Een zwembad surprise maken voor Sinterklaas

22 november 2021
Een zwembad surprise maken voor Sinterklaas. Incl. gratis printables!

Heb jij lootjes getrokken voor Sinterklaas? En zit degene die jij getrokken hebt op zwemmen of is het een echte waterrat? Maak dan deze super leuke zwembad surprise! Het is niet zo’n heel ingewikkeld project. De basis is een schoenendoos. En wij hebben een aantal printables voor jullie gemaakt, waarmee je de zwembad surprise verder af kunt maken. We laten stap voor stap zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig voor het maken van de zwembad surprise?

 • Schoenendoos
 • Deze printables
 • Smal kartonnen doosje, bijvoorbeeld waar koffiecups in zitten.
 • Schaar
 • Scherp mesje
 • Lijmstift
 • Lijmpistool, o.a. te koop bij Bol.com
 • 3 IJsstokjes, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Katoengaren of dun touwtje
 • Rode en witte strijkkralen
‘Lees ook: Een brief schrijven voor Sinterklaas & écht antwoord krijgen!

De zwembad surprise maken

 1. De eerste stap voor het maken van de surprise is het vullen van het zwembad. De bodem van het zwembad is trouwens ook een super goede verstop plaats voor het cadeautje, dus leg die allereerst in de schoenendoos. Daarna pak je de print met daarop het water erbij en vouw de randjes een centimeter om. Smeer dan aan de binnenkant van de schoenendoos, een paar centimeter onder de rand wat vloeibare lijm en plak het water aan de randjes vast. Is jouw schoenendoos langer of breder dan de printable? Print het water dan twee keer uit, plak de velletjes aan elkaar vast en lijm ze dan in de schoenendoos.
 2. Vervolgens ga je banen in het zwembad maken. Rijg de rode en witte strijkkralen om en om aan een stukje touw en plak deze lijn aan de ene en de andere kant van de doos vast, vlak boven het water. Dit kun je het beste doen door een klein strookje papier in te smeren met je lijmpistool en dat bovenop het touwtje tegen de zijkant van de schoenendoos aan te plakken. In totaal maak je 3 lijnen, zodat je vier banen hebt.
 3. Plak dan de kleine tegelprint op de bovenkant van de deksel met je lijmstift. En snijd een grote opening uit de deksel en ook de randen van de deksel af. Plak de deksel daarna bovenop de schoenendoos vast met je lijmpistool.
 4. Bekleed de rest van de schoenendoos met de grote tegelprint. De rand van het zwembad kun je daar ook mooier mee maken, door er een rij grote tegels op te plakken.
 5. Knip dan de startblokken uit die ook bij de printable zitten. En vouw er kubusjes van. Je kunt de plakrandjes vastlijmen met je lijmstift. De startblokken zijn een leuke plek om eventueel mini cadeautjes te verstoppen. Plak de startblokken daarna aan de rand van het zwembad.
 6. Maak tot slot nog een mooie duikplank. Voor de paal gebruikte ik een deel van een kartonnen koker waar koffiecups in zitten. Beplak die met het papier met de kleine tegeltjes of kies zelf een kleur papier. Bovenop het doosje plak je naast elkaar drie ijsstokjes en dan lijm je de springplank vast op de deksel van de schoenendoos. Je zwembad surprise is nu af!

Tip!
Om de zwembad surprise helemaal compleet te maken, kun je er eventueel ook wat Playmobil poppetjes bij doen. Op marktplaats vind je die vaak voor een euro of misschien heb je zelf nog een poppetje wat je kunt missen.

‘Lees ook: 8 Leuke Sinterklaas aftelkalenders om te maken met kids!
Een zwembad surprise maken voor Sinterklaas. Incl. gratis printables!

En, ben je enthousiast over deze surprise? Als jij de zwembad surprise ook gaat maken voor Sinterklaas, dan vinden wij het super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te plaatsen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze zwembad surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen deze periode nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Dilemma! Hoeveel geld besteed je aan Sinterklaas? En hoeveel cadeaus geef je?
Among Us surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter