Een spinnenweb weven met ijsstokjes

9 juli 2022
Een spinnenweb weven met ijsstokjes.

Je kent vast het kastanje spinnenweb wel; een kastanje met daarin lange satéprikkers waar je wol omheen wikkelt. Super leuk om te maken met kinderen! Alleen zo jammer dat je moet wachten tot er kastanjes uit de bomen vallen. Of toch niet? Met een paar ijsstokjes lukt het namelijk ook. En zo kun je het hele jaar door zo’n vrolijke hanger maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe je een spinnenweb kunt weven met ijsstokjes!

Wat heb je nodig voor het weven van het web met ijsstokjes?

‘Lees ook: Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten voor kinderen.’

Weven met ijsstokjes

  1. Plak de ijsstokjes dwars op elkaar, zodat er een kruis ontstaat. Ik heb dit met een lijmpistool gedaan, zodat de lijm snel droog was. Maar je kunt ook houtlijm of vloeibare hobbylijm gebruiken. Dan moet je de ijsstokjes alleen eerst even laten drogen voordat je verder gaat met weven.
  2. Knoop je garen om een ijsstokje heen en dan ga je de wol om de ijsstokjes heen weven. Vanaf het stokje waar je garen aan vast geknoopt zit, ga je met de klok mee naar het volgende stokje. Je gaat er met de garen overheen en dan draai je de draad 1 slag om het ijsstokje heen. In de video hierboven kun je goed zien hoe dat moet, als je deze omschrijving lastig vindt.
  3. Ga zo met de klok mee door naar het volgende ijsstokje en het volgende ijsstokje, totdat je een mooi stukje web geweven hebt.
  4. Zet de draad vast op een ijsstokje met een halve steek. En dan knoop je de nieuwe kleur aan hetzelfde ijsstokje vast. De uiteindes van beide draden kun je dan ook nog even aan elkaar knopen, zodat je zeker weet dat je wol niet meer los schiet. Met de nieuwe kleur ga je verder zoals je ook met de eerste kleur hebt gedaan. Je kunt op deze manier zoveel kleuren gebruiken als je wil.
  5. Wanneer je met de laatste kleur aan het einde bent gekomen, dan maak je ook weer een lus om het ijsstokje om de draad mee vast te zetten. En die knoop je ook nog even aan het uiteinde van de vorige kleur, zodat garen echt niet meer af kan wikkelen. Knip dit laatste touwtje extra lang af, zodat je het kunt gebruiken om je ijsstokjes spinnenweb mee op te hangen.
Een spinnenweb weven met ijsstokjes.

En, vind je het spinnenweb zonder kastanje ook leuk geworden? Als je nu ook gaat weven met ijsstokjes, dan vinden we het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jullie creatie op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

‘Lees ook: Meer dan 50 geweldige ideeën om te knutselen met wc rollen.

Nog meer leuke knutselideeën

Behalve een spinnenweb weven, vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen met ijsstokjes. Die vind je hier op onze website. En hier vind je ook nog een heleboel leuke knutselideeën met wol. Voor al onze andere knutseltips voor kinderen kun je ons knutsel archief ook nog even checken. Daar vind je alles wat wij gemaakt hebben.

En verder zullen we jullie natuurlijk blijven inspireren met nieuwe leuke knutsels. Wil je daar niets van missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Een pop-up dinosaurus ei knutselen
Een schelpen tasje knutselen van papieren bordjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter