Een clown windmolen knutselen voor carnaval

18 februari 2023
Een clown windmolen knutselen voor carnaval!

Als je dit clowntje in de wind houdt of je blaast er tegenaan dan gaat hij salto’s voor je maken. Hoe leuk is dat?! Een super leuke carnavals knutsel! De basis is een windmolen en hoe je die kunt knutselen laten we hier stap voor stap aan je zien.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de carnaval windmolen?

‘Lees ook: Leuke kleurplaten voor carnaval, gratis downloaden & printen.’

De clown windmolen knutselen

  1. Je begint met het knutselen van de windmolen; de basis van het ronddraaiende clowntje. Vouw je vouwblaadje diagonaal doormidden. Vouw hem dan weer open en doe dat ook me de andere kant, zodat er een kruis ontstaat.
  2. De vouwlijnen knip je in tot net iets over de helft. Daarna plak je de punten om en om in het midden vast door steeds een beetje lijmstift in het midden te smeren. Je kunt de windmolen – de kleding van de clown – eventueel nog verder versieren door er bijvoorbeeld vrolijke stippen op te tekenen of te plakken met confetti.
  3. Maak dan van gekleurd papier het gezicht van een clown. En knip ook een paar handen en voeten uit.
  4. Plak het gezicht in het midden van je windmolen, met de plek waar de neus moet komen precies in het midden. De handen en voeten plak je op de uiteindes van de punten.
  5. Daarna ga je de windmolen aan het rietje vastmaken met een stukje dun ijzerdraad. Rijg aan het stukje ijzerdraad een mini pompon en buig het dan om met je tang, zodat de pompon er niet meer af kan schieten.
  6. Prik met de naald een gaatje precies in het midden van je windmolentje. En steek hem ook door de bovenkant van je rietje heen.
  7. Daarna steek je het stukje ijzerdraad door je windmolentje, zodat de pompon in het midden van het gezicht van de clown terecht komt. En daarna steek je hem door het rietje. Buig het uiteinde van het stukje ijzerdraad om, zodat de molen niet meer van het rietje af kan.
  8. Blaas tegen je clowntje en kijk of hij gaat draaien!
‘Lees ook: Matching carnavalskleding: Leuke verkleedideeën voor het hele gezin.’

En, vind je dit geen vrolijke knutsel voor carnaval? As jij nu ook zo’n leuke windmolen gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Of je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer leuke knutselideeën voor carnaval

Behalve deze windmolen clowntjes vind je op onze website nog veel meer leuke dingen om te knutselen voor carnaval. Check bijvoorbeeld ons blog met de leukste carnaval knutsels voor kinderen maar eens! Of download hier gratis één van onze carnaval kleurplaten! Ook hebben we hier een heleboel leuke ideeën voor het knutselen van een clown verzameld. Of kijk hier om te zien hoe je een masker van een papieren bordje maakt. En voor al onze andere knutseltips kun je ook nog in ons knutsel archief terecht. 

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een harlekijn maken van een wc rol
Kleurplaat Valentijnsdag | Print hier gratis de leukste hartjes kleurplaten & meer!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter