Multifunctioneel speelgoed: de Wobbel

17 augustus 2016

Bij mij hebben de meiden in de afgelopen jaren een aardig speelgoedwinkeltje bij elkaar verzameld. Eigenlijk is het best bizar hoeveel zooi er tussen neus en lippen door je huis naar binnen glipt. Ook al was ik – dacht ik – best kritisch met de cadeau wensenlijstjes voor verjaardagen, Sinterklaas en Kerst. Ik krijg steeds meer waardering voor speelgoed die multifuntioneel is, waar de speel mogelijkheden oneindig zijn en waar kids jaren plezier van hebben. En daar is de Wobbel een heel goed voorbeeld van.

Misschien ken je dit klassieke balansbord al, het komt van oorsprong namelijk voort uit het Vrije School onderwijs. Inmiddels is de Wobbel aangepast naar een eigentijdse vormgeving met nieuwe toevoegingen. Het leuke ervan is dat het de creativiteit van de kinderen stimuleert. Kinderen kunnen er namelijk op talloze manieren mee spelen. Is het een balansbord, een schommel, een brug, een winkeltje, een racebaan, een hutje? Of een handig opstapje, een voetbaldoel, een relax stoel of een fitnessapparaat? Het is net een Barbapappa! Het kan van alles zijn, het is maar net wat je kindje er zelf in ziet. En helemaal handig en super fijn, volwassenen kunnen ook aan de slag met de Wobbel. Deze is namelijk ook geschikt voor onder andere yoga oefeningen, de rug te strekken, je balans te trainen of bepaalde spiergroepen te versterken.

speelgoed-hout-wobbel-motoriek-evenwicht-kind-spelen-cadeau-schommel-stoel-lounge-oefeningen-yoga-balans-ladylemonade_nl1

De Wobbel is dus niet alleen goed voor de creativiteit, het bord bevordert tegelijkertijd ook op een speelse manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Wat natuurlijk weer heel belangrijk is voor kinderen. Dit multifunctionele speelgoed is gemaakt van gestapelde en geperste lagen beukenhout. Sinds kort is de Wobbel verkrijgbaar in nieuwe toffe kleurtjes, zoals oud blauw, licht aqua, poeder roze en knalrood. Het is ook meteen een mooie blikvanger voor in de woonkamer of de kinderkamer.
speelgoed-hout-wobbel-motoriek-evenwicht-kind-spelen-cadeau-schommel-stoel-lounge-oefeningen-yoga-balans-ladylemonade_nl2

Letters leren is een eitje
Nieuw Alpina Vingino kinderfiets

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Kleine Prinses 17 augustus 2016 at 1:40 pm

    leuk! Mijn dochter is er nog wat te klein voor vind ik!

  • Laat een reactie achter