Hoe hip ben jij? Dit zijn dé laatste zwangerschap-, baby- en kindertrends

18 mei 2017
zwanger; zwangerschap; zwangerschaps trends; trends; hip; nieuw; 3d echo; 4d echo; video; baby; ongeboren baby; foetus; 3d print; babypod; muziek; vagina; thuisecho; babywatcher; thuis echo; speen; speen thermomether; thermometer; romper; sensor; slapen; wiegendood; temperatuur; huilen; knuffel; baarmoeder geluid; baarmoeder geluiden; hartslag; voeding; babyvoeding; babyvoeding bezorgen; babyvoeding box; maaltijd box; gezonde snacks; mindfullness; yoga; school; kickboxen; moederschap; peuter; kleuter; kind

There’s no business like baby business! Want als er ergens geld te verdienen valt dan is het wel in de zwangerschap, baby & kids industrie. Ouders willen alleen het beste voor hun kroost en bezuinigen daar niet op. En dus wordt er veel nieuws verzonnen. Van Spotify in je vagina tot een speen thermometer en een maaltijdbox voor baby’s; dit zijn dé laatste trends op het gebied van zwangerschap, baby en kind volgens Sara van Gorp, de hoofdredacteur van Kek Mama. Doe jij aan deze nieuwe hypes mee?

Zwangerschap

De 4D echo en je ongeboren baby uitprinten in 3D

Back in the old days was zelfs het geslacht van je baby nog onduidelijk tot aan de geboorte. Maar tegenwoordig kun je al voor de bevalling zien of de kleine op papa of mama lijkt. Met een 4D echo krijg je je ongeboren baby helemaal in beeld en kun je ieder vingertje, neusje en haartje tot in detail bekijken. De foto’s en video krijg je na afloop mee naar huis. Maar wil je een nog levensechtere herinnering aan je foetus, dan kun je je ongeboren baby ook in 3D laten uitprinten.

Babypod – Spotify in je vagina

Onderzoek heeft aangetoond dat ongeboren baby’s reageren op muziek. Maar omdat de oortjes dan nog heel klein zijn, kunnen ze het geluid van een externe speaker nog niet zo goed horen. En dus bedacht een Spaanse fabrikant de Babypod; een muziektampon die je vaginaal inbrengt en daar jouw eigen samengestelde playlist afspeelt. De Babypod heeft een volumeschakelaar in het snoer en kost 149 euro.

De thuisecho

Ben je zwanger en wil je zomaar even naar je kindje kijken? Dat kan gewoon thuis op de bank! Vrouwen die 16 weken of langer zwanger zijn, kunnen met de BabyWatcher zelf een pretecho maken. Hoewel er uit verschillende hoeken kritisch gereageerd werd op deze thuisecho – je kunt zo’n echo immers verkeerd interpreteren, wat tot ongerustheid kan leiden – is het apparaat inmiddels voor iedereen toegankelijk. Je kunt ze namelijk gewoon bij Kruidvat huren; een week voor €59,99, inclusief 30 pretecho’s en 2 tubes scangel.

Baby

Knuffel met baarmoeder geluiden

Is je baby onrustig? Of lukt het hem of haar maar niet om in slaap te vallen? Dan is de knuffel met hartslag en baarmoedergeluiden misschien wel de manier om je uk naar dromenland te helpen. Je zet ze neer in het wiegje of ledikantje en het geklop en geborrel zouden een rustgevende uitwerking op je baby hebben. De knuffels zijn er inmiddels in verschillende varianten; van schaap tot schildpad, ezel en hond. Gewoon even een kwestie van googlen op ‘knuffel met baarmoeder geluiden’ en kiezen welke jij de leukste vindt.

Speenthermometer

De temperatuur van pasgeboren baby’s is belangrijk. En ook iets waar je als moeder onzeker over kan zijn. Maar het is vaak zo’n gedoe om dit op te meten. Met de speenthermometer is dat voorbij. Hij meet eenvoudig de lichaamstemperatuur van je baby. En er zit ook een alarmfunctie op de speen die waarschuwt als je kindje koorts heeft. De speenthermometer kost €14,95 en koop je o.a. op Bol.com.

Mimo baby monitor

Ook Mimo is zo’n nieuw slim apparaat dat ouders vertelt hoe het met hun baby gaat. Het is een sensor op een rompertje die beweging, temperatuur en hartslag registreert en al die informatie dag en nacht stuurt naar een app op de mobiel van de ouders. Hij zou ouders meer inzicht moeten geven in het slaappatroon van hun kind waardoor slaaproutines verbeterd kunnen worden. En ook moet het apparaat de onzekerheid over wiegendood wegnemen. De vraag is alleen of zo’n lijntje met je kind iets bijdraagt aan je gemoedsrust of dat je er alleen maar meer onzeker van wordt.

App die vertelt waarom je baby huilt

Slapeloze nachten zijn volgens Taiwanese onderzoekers voorbij. Zij vonden een app uit die je vertelt waarom jouw kindje huilt. Ze analyseerden maar liefst 200.000 verschillende huiltjes van baby’s en koppelden die aan bepaalde behoeften. De resultaten verwerkten ze in een app; Infant Cries Translator. De app kan vier redenen geven waarom jouw baby huilt: honger, vieze luier, pijn of vermoeidheid. Voor het geval je moederinstinct, logisch verstand én reukorgaan het af laten weten.

Gezonde voeding

Maaltijdbox voor babyvoeding en peutervoeding

Geen tijd om zelf in de keuken te staan voor je kroost, maar wil je ook niet aan de potjes? Dan is er SPRUIT, een soort Hello Fresh voor baby’s en peuters. De maaltijdbox is er voor kinderen vanaf 4 maanden en de voeding is helemaal afgestemd op de leeftijd van je kleintje. SPRUIT bezorgd maandelijks en je kunt zelf kiezen hoeveel maaltijden je afneemt. De babyvoeding en peutervoeding is na ontvangst nog 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Gezonde snacks in de supermarkt

Als je vroeger in de supermarkt gezonde snacks voor je kinderen wilde kopen, kwam je niet veel verder dan rijstwafels of komkommer. Maar tegenwoordig vind je in de schappen veel nieuwe merken die zich gespecialiseerd hebben in gezond lekkers. Love My Veggies bijvoorbeeld maakt van biologische groente en fruit lekker en gezonde snoepjes en voeding voor kinderen. En zo zijn er nog veel meer.

Bento box

Een trend op het gebied van voeding die we al wat langer zien. De broodtrommel van kinderen op school is allang niet meer alleen gevuld met een paar boterhammen. Nee, een beetje hippe moeder stopt een goed uitgebalanceerde maaltijd in de box van haar kroost. Een uitgebreide lunch waarin de complete schijf van vijf zit. En moeders met tijd teveel maken daar ook nog iets extra creatiefs van; brooduiltjes, sterretjes uit komkommer gestoken, tomaten spinnetjes etc.

Lichaam & geest

Mindfulness op school

Dankzij strakke huiswerkschema’s, buitenschoolse opvang, sport, speeldates en muziekles kampen steeds jongere kinderen met overvolle koppies. En om de hoofdjes leeg te krijgen, wordt op veel scholen steeds vaker mindfulness training gegeven. Door middel van eenvoudige meditatie- en yogaoefeningen leren kinderen om zich bewust te worden van hun lijf, emoties en gedachten. Zelf aan de slag met je kroost? Er zijn allerlei leuke boekjes, zoals het boekje Relaxklets en Yoga met je kind.

Yoga met baby’s

Twee oeroude tradities samengevoegd tot een nieuwe trend, dat is Carryoga. Ontspannende oefeningen voor moeders (of vaders) met hun jonge baby’s in een draagdoek. ‘Balancing your life‘ is de slogan van deze activiteit: het letterlijk balans vinden met je kindje op je buik in de verschillende yoga houdingen. Maar ook figuurlijk balans vinden in je nieuwe leven als jonge ouder.

Kickboksen

Meisjes zaten vroeger op ballet en jongens gingen voetballen, kort door de bocht gezegd. Maar wil je sportief helemaal bovenop de laatste trend zitten, dan doe je je kind op kickboksen. Hoewel de sport altijd kampte met een fout imago, zijn er steeds meer kinderen die hiervoor kiezen. Er zijn natuurlijk ook een heleboel positieve kanten aan: Je kind krijgt er meer zelfvertrouwen van, wordt weerbaarder en het is super goed voor de conditie en opbouw van spieren.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Vaderdag - Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes
De piemel, borsten en blote billen fase!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter