Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids

29 mei 2021
Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids

Is jouw kind ook een echte fashionista of fashionisto? Dan vinden ze het vast fantastisch om zelf sieraden te maken die hun outfitjes helemaal compleet maken. Maar dan wel in kinderstijl natuurlijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een regenboog, Minion of Minecraft ketting? Een vriendschapsarmbandje met glitter van katoengaren? Of een vlinder ring van chenille of origami ring van papier? Wij hebben een heleboel super leuke sieraden om te knutselen voor je op een rij gezet. Wedden dat jouw kids super blij zullen zijn met hun zelfgemaakte bling bling!

Zelf sieraden maken

Kralen ketting met een hartjes hanger van karton

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Deze kralen ketting heeft een hanger van karton. Om hem te maken knip je een leuk figuur uit karton, zoals een hartje, een ster, zwaard of bijvoorbeeld een zonnetje. De hanger versier je met verf of stiften. Daarna rijg je hem aan een touwtje en dan doe je er aan beide kanten ook nog wat kralen bij. Leg een knoopje in de uiteindes en je zelf gemaakte ketting is klaar om te dragen.

‘Lees ook: Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’

Vriendschapsarmbandje maken van katoen

Deze mooie vriendschapsarmbandjes van touw zijn één van de makkelijkste macramé armbandjes om te maken. Leuk om voor jezelf te knutselen of om aan iemand cadeau te doen. In de video hierboven laat ik stap voor stap zien hoe het moet.

Vlinder ringen maken van chenille

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Deze vrolijke vlinder ring is van niets anders gemaakt dan chenilledraad. Het lijfje maak je van een halve draad die je dubbel vouwt. Van een kwart chenilledraad maak je een rondje op maat van je vinger en die rijg je aan het lijfje. Dan maak je de vleugels van de vlinder van twee verschillende kleuren draad die je beiden tot halverwege oprolt. Die leg je ze tussen het lijfje en dan draai je het lijfje in elkaar zodat de vleugels en de ring er niet meer tussenuit kunnen vallen. De uiteindes van het zwarte draad buig je in voelsprieten en dan is je vlinder ring klaar! De meeste keuze in chenille heb je bij Speelgoedpostorder.nl.

Minecraft ketting maken

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Minecraft fans vinden deze ketting vast helemaal te gek. Je maakt hem door een Minecraft zwaard te maken met strijkkralen. (Het patroon vind je hier) Als het zwaard gestreken en afgekoeld is, rijg je er met een naald een draad doorheen en kun je de ketting omhangen.

Armbandje van strijkkralen & chenille knutselen

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Deze mooie regenboog armband maak je door twee chenilledraden door een mooie knoop heen te rijgen. Zorg dat de knoop in het midden zit. En dan rijg je aan alle chenille strijkkralen. De uiteindes draai je tot slot aan elkaar vast en je armband is klaar.

Bloemen ketting van zoutdeeg

Ketting knutselen met een bloem van zoutdeeg.

Van zoutdeeg kun je zelf ook hele mooie sieraden maken. Je kunt er bijvoorbeeld perfect kettinghangers mee knutselen, zoals deze bloemetjes. Als je het zoutdeeg afgebakken hebt in de oven, kun je de hanger ook nog versieren met verf en glitters. Het recept en de baktijden e.d. van zoutdeeg vind je hier.

Ketting knutselen met rietjes en foamstickers

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Van papieren rietjes kun je heel makkelijk kralen maken, waarmee je deze vrolijke ketting kunt knutselen. Knip de rietjes in stukjes, rijg ze aan een touwtje. En plak er tot slot een aantal leuke foamstickers op. Papieren rietjes kun je goedkoop scoren bij Speelgoedpostorder.nl en de foamstickers bij Hema.

‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Ring vouwen van papier

Deze ring heeft een knoepert van een edelsteen, maar kost je niet meer dan een half vouwblaadje en wat origami skills. Het is bovendien super eenvoudig om deze ring te vouwen. Kijk maar naar de video met stap voor stap uitleg waarin je goed kunt zien hoe je deze sieraden zelf kunt maken.

Vrolijke regenboog armband van mini pompons

Met mini pompons deze leuke regenboog armband maken. Je rijgt de pompons aan elkaar met naald en draad zodat je armband of ring lang genoeg is en dan leg je een knoopje erin. Mini pompoms kun je kopen bij Speelgoedpostorder.nl.

Ketting van krimpfolie maken

Creatief kinderfeestje? Dit zijn leuke ideeën om te knutselen!

Krimpfolie heeft echt iets magisch! Je tekent iets en als het uit de oven komt, is het vier keer zo klein en dik. Super leuk materiaal om zelf sieraden of sleutelhangers mee te maken. Van deze zeemeerminnen set die ik knutselde heb ik een printable gemaakt. Die kun je hier gratis printen. Dan leg je het printje onder je krimpfolie vellen en trek je ze over. Krimpfolie koop je hier. Ook zijn er kant-en-klare setjes te koop die je alleen nog maar hoeft in te kleuren, zoals deze dino’s van krimpie dinkie waar je sleutelhangers van kunt maken.

Regenboog ketting van karton knutselen

Regenboog knutselen | 25 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog.

Met deze vrolijke ketting leuk je iedere outfit op! Je maakt de regenboog ketting van karton waarop je alle kleuren verft of stift. Als de verf droog is, plak je op de rand mini pompoms (o.a. te koop bij Baker Ross) en teken je eventueel een gezichtje op de regenboog. Tot slot perforeer je er twee gaatjes in waardoor je een touwtje rijgt.

Naam armbandje maken

Het is leuk én helemaal niet moeilijk; naam armbandjes maken met kralen. Maak ze voor jezelf of voor je beste vriend of vriendin. In de video hierboven kun je zien hoe het moet!

Ketting met zon van zoutdeeg of klei

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Wie deze ketting om zijn nek hangt, is de hele dag het zonnetje in huis. De hanger kun je maken van zelfdrogende klei of zoutdeeg. (vergeet er geen gaatjes in te maken) Als je hem afgebakken hebt, verf je de zon geel en geef je hem met verf of stift een gezichtje. Daarna rijg je de ketting aan een touwtje met aan beide kanten nog wat strijkkralen in de kleuren van de regenboog.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Zeemeermin ketting maken van zoutdeeg

Knutselen met zoutdeeg | Heel veel leuke ideeën, zoutdeeg figuren en voorbeelden om te maken!

Je hebt hierboven al een paar kettingen met leuke zoutdeeg hanger voorbij zien komen, maar deze zeemeerminstaart is misschien wel de leukste. Je maakt hem door wat zoutdeeg plat te rollen en daar een vissenstaart uit te snijden. In de vinnen maak je sneetjes en de schubben op de staart maak je door een rietje voor de helft in het zoutdeeg te duwen. Duw het rietje daarna door de staart heen om een gaatje te maken voor het touwtje. Daarna doe je de zoutdeeg figuren in de oven en als ze hard zijn, verf je ze en bestrooi je ze eventueel nog met glitter. Rijg er dan een touwtje aan met eventueel een kraal en je ketting is klaar.

Eikel ketting maken

Kijk nou wat een blije eikels! Zo’n ketting vrolijkt iedere outfit op. Als het seizoen het toelaat, kun je deze leuke sieraden zelf maken. In de video hierboven zie je hoe het moet.

Ring en armband maken van strijkkralen

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

En als het te warm is voor het vinden van eikels, kun je deze lieve bloemenarmband maken met bijpassende ring. De bloemetjes rijg je na het strijken aan elkaar met naald en draad. En een andere bloem plak je met een lijmpistool op een stukje chenilledraad en zo maak je de ring.

Kralen ketting maken van zoutdeeg

Als je thuis geen kralen hebt, kun je ze ook zelf maken met zoutdeeg. Je draait kleine bolletjes tussen je handen waarin je met een satéprikker een gaatje prikt. Daarna bak je de kralen af in de oven. En als de kralen eenmaal hard zijn, kun je ze verven en versieren met glitter. Daarna rijg je ze aan een touwtje om er een ketting of armband van te maken.

Minion ketting knutselen

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Deze toffe Minion kettingen zijn favoriet bij mijn kids. En niet alleen omdat je eerst een Surprise ei moet eten om deze ketting te maken. Van het gele eitje dat in een Surprise ei zit, maak je een Minion door er met papier een bril op te plakken. Dan rijg je er met een naald een draadje doorheen. En daaraan rijg je kralen, pompons of stukjes van een papieren rietje aan het touw. Een knoopje erin en je Minion ketting is klaar.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met wc rollen.’

Hartjes ring vouwen

Nog een leuke ring om te vouwen. Met een hartje in plaats van een edelsteen. Hoe je deze hartjes ring maakt, kun je stap voor stap zien in de video hierboven.

Broche maken van strijkkralen

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids

Deze broche kun je leuk dragen op een stoer spijkerjack of op je rugzak staat hij ook leuk. Je maakt eerst de regenboog of een ander leuk strijkkralen patroon. (Het patroon voor de regenboog vind je hier) En dan lijm je op de achterkant een speldje met een lijmpistool, zodat je de strijkkralen broche ergens op kunt spelden.

Ketting knutselen van kastanjes

Ook dit sieraad kun je natuurlijk alleen maken in de herfst. Maar als dat nog niet zo is, kan hij vast op je knutsellijstje. Want deze kastanje ketting is toch te leuk! Je maakt hem door kastanjes en eikels aan een touwtje te rijgen (eerst een gaatje erin maken met een spijker werkt het makkelijkste), afgewisseld met wat geverfde pasta (penne) of kralen. Super vrolijk!

IJsjes ketting knutselen met pompons

En deze leuke zelf gemaakte sieraden hebben weer een echt zomerthema. Je maakt ze door van papier een hoorntje te maken en daar plak je pompons op. (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Door de bovenste rijg je een touwtje waaraan je nog wat strijkkralen rijgt en dan is je ijsjes ketting klaar.

Ketting knutselen van een wegwerp bordje

Zelf sieraden maken | De leukste kettingen & armbandjes om te knutselen met kids.

Van papieren bordjes kun je ook heel leuk zelf sieraden maken. Je knipt het middelste gedeelte uit het bord en ook een stukje van de rand. Daarna verf je het bordje en plak je er eventueel knutsel juwelen op. Als alles droog is, maak je twee gaatjes in het bordje, rijg je er een touwtje aan en kun je deze ketting omhangen.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met papieren bordjes.’

Polymeer klei sieraden maken

Polymeer klei is ook te gek materiaal om zelf sieraden mee te maken. Zoals bijvoorbeeld een mooie armband, ring of allebei. De klei is super easy in model te kneden en boetseren. En hoe oud je ook bent; iedereen kan kleien en het resultaat wordt altijd leuk. Om je op gang te helpen, kun je in de video hierboven zien hoe je stap voor stap een twister armband of armband met marmer effect maakt en een mooie ring.

Tropische kettingen van strijkkralen

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: fruit ketting van strijkkralen.

Deze vrolijke fruitfiguren geven je outfit een echte tropische look. Je kunt deze leuke sieraden zelf maken door eerst de strijkfiguren te leggen. En als het fruit gestreken en afgekoeld is, rijg je er met een naald een draad doorheen en kun je de ketting omhangen.

Zelf vriendschaps sieraden maken van klei

Voor jou en je bestie! Leuke en simpele sieraden om zelf te maken. Je mengt je favoriete kleuren polymeer klei en dan rol je ze uit. Steek er een hartje uit met een koekjes uitsteker of doe dit zelf met een mesje. Daarna snijd je het hartje door de helft in een zigzag patroon en maak je in beide helften een gaatje met een prikker. Bak het hartje af in de oven en rijg er dan een touwtje doorheen. Aan het koordje rijg je daarna wat mooie kralen en de naam van jou en je vriend of vriendin met letterkralen (o.a. te koop bij Amazon.nl).

En de laatste in dit rijtje sieraden die je zelf kunt maken, is deze leuke vos gemaakt van pasta. Om deze kettinghanger te maken, plak je 6 grote pennes aan elkaar. Daarna verf je ze en als de verf droog is, teken je het gezichtje erop met een marker en rijg je een touwtje door de pasta.

En, ga jij ook één van deze vrolijke sieraden maken? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een kiekje van jouw creatie met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Nog meer knutselideeën

Behalve deze leuke sieraden vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën voor kinderen. Check bijvoorbeeld eens ons blog ‘knutselen met wol‘. Ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt maken. Of kijk hier eens wat je allemaal met strijkkralen kunt doen.

Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Toverkaart maken | Kijk hoe deze magische kaart ineens kleur krijgt!
Simpele vriendschapsarmbandjes maken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter