Mijn 5 woonfavorieten uit mijn eigen huis!

11 november 2019
Woonkamer inspiratie - Mijn 5 woonfavorieten uit mijn eigen huis!

Vriendinnen om mij heen weten dat ik dol ben op interieur. Ik krijg ook regelmatig te horen of ik weer iets veranderd heb in onze woonkamer. Ik hou ervan om te schuiven met spullen en ik ben altijd in de weer met nieuwe accessoires. Het is voor mij echt een ontspanningsmomentje om daar mee bezig te zijn. En aangezien ik het afgelopen jaar flink wat dingen heb veranderd in huis vond ik het wel zo leuk om mijn 5 woonfavorieten – waar ik heel blij mee ben – met jullie te delen. Misschien doe je nog wel wat woonkamer inspiratie op!

5 x Woonkamer inspiratie

1# Behang op de muur

Voor mij is behang de manier om een ruimte meteen een bepaalde sfeer te geven. Vooral als je wel van een gewaagd behangetje houdt, hiermee maak je direct een statement. Zo stond het Savuti behang van Cole & Son al tijden op mijn lijstje. Je kunt uit verschillende kleuren kiezen, maar ik was meteen weg van de warme donker groene kleur variant. Natuurlijk vond ik het wel een beetje spannend, maar het effect in de woonkamer was helemaal perfect. Dus mocht je zelf nog twijfelen, gewoon doen! Ook voor de kinderkamer is dit behang trouwens superleuk.

Woonkamer inspiratie - Mijn 5 woonfavorieten uit mijn eigen huis!
‘Lees ook: 16 x Behang voor in de kinderkamer.

2# De televisie in de woonkamer

Ons huis is een aantal jaren geleden helemaal gestript. Aangezien we al in het bezit waren van een flinke grote hoekbank was het best passen en meten in de woonkamer. Het liefst had ik een stylish tv-meubel willen shoppen, maar daar was helaas op die plek geen ruimte voor over. Gelukkig hebben we het super handig kunnen oplossen en hebben we speciaal voor de televisie een nis gemaakt waarin deze opgehangen kon worden.

Woonkamer inspiratie - Mijn 5 woonfavorieten uit mijn eigen huis!

3# Kleurtje op de muur

Naast dat ik gek ben op behang, is een verfkleurtje op de muur ook helemaal aan mij besteed. Hoewel ik wel eerst bijna een half jaar moet nadenken wat voor kleur het moet gaan worden. 🙂 Ik heb wat avonden op Pinterest doorgebracht om woonkamer inspiratie op te doen. Ga ik voor een verf in een lichte kleur of juist iets donkerder? Ook al duurt het even bij mij, vorige maand heb ik eindelijk de muur geschilderd in een – vind ik – prachtige warme tint. Het is de kleur Yippee Blue van Histor. Ook hier krijg ik van te voren stiekem toch altijd de kriebels van, gelukkig was het resultaat boven verwachting. Het maakt de woonkamer zó gezellig en warm!

4# Huis vol planten

Een flink aantal planten behoren ook zeker tot mijn woonfavoriet. Klinkt misschien een beetje gek. Met planten kun je een ruimte perfect aankleden. Zo hebben wij een hele lange witte muur, die in het begin een beetje ongezellig was. Door een aantal planten toe te voegen is dat probleem meteen verholpen.

‘Lees ook: 11 x Planten inspiratie in de kinderkamer + tips.

5# Persoonlijke foto’s aan de muur

Waar ik zelf echt super blij mee ben zijn de foto’s aan de muur van het hele gezin toen we allemaal kleiner waren. Een foto van Jeroen als klein jochie en ik als klein meisje en natuurlijk van de meiden toen ze jonger waren. Het leuke hiervan is ook dat mensen altijd gaan kijken wie op wie lijkt. Zo’n fotomuur maakt de woonkamer heel persoonlijk!

Deze te gekke urban winterboots wil je meteen hebben voor jezelf en voor je mini-me!
8 Tips voor een kindvriendelijke badkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter