Ideëen en tips voor zwangerschapsfotografie

24 augustus 2018
Ideëen en tips voor zwangerschapsfotografie

Nog steeds kan ik zwijmelend naar prachtige zwangere buiken kijken. Ik hoor bij de categorie die het heerlijk vond om zwanger te zijn en ik was verliefd op mijn eigen bolle buik. Het was heus niet ‘9 maanden halleluja ik zit op een roze wolk en niemand krijgt me er van af’. Vooral de laatste loodjes vond ik pittig en de gedachte ‘OMG, deze baby moet er ook nog uit’ maakte het er ook niet echt relaxter op. Toch mis ik soms heel erg die zwangere buik, gelukkig heb ik altijd wel veel foto’s gemaakt tijdens de zwangerschap. En ik weet dat het er soms bij inschiet om de groei van je buik vast te leggen, maar voor je het weet zijn die 9 maanden voorbij gevlogen. Zwangerschapsfotografie hoeft echt niet altijd een enorm project te worden, soms maak je juist de mooiste foto’s op een hele simpele manier.

Zwangerschapsfotografie door een professional

Voor degene die het graag wel professioneel willen aanpakken, een zwangerschapsfotoshoot in een studio is super leuk om te doen. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik dit ook gedaan en het voelde echt als een cadeautje aan mezelf. Dit soort foto’s maak jezelf niet zo snel, dus des te leuker om het op deze manier een keertje aan te pakken. Meestal is het beste moment om tussen de 32 en 38 weken van je zwangerschap een fotoshoot in te plannen. Je buik is dan heel mooi zichtbaar op de foto’s. Bedenk goed welke stijl en welke poses je mooi vindt en natuurlijk wat voor kleding je wil aantrekken. Neem sowieso een paar extra kledingsetjes mee mocht je toch nog willen wisselen op het laatste moment. Gooi nog een paar mooie accessoires – oorbellen of een te gekke ketting – in je tas en geef je nagels een mooi kleurtje. Heb je een heel ander creatief foto idee, bespreek het van te voren met de fotograaf. Dan ben je helemaal goed voorbereid!

‘Lees ook: Inspiratie voor een feestelijke Gender Reveal Party.’

Luister heel goed naar je gevoel tijdens de fotoshoot waar je je wel of niet prettig bij voelt. Sommige houdingen voelen een beetje ongemakkelijk aan met een zwangere buik en die geven niet altijd het mooiste plaatje. En trek van te voren niet al te strakke kleding aan, anders heb je straks een paar flinke strepen op je mooie buik staan tijdens de fotoshoot. Krijg je de kriebels van een studio. Je kunt ook een fotograaf die gespecialiseerd is in zwangerschapsfotografie bij je thuis vragen. Zo kun je hele persoonlijke foto’s maken in je eigen omgeving, voelt soms al fijner en natuurlijker aan. Of trek er op uit en ga buiten in de natuur mooie foto’s schieten.

 

Zelf aan de slag

Toch hoef je echt niet altijd een professionele fotograaf in te schakelen, zwangerschapsfotografie kan op zoveel andere leuke manieren. De spontane foto’s zijn juist vaak het leukst en leggen een bijzonder of grappig moment perfect vast. Een simpele foto kan zoveel zeggen en gevoel uitstralen. Zo vind ik de zwart wit foto van de zwangere mama – verderop in de blog – die lekker in een pot Nutella zit te roeren geweldig. Waarschijnlijk was dit één van haar favoriete guilty pleasures tijdens de zwangerschap. Leuk om later weer van jezelf terug te zien! Of het jongetje die vol bewondering naar de buik van zijn mama kijkt. Te lief toch?! En papa die contact probeert te maken met zijn toekomstige dochter of zoon. Ik geef je nog meer leuke ideetjes, kijk maar mee.

Vanessa Ferreira

 

Get Poke Now

‘Lees ook: 16 Alternatieven voor beschuit met muisjes.’

 

Ideëen en tips voor zwangerschapsfotografie

Shutterstock

 

Mummy & Mini

 

Shutterstock

 

Shutterstock

‘Lees ook: Kleuren inspiratie – De mooiste verf om op de babykamer muur te schilderen’

 

100 Layer Cake-let

 

100 Layer Cake-let

 

Avia Rosen

 

The Little Umbrella

 

Shutterstock

‘Lees ook: 10x de leukste geboorte versiering voor newborn jongens en meisjes.’
De was doen - Met deze tips & tricks is de bodem van de wasmand snel in zicht
Sponsballen maken en daarna: Watergevecht! - Een super zomer activiteit voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter