Zwangerschapskleding – 8 tips voor dé perfecte garderobe

10 mei 2019
Zwangerschapskleding - Zwanger? Met deze 8 kledingtips kom je tot dé perfecte garderobe!

Ben jij zwanger? Super leuk! En tijd voor een update van je kledingkast. Want de komende maanden zal je merken dat je niet meer in al je eigen kleding past en moet je er toch echt aan geloven: Zwangerschapskleding. Maar met deze 8 kledingtips kom je tot dé perfecte garderobe en rock jij die buik 9 maanden lang.

Zwanger? 8 kledingtips!

#1 Koop niet teveel zwangerschapskleding

Je kunt tegenwoordig gelukkig een heleboel toffe zwangerschapskleding scoren. Maar na je zwangerschap draag je het nooit meer. Koop dus niet teveel, maar kijk in je eigen garderobe wat je met een dikkere buik ook nog kunt dragen. Normale dameskleding zoals een A-lijn jurkje, een oversizede trui of blouse of een stretch jurk zijn daar perfect voor. En duik ook eens in de kast van je vriend of man. Mannenkleding zit vaak wat ruimer. En een overhemd van hem staat jouw ook lekker nonchalant en kan zelfs ook heel sexy zijn.

#2 Zwangerschapskleding essential: zwangerschapsjeans

In het eerste trimester van je zwangerschap is voor de buitenwereld vaak nog niet te zien dat je zwanger bent. Maar aan je broeken merk je het wel. Een zwangerschapsbroek is dan het beste cadeau aan jezelf. Wat mij betreft zou elke aanstaande mama minimaal één fijne zwangerschapsjeans moeten hebben. En hoe eerder je hem koopt, des te langer heb je er plezier van.

#3 Extenders zijn je beste vriend

Met extenders kun je je normale kleding net een maatje groter maken. Een verlengstuk voor je bh kun je de omtrek 1 tot 2 maten vergroten als hij te strak zit. En met een broek verbreder maak je van je eigen broeken een zwangerschapsbroek. Zo kun je de eerste maanden gewoon je favoriete jeans blijven dragen!

#4 Musthave: Maxi jurken

Een echte musthave die niet meer weg te denken is uit de mode is de maxi dress. Vooral als je zwanger bent, zijn deze jurken heerlijk en praktisch om te dragen. Je hebt er vaak ook helemaal geen positiejurk voor nodig. Onder de meeste maxi jurken past je buik gewoon tot aan de bevalling. Geisha heeft bijvoorbeeld hele mooie, met een hippe floral print. Die kun je na je zwangerschap ook nog lekker dragen!

‘Lees ook: 7 Souvenirtjes die mijn lichaam aan mijn zwangerschap heeft overgehouden.’

#5 Ga voor stretch

Stretch is ook iets wat je nog beter leert waarderen tijdens je zwangerschap. Het groeit met je mee en accentueert je buik bovendien. Want waarom zou je die verstoppen onder vormloze kleding? If you have it, flaunt it. Aansluitende kleding staat ook veel vrouwelijker dan wijde kleding die zwaarder oogt. Ga dus voor zoveel mogelijk stretch in je kleding.

#6 Koop je kleding 1 maatje groter

In plaats van zwangerschapskleding kun je ook wat normale items kopen, maar dan één maatje groter. Fijn voor tijdens je zwangerschap, maar ook daarna. Want je past niet meteen weer in je oude kloffies.

#7 Accessoires

Omdat je tijdens je zwangerschap meestal naar dezelfde outfit grijpt, is het leuk als je verschillende combinaties kunt maken. En met de juiste accessoires lukt het je om er steeds weer anders uit te zien. Sieraden, een sjaaltje met panter print, een toffe tas of een kek hoedje geven je looks net wat meer schwung. En na je zwangerschap kun je ze ook nog gewoon dragen natuurlijk.

#8 Investeer in een paar hippe sneakers

Investeer tot slot in een paar toffe sneakers. Op hakken lopen met een dikke toeter en een paar opgezwollen pootjes is niet heel comfortabel. En mijn eigen ervaring is dat je na je bevalling ook veel minder naar je favo killer heels grijpt. Dus gun jezelf een paar comfy maar hippe platte schoenen.

Dit waren mijn 8 kledingtips voor als je zwanger bent. Wat droeg jij het liefst tijdens je zwangerschap? En heb je nog aanvullende tips? Laat vooral een reactie achter!

Uitgelichte afbeelding zwangere vrouw – Natalia Deriabina voor Shutterstock.

Zomertrends 2019 - dit zijn dé kledingitems die je dit seizoen niet mag missen
Tips & ideeën voor een kindvriendelijke tuin

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter