6 Leuke tips om een kinderbed extra gezellig te maken

12 april 2024

Een kinderbed is vaak het centrale punt in de kinderkamer, het neemt vaak veel ruimte in beslag en is daarom vrij bepalend voor de sfeer in de kamer. Daarnaast is een kinderbed niet alleen een slaapplek, het is vaak ook een plek waar je kind even tot rust kan komen. Hoe kun je het bed aankleden tot een gezellige en uitnodigende plek waar je kind graag tijd doorbrengt? Hieronder delen we enkele tips om een kinderbed extra gezellig te maken. 

Zo creëer je een stijlvol en gezellig kinderbed

1# Kies voor leuke bedtextiel 

Natuurlijk is beddengoed ontzettend belangrijk voor de uitstraling van het bed, denk dan niet alleen aan een leuke dekbedovertrek maar schenk ook aandacht aan de kleur van de hoeslaken en kussen(s). Zorg dat het goed op elkaar is afgestemd, bijvoorbeeld qua kleur of thema. Het leukste is natuurlijk wanneer het beddengoed perfect past bij de rest van de kamer. Bovendien is het fijn wanneer beddengoed voor kinderen praktisch is, kies bijvoorbeeld voor bedtextiel dat het bed voldoende beschermt tegen mogelijke ongelukjes zoals bedplassen.

2# Maak gebruik van kussens

Om een kinderbed nog gezelliger te maken, is het een leuk idee om gebruik te maken van veel verschillende kussens op het bed. Op die manier kun je het bed omtoveren tot een zitbank, waar je kind heerlijk kan chillen. Koop kussens in verschillende maten, vormen en kleuren en creëer zo een knus hoekje!

3# Creëer een gezellige hoek

Natuurlijk kun je het bed ook nog meer aankleden door bijvoorbeeld gebruik te maken van een nachtkastje naast het hoofdeinde. Zet hier spulletjes op zoals een aantal boeken, een lampje en wat leuke kinderkamer accessoires. Is er te weinig ruimte voor een nachtkastje, dan kun je ook gebruik maken van een wandplank met daarop een aantal favoriete items van je kind. Of hang een mooi hemeltje boven het bed, zo maak je ook meteen een gezellig hoekje op het bed.

>> Lees ook: 18 Stijlvolle en praktische kinderbedden om heerlijk in te slapen

4# Gebruik sfeervolle verlichting rondom het bed

Verlichting is functioneel maar geeft natuurlijk ook de nodige sfeer aan een ruimte. Goede verlichting bij het kinderbed is handig, vooral als je kind graag in de avond een boek leest. Daarnaast zorgt het ook voor veel gezelligheid. Kies bijvoorbeeld voor een mooie wandlamp bij het hoofdeinde, hang een lichtslinger op of monteer kleine lampjes aan het bed voor een magisch effect.

5# Maak gebruik van de wand

Is de ruimte in de slaapkamer echt beperkt, dan kun je altijd gebruik maken van de wand naast het bed. Hang bijvoorbeeld leuke decoraties op boven het bed, zoals een vrolijke slinger, een vlaggenlijn van textiel, een kleurrijke dromenvanger of een toffe kinderkamer poster. 

6# Maak een speeltent van het bed

Een bed is natuurlijk ook ideaal om op te spelen, en dit kun je nog meer stimuleren door van het bed een tent te maken. Online kun je speciale bedtenten kopen, maar je kunt er ook zelf één maken met wat stof en een houten frame. Maak de tent nog gezelliger door lichtjes binnenin de tent op te hangen en leg natuurlijk veel kussens neer, zodat je kind een mooie speelplek heeft om allerlei avonturen te beleven.

Veilig slapen

Hoewel het natuurlijk heel leuk is om het kinderbed te decoreren, is veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Zorg ervoor dat het bed vrij is van losse versieringen en dat er geen gevaarlijke voorwerpen binnen handbereik van jouw kind liggen. Vermijd ook het gebruik van zware dekens of kussens in het bed, omdat deze verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Controleer regelmatig of het bed stevig staat en of er geen scherpe randen of uitstekende delen zijn waar jouw kind zich aan kan bezeren.

Kinderkamer lamp | De 25 mooiste kinderkamer verlichting

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter