10 Dingen die je mist als je niet meer zwanger bent

8 augustus 2016

Toen ik negentien was droomde ik heel vaak over een zwangere buik. Geen idee waarom! In real life paste zo’n lief schattig baby’tje namelijk nog helemaal niet in mijn leven. Het ging er in die droom ook niet om wie de vader was – die was altijd onbekend – en ik haalde het ook nooit tot de bevalling. Het enige waar het om draaide was die prachtige bolle strakke buik. Jaren later was ik in het ‘echt’ zwanger en WOW ik vond die buik nog steeds geweldig en de zwangerschap eigenlijk ook.

En ik weet ook dat genoeg mama’s niet hetzelfde gevoel delen. Al helemaal niet als je negen maanden lang boven de pot hangt of als je alleen maar een periode hebt met lichamelijke ongemakken. Jeroen en ik zijn er in ieder geval allebei over uit dat het blijft bij onze twee prachtige meisjes. Alleen het idee nooit meer zwanger te zijn, daar moet ik nog wel eventjes aan wennen. Dit zijn de 10 dingen die je mist als je niet meer zwanger bent en vul gerust het lijstje aan.

1.Het grote nieuws delen
De voorpret alleen al is een feestje. Waarschijnlijk heb je al helemaal een idee in je hoofd hoe je het grote nieuws aan je ouders of aan je vrienden wilt vertellen. Op internet circuleren de meest originele aankondigingen, kijk eens hier als je nog wat inspiratie kunt gebruiken.

2.Echo’s
Vooral de eerste weken zijn natuurlijk heel erg spannend. Iedere keer dat je het hartje hoort kloppen bij een echo groeit de liefde voor het kleintje in je buik.

3.Het gevoetbal in je buik
De eerste keer lijkt het net alsof er een vlinder in je buik rondfladdert. Al snel krijg je er behoorlijk van langs als de baby druk aan het gymnastieken is. En toch hoe pijnlijk het soms kan zijn, het contact maken met je kleintje in je buik is magisch.

4.Een jongetje of een meisje?
Je hebt net gehoord dat je met vlag en wimpel door de 20 weken test bent gekomen. En dan – voor degene die het willen weten – krijg je het grote nieuws te horen ‘het wordt een……. tadaaaaaa’. Het shoppen kan beginnen en de babykamer kun je nu echt gaan inrichten. Tijd voor een feestje? Organiseer een ‘gender revael party‘ helemaal in stijl, de nieuwe trend uit Amerika.

5.Powernaps
Haal je het normaal gesproken niet in je hoofd om ‘s middags zomaar op de bank een tukje te doen. Nu heb je het beste excuus ever, als je zwanger bent moet je goed je rust nemen.

6.Shopping time
Het mag, het moet zelfs, je onderdompelen in de wereld van babykamertjes, kinderwagens en babykleding. Er moet gewinkeld worden voor je mini-me.

7.Aandacht
Tijdens je zwangerschap krijg je gewoon meer aandacht dan normaal. Een fijne massage voor je pijnlijke rug, je man die speciaal voor jou je favoriete ijsje in de stad gaat halen of je teennagels lakt omdat je er zelf niet meer bij kan. Heerlijk om zo vertroeteld te worden door je lief.

8.Guilty pleasures
Goed eten is belangrijk als je zwanger bent en laat je nu net extra trek hebben in van alles en nog wat. De één eet zich gek aan broodjes met hazelnoot pasta, de ander verslindt iedere week een stuk appeltaart of maak je dolgelukkig met een patatje oorlog. Ach het hoort erbij, geniet ervan zolang het kan en doe het met mate.

9.Relatie
De band tussen je partner wordt ook extra bijzonder tijdens een zwangerschap. Natuurlijk papa’s in spé beleven het heel anders, snappen soms geen bal van jouw wisselende humeur. En toch is het heel speciaal als je samen fantaseert over de kleine in je buik, namen bedenkt en met elkaar geniet van de salto’s van de baby in je buik.

10.Babyshower
Surprise! Altijd leuk, gezellig samen met je liefste vriendinnen, (schoon) moeder en zusje genieten van een babyshower. Dit hoeft helemaal niet overdreven met allerlei toeters en bellen. Het is alleen al fijn om iedereen om je heen te hebben die je lief is. Moet je er binnenkort zelf eentje organiseren, check deze blog met ideetjes voor een babyshower.

EmojiMom: emoticon app voor zwangeren en moeders
18 Manieren om je oogappel te fotograferen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Nathalie 8 augustus 2016 at 7:05 am

    Ik ga alvast een gender reveal party organiseren. Een babyshower zou ook leuk zijn maar zo feesten voor de baby er is en cadeautjes krijgen voelt zo raar…

  • Laat een reactie achter