12 x Winter traktatie ideeën – voor alle kids die in de winter jarig zijn

7 december 2018
10 x Winter traktatie ideeën - voor alle kids die in de winter jarig zijn

De dikke winterjassen en handschoenen kunnen weer aan, de temperatuur is flink naar beneden geschoten. Hopelijk worden we over een niet al te lange tijd getrakteerd op een flink pak sneeuw. Sneeuwpoppen maken, sleetje rijden, dat is toch superleuk om te doen met de kinderen?! Is jouw kind aankomend seizoen jarig, dan past een winter traktatie helemaal in het thema. Wij geven je 12 leuke ideetjes!

12 x Winter traktatie

Traktatie marshmallow sneeuwpopjes

Afbeelding marshmallow sneeuwpopjes – Anastasia Panait voor Shutterstock

Super lekker en een makkelijke traktatie om te maken zijn deze marshmallow sneeuwpopjes. Op deze video kun je zien hoe je ze kunt maken.

‘Lees ook: 11 x Traktatie met rozijntjes.

Pinguïn cupcakes

Afbeelding cupcakes pinguïn – TurneroundDesigns voor Shutterstock

Hoe schattig zijn deze pinguïn cupcakes? Bak genoeg cupcakes voor de klas, zorg voor wat kokossnippers en maak van marsepein kleine pinguïns die je bovenop het cakeje kunt zetten.

Worstjes in bladerdeeg op een prikker

Kerstdiner school - Met deze 25 toffe kersthapjes scoor je absoluut punten bij het kerstdiner op school!

Worstjes in bladerdeeg is echt een lekkere hartige traktatie voor als het buiten koud is. Je maakt de vuurpijl door een strookje bladerdeeg om een knakworst te wikkelen, dan smeer je wat eigeel op het bladerdeeg, zodat het mooi bruin wordt tijden het bakken. 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. En tot slot snijd je punten uit blokjes kaas en schuif je de worst en de kaas op een prikker.

Frozen eierkoek traktatie

Frozen mag uiteraard niet ontbreken in ons lijstje van winterse traktaties. Deze Frozen eierkoek traktatie is gegarandeerd een succes bij alle kleine Frozen fans. Kijk op Aukjes wereld hoe zij deze traktatie heeft gemaakt.

‘Lees ook: Feestelijke traktatie ideeën voor een meisje.’

Bananen pinguïn

Gemaakt van bananen, gesmolten chocola en M&M’s, is dit toch een heerlijk hapje? Lees hier hoe je deze winter traktatie kunt maken.

Popcorn sneeuwpop

12 x Winter traktatie ideeën - voor alle kids die in de winter jarig zijn

Popcorn is altijd een goed idee en vooral heel makkelijk als je weinig tijd of zin hebt. Kijk deze sneeuwpop beker gevuld met lekkers, leuk toch? Een kwestie van een gezichtje tekenen op een beker en daar de popcorn in stoppen.

IJsbeer koekjes

Het is bijna zonde om dit lieve ijsbeer koekje op te eten, maar het ziet er zo lekker uit! Check hier hoe je deze koekjes moet maken.

‘Lees ook: Toffe traktatie ideeën: Het mega grote traktatie inspiratie dossier’

Worsten broodje

Dit feestelijke worstenbroodje is een heerlijke traktatie voor in de winter. Van kaasplakjes kun je oortjes en ogen maken en van zwarte boontjes de pupillen en de neus. Kijk hier voor de instructie.

IJsbeer traktatie beker

Deze vrolijke ijsbeer beker kun je samen met de jarige Job in elkaar knutselen. Vul de beker met iets lekkers, rozijnen, popcorn, fruit of iets anders. Wil je aan de slag, check hier wat je nodig hebt om de beker te versieren.

Bananen sneeuwpop op een prikker

Kerstdiner school - Met deze 25 toffe kersthapjes scoor je absoluut punten bij het kerstdiner op school!

Een gezonde en makkelijke traktatie is deze vrolijke bananen sneeuwpop op een prikker. De oogjes en knoopjes kun je erop tekenen met (chocolade) glazuur of er halve rozijntjes opplakken. En de neus is van wortel.

‘Lees ook: 14 Makkelijke traktaties – met weinig moeite een top traktatie.’

Pinguïn marshmallows

12 x Winter traktatie ideeën - voor alle kids die in de winter jarig zijn

Deze pinguïns zien er zo leuk uit en het is bijna onmogelijk om deze winter traktatie te laten mislukken. Je rijgt een snoepbanaan (koop die met een suikerige buitenkant i.p.v. een gladde buitenkant, want die laatste breken door midden als je er een prikker in steekt), twee marshmallows, twee slierten trekdrop en twee kokkinnetjes met daar tussenin een stukje roze spek aan een grote satéprikker en je pinguïn is klaar. Voor het extra ‘wow-effect’ kun je van een stuk piepschuim een ijsrots snijden en de pinguïns daarin prikken.

Gesmolten sneeuwpoppen

12 x Winter traktatie ideeën - voor alle kids die in de winter jarig zijn

Alweer zo’n leuk sneeuwpopje. En je hebt ze sneller gemaakt dan je denkt! De glazuur kun je kant-en-klaar vinden in het schap van de supermarkt. (Dr. Oetker) Die warm je even op en giet je dan over wat tarwekoekjes. Daar plak je een marshmallow in en wat gekleurde sprinkles of smarties als knopen. En als het glazuur hard is teken je er een gezichtje op en armen met een choco stift. (zo’n kleine tube van Dr. Oetker) En de neus maak je door glazuur te mengen met een drupje voedingskleurstof en die erop te tekenen met een prikker.

Nog meer traktatie inspiratie

Ik hoop dat je deze traktaties allemaal leuk vindt. Mocht je nu meer inspiratie op willen doen, kijk dan ook eens verder op ons blog. Hieronder vind je al onze eerder geschreven blogs op een rij:

Kerstcadeau tips voor een meisje
Spelregels Sinterklaas dobbelspel - Hét cadeautjesspel voor Pakjesavond

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Tineke 7 december 2018 at 8:55 am

    Die ijsbeer beker is zo leuk! Mijn kinderen zijn beide in april jarig, maar wel hele leuke inspiratie.

  • Laat een reactie achter