Binnenkijken bij Ezra & Jonah

13 juli 2016

De broertjes Jonah (4) en Ezra (11 maanden) wonen samen met hun ouders in Barneveld. Hun mama kinderkamer-jongen-retro-vintage-inspiratie-ladylemonade_nl6 Willemine – lerares op het voortgezet speciaal onderwijs – is een echte do-it-yourself koningin. Naaien, haken, schilderen, de kinderkamer is de plek waar je haar creatieve uitspattingen allemaal terug ziet komen. Ze speurt graag naar mooie vintage spulletjes op rommelmarkten. En die zien we natuurlijk weer opgeknapt en wel in de slaapkamers van de jongens. We mogen een kijkje nemen in de kamers van Ezra en Jonah. Kijk je mee?

Hoe omschrijf je de interieurstijl van de kinderkamers? 

“Ik ben gek op lichte kamers met grafische elementen, maar niet de standaard zwart/wit slaapkamers die je nu heel veel ziet. De slaapkamers van de jongens is een combinatie van Scandinavisch design met vintage spulletjes. Ik hou ervan om mijn eigen draai te geven aan leuke rommelmarkt vondsten en andere retro/vintage producten.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik denk op het schoolbankje en de opgeknapte commode. Vooral omdat we die bij elkaar voor 30 Euro in totaal hebben gekocht op de rommelmarkt. De pootjes van de commode hebben we er zelf nog onder gemaakt, omdat de commode te laag was.”mama-, baby- en kinderproducten getest door moeders zoals jij.

Wat is het favoriete plekje van Jonah en Ezra in hun slaapkamer?

“Ezra is bijna altijd op Jonahs kamer te vinden, hij is helemaal fan van de houten treinbaan. Jonah tekent graag met krijt op zijn deur, die we voor de helft met schoolbordverf hebben geverfd.”mama-, baby- en kinderproducten getest door moeders zoals jij.

Bij welk merk slaag je altijd?

Ferm Living vind ik een geweldig merk, maar ik koop niet alle dure dingen die ik zie. Ik probeer vaak zelf spulletjes te haken of te naaien voor in de kinderkamer en de meubeltjes zelf op te knappen. Naast dat ik dit gewoon heel leuk vind om te doen hou je zo ook weer geld over om wat duurdere items voor de kamertjes te kopen. De lampen van het merk Heico vind ik trouwens ook erg leuk.”

Wat zijn je favoriete shops?

“Voor de kinderkamers heb ik heel veel zelf gemaakt. Daarnaast shop ik graag spulletjes bij Psikhouvanjou, een hele leuke webwinkel. Bij H&M Home slaag ik ook regelmatig, het vloerkleed en de gordijnen van Jonahs kamer komen hier vandaan. Hier vind ik soms voor weinig geld hele leuke dingen voor de kinderkamer.”

Tip!

Gehaakte accessoires zijn momenteel ontzettend populair, denk aan kussentjes, knuffels, vlaggenlijnen en vloerkleden. Wil je ook zelf aan de slag? Neem een kijkje op Pinterest, hier vind je heel veel haakpatronen van mooie spulletjes voor in de kinderkamer. Wist je trouwens al dat haken ook hééééél erg rustgevend werkt?kinderkamer-jongen-retro-vintage-inspiratie-ladylemonade_nl4

1.Kussen sleeping star € 16,95 2.HK Living knoop wit € 9,95 3.HK Living knoop grijs € 9,95 4.Schoolplaat werktuigen € 24,95 5.Hanglamp metaal € 69,95 6.Schoolstoeltje retro € 36,- 7.Heico lamp konijn € 49,95 8.Houten kralenketting € 5,99 9.Ferm Living deken € 55,- 10.Babydeken € 44,90 11.Bijzettafel wit € 15,- 12.Naco vloerkleedje € 52,50 13.Gordijn met dessin € 14,99 14.Vloerkleed racebaan € 29,99 15.Ferm Living behang ‘rush hour grey’ € 72,-

Oproep!

Heeft jouw kindje ook een kamer die gezien mag worden? En vind je het leuk om die met onze lezers te delen? Stuur dan een mail met wat foto’s naar info[at]ladylemonade.nl. Wie weet staat jouw kinderkamer binnenkort ook op Lady Lemonade.

Kraamcadeau tip: Geboorteposter met unieke sterrenhemel
Binnenkijken bij Sophie

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Kleine Prinses 13 juli 2016 at 3:16 pm

    prachtig gewoon!

  • Laat een reactie achter