De bijbel voor mama’s in spé

13 april 2015

Tadaaaaaaa, daar staat dan eindelijk dat ene nog nooit zo belangrijke  ‘+’ tekentje naar je te shinen. Ik moest naar adem happen toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Een kwartiertje later stond ik meteen op de stoep bij de Etos om nog een paar testen te kopen. Ik raakte in een soort apathische toestand en kon het gewoonweg niet geloven. Dus ja wat doe je dan, dan test je er lekker fanatiek op los net zolang totdat het kwartje valt. Aan mij is goed te verdienen hoor in dit soort situaties. En dan begint het hele circus van zwanger zijn. Halleluja, 9 maanden lang zit je in een grote bubbel van emotionele rollercoasters, onzekerheden en een lichaam die met je aan de haal gaat. Deze periode is een studie op zich, want wat gebeurt er bizar veel in een korte tijd.

zwanger-zwangerschap-boek-informatie-uitleg-bevalling-echo-baby-hormonen-cadeau-vrouw-kind-verloskundig-hulp-ladylemonade_nl1 Ik slurpte alle informatie tijdens mijn zwangerschap her en der op, maar wat had ik toch graag dit boekje bij de hand gehad. Het nieuwe ‘Zwangerschapsboek voor Vrouwen’ had standaard in mijn tas gezeten en had ik overal mee naar toe gesleept. Wat een heerlijk fijn no-nonsese boekje met hilarische illustraties. Precies de juiste informatie voorhanden en geschreven met de nodige humor maakt het in het hoofd van een chaotische mama in spé een stuk overzichtelijker. In het boek krijg je iedere week informatie over het wel en wee van je groeiende babywurm. Alle ins & outs over de hormonale huishouding worden besproken. Je krijgt antwoorden op de gekste dingen die misschien in je hoofd rondspoken. Heb je bijvoorbeeld een onbedwingbare behoefte om een stukje stoepkrijt naar binnen te werken? Gewoon lekker doen! Irriteer je je mateloos aan je partner die meer met zijn hoofd bij het voetbal zit dan bij jullie toekomstige baby? Hoort erbij en laat het los, uiteindelijk komt het echt goed. Accepteer ook dat je af en toe als een kip zonder kop in de rondte rent en alles vergeet. Het blijkt dat het brein van zwangere vrouwen in de laatste maanden krimpt en pas zes maanden na de geboorte op het oude niveau terugkeert. En hoeveel pijn doet in vredesnaam een bevalling? Een handig woordenboek bereid je voor op alle ingewikkelde termen die je naar de hoofd vliegen zodra je zwanger bent. Het boek neemt je mee tot twee weken na de bevalling. Zo ben je ook helemaal op de hoogte van de (turbulente) kraamperiode.

Vandaag mogen wij dit fijne en grappige boekje aan iemand weggeven die wel wat extra kennis rondom de zwangerschap kan gebruiken. Laat ons weten waarom juist jij dit boekje moet winnen.
zwanger-zwangerschap-boek-informatie-uitleg-bevalling-echo-baby-hormonen-cadeau-vrouw-kind-verloskundig-hulp-ladylemonade_nl4
zwanger-zwangerschap-boek-informatie-uitleg-bevalling-echo-baby-hormonen-cadeau-vrouw-kind-verloskundig-hulp-ladylemonade_nl2
zwanger-zwangerschap-boek-informatie-uitleg-bevalling-echo-baby-hormonen-cadeau-vrouw-kind-verloskundig-hulp-ladylemonade_nl3

DIY: Vlinder voeten
Nu is het tijd voor mama!

Dit vind je misschien ook leuk

10 Reacties

 • Reply Wendy 13 april 2015 at 7:55 am

  Ik wil het boek graag winnen voor een lief vriendinnetje die zwanger is! ! Het is haar eerste zwangerschap dus dan is dit boek reuze handig!

 • Reply Linda 13 april 2015 at 8:17 am

  Oooh! Dit boekje zou echt super uitkomen als ik het zou winnen.. Dan zou ik het aan mijn collegaatje geven die dit jaar 2x oma wordt (haar 2 dochters zijn zwanger.. 26 weken en 20 weken) om het aan haar dochters te laten lezen!

 • Reply Hetty 13 april 2015 at 8:36 am

  Zou gewoon super zijn om ‘m te winnen, zo richting de eindstreep!!!

 • Reply vivian 13 april 2015 at 12:52 pm

  Ja super leuk voor mijn net zwangere vriendinnetje!!

 • Reply Nancy Tolsma 13 april 2015 at 4:03 pm

  Ik ben net zwanger en super blij. Maar aan de andere kant vind ik het allemaal zo spannend, want jeetje wat gebeurt er toch veel in een korte tijd. Je hoort het al ik zou dolgraag dit boekje willen winnen.

 • Reply Lizzy 13 april 2015 at 10:52 pm

  Mijn zusje is voor het eerst zwanger. Ik zou dit boekje heel graag aan haar willen geven.

 • Reply Tanja 17 april 2015 at 9:09 am

  2015. Begin december wordt na 50 jaar een nieuw mensje geboren. Ik zal oma worden op mijn vijftigste geboortedatum. Ik ben verwonderd door het nieuws en wil daarom mijn dochter dit boekje schenken.

 • Reply Cynthia 20 april 2015 at 2:05 pm

  Tanja, jij hebt dit mooie boekje gewonnen. Leuk cadeautje voor je zwangere dochter. Veel plezier ermee.

 • Reply Tanja 20 april 2015 at 6:13 pm

  Bedankt Cynthia, wij zijn er blij mee!

 • Reply nettie van genugten 28 augustus 2015 at 5:28 pm

  Mijn dochter is zwanger en wordt dus oma van het eerste kleinkind. Hoe geweldig is dat,daarom kan ze dt boek goed gebruiken.

 • Laat een reactie achter