Weven met kinderen – Maak zelf een vrolijke wandhanger voor aan je muur

21 april 2019
Weven met kinderen - Maak je eigen vrolijke wandhanger

Wandhangers zijn al een tijdje giga hip. Helemaal als je er één zelf maakt. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtig kleed knopen of een regenboog hanger maken, zoals ik eerder heb gedaan. Maar het is ook heel leuk om er één te weven met je kinderen. Een oer-oude techniek die nog steeds hele toffe dingen oplevert. Kijk maar naar deze vrolijke wandhanger. Ik laat je stap voor stap zien hoe je hem maakt.

Wat heb je nodig om te weven met kinderen?

 • Karton
 • Wol
 • Schaar
 • Weefnaald. Als je die niet hebt, kun je ook een ijsstokje gebruiken
 • Plakband
 • Stok
 • Eventueel kraaltjes
‘Lees ook: Macramé regenboog hanger maken – Een toffe eyecatcher in de kinderkamer.’

Weefraam maken

 1. Allereerst maak je een weefraam waarop je kunt weven. Dit doe je door een rechthoekig stuk karton uit te knippen. En op beide uiteindes van de korte kant plak je op zo’n 3 cm van de kant nog een strookje karton.
 2. Daarna knip je beide korte uiteindes in over de hele lengte waarbij je een centimeter tussen de knipjes aanhoudt. Het is belangrijk dat je een even aantal knipjes zet.
 3. Tussen de knipjes span je een stuk wol en de uiteindes plak je op de achterkant van je weefraam vast. Je weefraam is nu klaar om te weven.

De wandhanger weven

 1. Nu ga je je wandkleedje maken. Kies wat vrolijke kleuren wol bij elkaar. En knip een lang stuk af. Als het niet zo’n hele dikke wol is, kun je je stuk touw dubbel doen, zodat je weefstuk sneller klaar is. Haal het uiteinde door je weefnaald of plak het vast op een ijsstokje als je geen naald hebt.
 2. Nu kun je eindelijk gaan weven met de kinderen! Je haalt je naald om en om tussen de draadjes op het weefraam door. Boven het eerste touwtje langs, onder de volgende door, boven die daarna en zo verder. De draad trek je er doorheen waarbij je een stukje van het uiteinde laat uitsteken.
 3. Als je een rij gehad hebt, schuif je hem naar boven en dan ga je daaronder weer verder met weven. Alleen nu omgekeerd. Als je de regel ervoor boven geëindigd bent, dan begin je de volgende regel dus onder.
 4. Wil je een andere kleur wol? Dan laat je het uiteinde van de kleur waarmee je bezig bent uitsteken. En ga je op de volgende rij verder met een andere kleur. Net zolang totdat je tevreden bent over de grootte van je wandhanger.
 5. Dan werk je je wandkleedje af door de touwtjes voorzichtig los te halen uit je weefraam en ze per tweetal aan elkaar vast te knopen.
 6. De touwtjes die aan de zijkant uitsteken, kun je op de achterkant vast tapen of je rijgt ze met de weefnaald een stukje terug en knoopt ze dan vast.
 7. Met de touwtjes aan de bovenkant van je wandhanger knoop je je kleedje aan een stok vast waaraan je een touwtje bindt om hem op te hangen.
 8. Ter versiering kun je de muurhanger daarna ook nog voorzien van kraaltjes aan de uiteindes en er eventueel nog een pompom aan hangen. En dan is je wandhanger klaar om op te hangen!
‘Lees ook: 20x Kinderkamer accessoires tot €10,-.’

Tip!
Weven met kinderen is ook een super leuke activiteit op een partijtje. Kids vinden het super leuk om te doen, zijn er wel even zoet mee. En als aandenken kunnen ze hun eigen gemaakte wandhanger mee naar huis nemen om op te hangen!

Nog meer toffe DIY inspiratie

Ik hoop dat je dit een leuk idee vindt. Mocht jij nu zelf ook gaan weven met de kinderen, dan zou ik het tof vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben altijd benieuwd naar jullie kunstwerken!

Voor meer creatieve inspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Tot de volgende DIY!

Weven met kinderen - Maak je eigen vrolijke wandhanger

Zeemeerminnen maken van wc rolletjes
Kaarsen versieren - Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter