De nieuwe moeder van de maand: Yesim

25 mei 2016
zwanger, zwangerschap, drieling, monochoriale, monoamniotische, tweeling, risico, navelstreng, spannend, overlijden, kans, leven, geboren, geboorte, keizersnede, persoonlijk, verhaal, mama, moeder, dochter, meisje

Vergeet Superman, Batman en Spiderman. Moeders zijn wat ons betreft de echte superhelden. Daarom zetten wij iedere maand een supermama met een bijzonder verhaal in de spotlights. Deze maand is dat Yesim Khan!

Als Yesim Khan (29) en haar man Aheed tijdens de 12 weken echo ontdekken dat ze zwanger is van een drieling zijn ze blij verrast. Maar er is ook slecht nieuws. Twee van de drie baby’s delen samen één placenta en één vruchtzak. De kans dat ze het overleven is maar 50%.

“Een paar maanden nadat mijn man en ik besloten om voor een kindje te gaan, was ik zwanger. We waren ontzettend blij”, vertelt de Antwerpse Yesim. “Met zeven weken zwangerschap hadden we ons eerste doktersbezoek en zag mijn gynaecoloog twee baby’s! We waren uiteraard verrast, maar vonden het ook heel leuk. En toen bleek tijdens de twaalf weken echo zelfs dat er nog een kindje was die zich had verstopt. Ik had een eeneiige tweeling en nog een baby apart in mijn buik. Helaas betekende dit ook meteen slecht nieuws. De identieke tweeling was een monochoriale monoamniotische tweeling. Dat wil zeggen dat twee kinderen zich samen in één vruchtzak en in één placenta bevinden. Hun overlevingskans was maar 50%. Omdat de kinderen om elkaar heen bewegen, kunnen de navelstrengen in de knoop raken en kunnen ze elkaars toevoer afknellen. Dit was echt een dieptepunt. We kregen de mogelijkheid om de tweeling weg te laten halen. Maar dit was voor ons uiteraard geen optie. We wilden onze drie baby’s een kans geven. Vanaf dat moment was ik wel verschrikkelijk bang om de kinderen te verliezen. Er konden zomaar plotseling twee baby’s sterven in mijn buik. Een gevoel dat je niet met woorden kunt beschrijven en waar ik niet teveel aan probeerde te denken. Iedere dag was er één die we hadden gewonnen. Het was onbeschrijflijk voor mij om de baby’s te voelen bewegen, dan wist ik; ‘Ok, ze zijn er nog!’ Maar echt 100% happy was ik nooit. Ik moest de laatste maand ook elke dag naar het ziekenhuis aan de monitor om te kijken of de hartjes het nog goed deden. Gelukkig verliep de zwangerschap verder perfect. Met 33 weken moest ik wel via een geplande keizersnede bevallen, omdat anders de risico’s rondom de verstrengelde navelstrengen te groot werden. En zo werden op 10 december mijn dochters Parisa en Misha, de eeneiige tweeling en Alaia geboren. Ik was zo opgelucht. Mijn drie kleine wondertjes hadden het gehaald. Ze konden zelfstandig ademen, een moment dat ik nooit zal vergeten. Mijn baby’s deden het zo goed. En er zat achteraf maar één knoopje in de navelstrengen. Als ze dat op de echo goed hadden kunnen zien, had ik de meisjes zelfs nog wat langer bij me kunnen dragen. Ze hebben uiteindelijk nog één maand in het ziekenhuis gelegen, waarvan maar twaalf dagen in de couveuse omdat ze alle drie bij de geboorte al 1,8 kg wogen. Iedere dag zagen we ze sterker worden. Toen ze 2,6 kg wogen mochten ze mee naar huis. Eindelijk! Onbeschrijflijk! Een gevoel dat je alleen als mama kunt begrijpen. Nu is het super druk. Maar het loopt allemaal goed. De meisjes zijn ondertussen vijf maanden oud en slapen ook door. En ik heb nog wat hulp in huis. Het is een rollercoaster van emoties geweest. Een moment in je leven dat je voor altijd zal koesteren. Het zijn mijn drie wondertjes. En ja, het is druk. Maar ik zou ze voor geen goud meer willen missen!”

moeder, mama, geboren, geboorte, bevallen, net, nieuw, tips, ideeën, ervaring, ervaren, baby, huilen, slapen, 's avonds, 's nachts, doorslapen, voeding, borstvoeding, eten, voldoende, schema, stoppen, moe, ontwikkeling, luieruitslag, spruw, darmkrampjes, tweeling, drieling Oproep!

Ken óf ben jij net zoals Yesim ook een super mama? En wil je jouw bijzondere verhaal hier ook vertellen? Stuur ons dan een mail naar info[at]ladylemonade.nl. In ruil voor je bijdrage hebben we een super tof cadeautje: Een uniek Lady Lemonade rompertje met de naam van jouw kleintje er op! Deze wordt beschikbaar gesteld door Bulbby.nl, de leukste & hipste online shop voor gepersonaliseerde producten – zoals mutsjes, badcapes, lakentjes, shirts, bordjes en rugzakken – voor baby’s en kinderen.

15 x Slaapkamer inspiratie
Tip: Flow rookmelder

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter