Yogakiddies

30 juli 2013

Was yoga vroeger ‘iets zweverigs’. Nu is het voor veel mensen bijna een levensbehoefte. Zelf ben ik ook een grote yogafan. Chaotische gedachtes komen tot rust en mijn lichaam gaat lekker in de ontspan-stand. Maar wist je dat yoga voor een kind ook heel goed is? Veel kinderen vinden het spelenderwijs leuk om een aantal oefeningen te doen. Gaandeweg leren ze ook bewust stil te zijn, hun zintuigen te gebruiken en zich te focussen. Kinderyoga bevat ook traditionele yogahoudingen, concentratie- en meditatie oefeningen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Oefeningen zijn simpel en herkenbaar voor kinderen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een helikopter-, kruiwagen- of klimaapje oefening.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die spanning hebben – om wat voor reden dan ook – profijt hebben van yoga. Spanning uit zich vaak in hoofdpijn, buikpijn of slaapproblemen. Door regelmatig een aantal oefeningen te doen wordt deze spanning vaak snel een stuk minder.

yoga, gezond, boeken, peuter, dreumes, ontspannen, slaapproblemen, kind, baby, winnen, tip, Yoga met je Kind, kinder yoga, baby yoga, kinderyoga, babyyoga, ontspanning, rust, huilbaby, yoga oefeningen, uitgeverij panta rhei, buikpijn, huilen, rust, spelen Na de bevalling van Reva kreeg ik van mijn schoonmoeder het boekje Yoga met je kind. Dit is een doe-boek voor ouders met jonge kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar. Het boek is geïnspireerd op houdingen uit de traditionele yoga, gecombineerd met aanraakspelletjes. Jeroen en ik doen geregeld samen met Reva verschillende yoga houdingen. Eén van de favoriete oefeningen is ‘de Vis’. Deze oefening strekt de rug en nek, opent de borst en heeft een activerende uitwerking. Naast dat het goed is voor de kleine hebben wij altijd veel plezier met Reva en de oefeningen.

Wil jij ook tussen alle drukte door lekker thuis met je hummel een paar ontspannende yoga oefeningen doen? Wij mogen van uitgeverij Panta Rhei  een boekje ‘Yoga met je kind’ weggeven. Wil jij het boekje winnen? Like ons dan op Facebook en deel dit bericht.

Nieuw @Ikea
Tussen kunst & kids

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Ilona 30 juli 2013 at 1:51 pm

  Mijn zoontje komt moeilijk in slaap wellicht dat yoga oefeningen hem kunnen helpen. Lijkt me heel leuk om het boekje te winnen en uit te proberen.

 • Reply Ninthe 30 juli 2013 at 3:44 pm

  Erg leuk dat je al vanaf 3 maand daar mee bezig kan gaan. Ik ben benieuwd wat het voor je kindje kan doen!

 • Reply Mara 30 juli 2013 at 6:09 pm

  Wat fijn dat dit bestaat!
  Hier een kindje dat hoog sensitief is, lijkt mij een goede manier om wat meer innerlijke rust te creeeren!

 • Reply Mara 8 augustus 2013 at 5:05 pm

  is er geen winnaar gevonden? ik houd me nog steeds aanbevolen hoor! 🙂

 • Reply Cynthia 8 augustus 2013 at 8:01 pm

  Hoi Mara, je maakte kans op het winnen van dit boekje door het bericht te liken en delen op Facebook. Op Facebook is de winnares al bekend gemaakt.

 • Laat een reactie achter