunne benen, platte billen en kleine borsten. Om voor meer figuur te zorgen, benadruk je de taille. Draag een strakke top met een ceintuur om je middel, maak de knoopjes van vesten of jasjes dicht bij de taille en benadruk je schouders met bijvoorbeeld een opvallende print. Om je heupen wat breder te laten lijken, kun je wijde broeken en rokken dragen met een hoge taille. En mooie opvallende kontzakken, laten je billen ronder lijken.

‘Lees ook: Zo krijg je als mama meer tijd in een dag.’

Welke kledingstijl past bij mij en mijn lifestyle

Kies niet alleen kleding die past bij je figuur, maar ook bij je lifestyle. Droeg je vroeger nog korte rokjes en stoffen die moeilijk te wassen zijn of gevoelig zijn voor rafels, als moeder zijn die kledingstukken niet altijd meer even geschikt. Met een kleintje buk je veel en zit je regelmatig op de grond, waardoor een wat langere rok geen overbodige luxe is. En ook maken je kinderen je sneller vies of blijven met hun nagel of een stuk speelgoed in je kleding hangen. Zonde als je iets na één keer dragen kunt weggooien, omdat je de vlekken er niet meer uit krijgt of omdat er een onherstelbare haal in zit. Plus je voelt je veel lekkerder in je outfit als je je niet continu druk hoeft te maken over vlekken.

Laat je inspireren

Op internet kom je heel veel leuke en verschillende kledingstijlen tegen. Denk bijvoorbeeld aan Instagram, Pinterest of leuke modeblogs. Kijk naar wat anderen dragen en gebruik de inspiratie voor je eigen outfit. Je kunt ook een moodboard op Pinterest maken waarop je alle inspiratie verzameld. Zo ontdek je vanzelf een patroon in welke stijl en welke kleuren je leuk vindt. En daarmee kun je je nieuwe looks dan weer gaan samenstellen.

Gratis stylingadvies

Als je er zelf niet uit komt, kun je ook stylingadvies vragen. Bij Zalando hebben ze nu bijvoorbeeld een fantastische nieuwe service; Zalon. Hier klik je o.a. aan welke stijl je leuk vindt, wat je maat is en voor welke gelegenheid je een outfit zoekt. Als je wilt kun je zelfs foto’s van een bepaalde stijl of jezelf uploaden. En op basis daarvan krijg je van een stylist gratis stylingadvies en wordt er een box met kledingstukken voor je samengesteld. Allemaal items die perfect bij jou passen. Het advies en de box kosten je niks. Je betaalt alleen voor de kledingstukken die je houdt. Het omruilen of terugsturen van de items is ook gratis.

‘Lees ook: 10x Falen als moeder – Wat er gebeurt als ik de ballen laat vallen.’

Geef geld uit aan jezelf

En tot slot; moeders zijn meestal een kei in zichzelf wegcijferen. Maar gun jezelf ook wat leuks! Als je er goed uit ziet, zit je lekker in je vel en ben je een veel leukere moeder, vriendin en vrouw. Vergeet bovendien niet; kinderen kopiëren hun ouders. Dus als jij zelfvertrouwen uitstraalt en laat zien dat je goed voor jezelf zorgt, zullen zij dat ook doen en meer vertrouwen in zichzelf hebben.

Als jij jezelf ook afvraagt; Welke kledingstijl past bij mij? Dan hoop ik dat je wat aan deze tips hebt!

Welke kledingstijl past bij mij? Zo herontdek je je stijl als moeder

Ideëen en tips voor zwangerschapsfotografie
Tips: Vakantie herinneringen bewaren!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter