Windmolentje maken – Deze origami molen draait als een tierelier!

13 april 2019
Een windmolentje maken - Hij werkt écht!

Windmolentjes zijn altijd fascinerend om naar te kijken als ze draaien in de wind. Ze bestaan al jaren, maar je ziet ze nog steeds heel regelmatig in tuinen. Het is ook heel leuk om ze zelf te maken. En niet zo moeilijk ook, de meeste kleine kinderen kunnen het met een beetje hulp zelf. Ik maakte deze voor Koningsdag – vandaar de kleur oranje! – en ik laat je stap voor stap zien hoe je zo’n windmolentje maken kunt.

Wat heb je nodig?

  • Vouwblaadje
  • Papieren rietje
  • Punaise
‘Lees ook: Oranje boven! De lekkerste Koningsdag hapjes.’

Het windmolentje maken

  • Allereerst vouw je je vouwblaadje in de vorm van een windmolen. De stappen die je daarvoor moet doen, zijn moeilijk uit te drukken in woorden. Maar in de video zie je heel duidelijk hoe je het windmolentje maken kunt.
  • Daarna duw je de punaise voorzichtig door het midden van je windmolentje heen en daarna druk je hem vast in de bovenkant van het rietje.
  • Nu moet je alleen nog even uittesten of je windmolentje werkt. Blazen maar!

Nog meer knutselinspiratie voor Koningsdag & meer

Ik hoop dat je het leuk vindt om dit windmolentje te maken. Mocht je het leuk vinden om meer knutseltips voor Koningsdag te krijgen, dan moet je zeker ook even dit blog bekijken. 

‘Lees ook: Knutselen met papier – 10 Toffe, maar simpele knutselideeën voor kids.’

En ben je benieuwd naar alle andere knutsels die we ooit gepubliceerd hebben op ons blog, dan kun je hier terecht. En vergeet je vooral ook niet (gratis!) te abonneren op ons YouTube kanaal. Daar plaatsen we wekelijks namelijk een nieuwe creatieve video en als abonnee mis je dan niks meer.

Een windmolentje maken - Hij werkt écht!
Kroon maken | Een échte look-a-like van de kroon van onze koning!
Dino feestje - De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter