Boekentip voor als je zwanger wilt worden

10 februari 2017
zwanger; zwanger worden; baby; seks; relatie; miskraam; voeding; tips; eisprong; ovulatie; berekenen; tips; buskruitmet; boek; zwangerschapsboek

De schrijfsters achter het succesvolle boek ‘Buskruit met Muisjes‘ lanceerde vorige week hun nieuwe boek ‘D’r op of d’r onder‘. Dit werd gevierd met een feestelijke lancering waar wij helaas niet bij konden zijn. Wat had ik graag persoonlijk kennis willen maken met deze dames. Als je ons blog namelijk al een tijdje volgt dan weet je misschien dat we nogal fan zijn van hun boeken. De manier hoe de auteurs Nina, Noor en Marieke schrijven past helemaal in ons straatje. No-nonsense, het beestje wordt bij de naam genoemd en het verhaal wordt verteld met een flinke dosis humor. Wil je zwanger worden dan is dit nieuwe boek zeker een aanrader.

Zwanger worden

De titel ‘D’r op of d’r onder’ laat niet veel aan de verbeelding over. Het boek gaat over alles wat je wilt weten over het maken van een baby. Dit gaat verder dan het verhaal over de bloemetjes en de bijtjes. Weg met de pil, het spiraaltje en de condooms, het feestje kan beginnen. Raakt de ene vrouw praktisch al zwanger als haar man één keer naar haar kijkt, gemiddeld duurt het toch een jaar voordat je zwanger wordt. Dus slurpen we ondertussen alle informatie op die er maar te vinden is om de boel een beetje te kunnen stimuleren. Dit nieuwe handboek is onder toeziend oog van medische specialisten en ervaringsdeskundigen samengesteld en staat vol met feiten, fabeltjes, tips en weetjes.

‘Lees ook: 6 Te gekke ontwerpers van geboortekaartjes‘.

De do’s and don’ts

Wanneer ben je vruchtbaar? Wat zijn de do’s-and-don’ts om de kans op zwanger worden te vergroten? Zijn er bepaalde standjes die het zwanger worden positief beïnvloeden? Hoe zit het met de vruchtbaarheid van de man? Je krijgt er allemaal antwoord op. Wist je dat teveel sporten het aantal zaadcellen kan doen afnemen? Dit geldt bijvoorbeeld voor wielrennen. De mannen moeten hun sauna bezoekjes ook eventjes uitstellen, de warmte tast namelijk de spermaproductie aan. Hoe hou je het leuk in de slaapkamer als zwanger worden toch iets langer duurt dan gedacht? Mocht het lustgevoel een beetje opgewekt moeten worden. Plan een avondje samen, doe je schort aan, trek een fles champagne uit de ijskast en maak een verrukkelijke kreeft klaar voor je liefje. Champagne – drink uiteraard met mate – en kreeft werken allebei libidoverhogend. Je moet het maar net weten! En zoals we gewend zijn van deze schrijfsters kunnen de mannen alle tips & tricks versnelt meelezen in de voor hun speciaal gemaakte samenvatting.

Eenmaal zwanger kun je van week tot week precies volgen wat je allemaal te wachten staat. Ik had dit boek een paar jaar geleden dolgraag op mijn nachtkastje willen hebben liggen. Hopelijk kun jij hier al je antwoorden in vinden. ‘D’r op of d’r‘ onder is verkrijgbaar bij Bol.com.

De mooiste persoonlijke kraamcadeaus
Lady Lemonade - What's On Our Mind #1

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter