Zwangerschap bekend maken | Dit zijn 15 leuke manieren om het te vertellen

15 juni 2022
Zwangerschaps aankondiging, 15 leuke m

Hoera je bent zwanger! En nu wil je dit geweldige nieuws natuurlijk van de daken schreeuwen. Er zijn eindeloos veel originele en toffe ideeën om een zwangerschap bekend te maken, wij hebben alvast een leuke selectie voor je gemaakt.

Surprise, surprise!

Het moment dat je erachter komt dat je zwanger bent is zó bijzonder. Wanneer ga je een zwangerschap bekend maken aan familie en vrienden? Iedereen gaat hier heel verschillend mee om, de één vertelt het meteen en de ander wacht liever nog even. Het is sowieso een feestje om aan familie en vrienden te vertellen dat er een baby op komst is. Het belangrijkste is dat je het op een moment vertelt waar jij en je partner zich helemaal prettig bij voelen.

‘Lees ook: Een mooi babyboek gezocht? Dit zijn de leukste exemplaren!

15 Ideeën zwangerschap bekend maken

1# Rompertje met tekst

Een rompertje cadeau geven aan de opa’s en oma’s to be om de zwangerschap aan te kondigen is altijd een leuk idee. Online kun je overal te schattige rompertjes vinden die je zelf kunt personaliseren. Er zijn natuurlijk allerlei verschillende mooie teksten die je op het rompertje kan laten bedrukken. Ook kun je er een foto van maken en deze als zwangerschapsaankondiging sturen naar familie en vrienden.

2# Een kaartje met een echofoto

Er zijn speciale kaartjes die je online kunt maken waar je een echofoto op kunt zetten. Superleuk om te versturen naar je dierbaren.

3# Mini tompouce met foto

Trommel alle vrienden en familie op en trakteer ze op een verrukkelijke mini tompouce met een boodschap erop. Zodra ze dit heerlijke kleine taartje zien zullen ze verrast worden met bijvoorbeeld een echofoto of een mooie tekst dat er een kleintje op komst is.

4# Flessenpost

Persoonlijk is dit één van onze favorieten, een zwangerschapsaankondiging via flessenpost. Dit is toch een geweldige en originele verrassing als je dit via de post krijgt?! Op de site van Birambi heb je verschillende flessenpost opties met allerlei soorten teksten.

5# Speel een potje scrabble

Nodig familie of vrienden een avondje uit voor een potje scrabble en leg allerlei woorden neer die met zwanger zijn te maken hebben. En dan even afwachten hoe lang het duurt voordat er een lampje begint te branden bij de gasten.

6# Flesje wijn

Organiseer je een etentje om te vertellen dat je zwanger bent? Zet een fles wijn op tafel met een gepersonaliseerde etiket waarop staat dat er een kleine op komst is. Of neem een flesje wijn mee met deze boodschap naar degene waar je op visite gaat. Op het internet vind je allerlei tools om zelf een etiket te maken.

7# Maak een vrolijke video

Een vrolijk filmpje doet het altijd goed voor een zwangerschapsaankondiging. De ideeën hiervoor zijn natuurlijk eindeloos. Laat bijvoorbeeld de grote broer of zus een vrolijk dansje doen met een groot vel papier in de hand met de tekst ‘ik word grote broer/zus’. Of als je op vakantie bent, maak een vakantiefilmpje en laat tussendoor allerlei details zien die te maken hebben met zwanger zijn of met een baby. Als je bij thuiskomst je naasten het vakantiefilmpje laat zien, dan zullen zij zó verrast worden.

8# Poster zwangerschap aankondiging

Dit is toch te grappig?! Laat een filmposter maken met de zwangerschapsaankondiging. Via de Etsy shop Arceneaux Creations kun je helemaal in stijl een poster laten opmaken. Net echt toch? Je kunt de poster afdrukken of digitaal versturen naar iedereen.

9# Voorleesboekje

Shop een mooi voorleesboekje voor opa en oma en geef het als cadeautje. Als de kleine eenmaal geboren is dan kunnen de kersverse grootouders uit dit boekje voorlezen.

10# Opa en oma ‘overlevingspakket’ koffertje

Opa en oma, be prepared! Koop een klein kinderkoffertje en vul deze met de belangrijkste babyspulletjes, denk aan een speen, een luier, een slabbetje, een romper, een hydrofieldoek, een knuffeltje etc. Geef het koffertje – ook wel het opa en oma overlevingspakket genoemd – cadeau aan de grootouders in spé. Wedden dat ze meteen weten dat er een kleinkind op komst is?

11# Zwangerschap bekend maken tijdens een feestdag

Een feestdag die je samen met familie of vrienden viert is vaak ook een bijzonder moment om mooi nieuws te delen. Met kerst kun je voor opa en oma bijvoorbeeld een speciale kerstbal laten maken met de tekst ‘jullie worden opa en oma’. Of tijdens Sinterklaas verzamel je de chocolade letters ‘zwanger’ bij elkaar. En met Pasen kun je een briefje met de aankondiging in een groot chocolade ei verstoppen. Deze moet je natuurlijk eerst voorzichtig door de helft snijden, briefje erin en dan het chocolade randje een beetje laten smelten, zodat de twee helften weer aan elkaar vastzitten.

‘Lees ook: Babykamer ideeën – 14 x inspiratie en fijne shop tips.

12# Geef het boek ‘365 dingen om te doen met je kleinkind’ cadeau

Het boek ‘365 dingen om te doen met je kleinkind’ is een super cadeau om te geven aan opa’s en oma’s om te vertellen dat je zwanger bent. Hierin staat voor elke dag van het jaar een geweldig idee om te doen met je kleinkind. Van knutselen, spelletjes doen, tot aan buitenactiviteiten en voorleestips.

13# Op de thee/koffie

Tijd voor een koffietje met de familie! Je kunt een koffie mok laten bedrukken met de boodschap ‘jullie worden opa en oma’ of ga zelf aan de slag met een porseleinenstift en schrijf een lieve boodschap op een beker met het nieuws dat er over een aantal maanden een baby wordt geboren. Wat helemaal leuk is, schrijf de zwangerschapsaankondiging op de bodem van het kopje. Zodra degene de koffie of thee heeft opgedronken zal het grote nieuws te lezen zijn.

14# Puzzel maken

Laat een gepersonaliseerde puzzel met een gedichtje, een mooie tekst of een echo foto maken. Degene die de puzzel ontvangt moet deze eerst in elkaar zetten, voordat de bijzondere boodschap te zien is.

15# Grappige foto van de toekomstige papa en mama

Maak samen met elkaar een toffe foto met het mooie nieuws. Stuur deze naar iedereen die mag weten dat jullie binnenkort – weer – papa en mama worden.

De leukste sieraden merken voor de mama's!
Een mooi babyboek gezocht? Dit zijn de leukste exemplaren!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter