15 x Kinderkamer muur inspiratie

14 oktober 2022

Als er één stukje in huis is waar je flink je creativiteit op kunt uitleven dan is het wel de kinderkamer muur. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Een kleurtje op de muur smeren is zo gedaan, het geeft een ruimte meteen een hele andere sfeer. En mocht je er na een tijdje op uitgekeken zijn, dan gooi je er weer een ander nieuw kleurtje tegen aan. Een te gek behangetje op de muur geeft ook vaak een super tof effect. Kijk maar mee!

Kinderkamer muur verven of behangen

Een muur verven is een simpele en snelle manier om een kinderkamer extra leuk te maken. Je kunt ervoor kiezen om een hele muur te verven of juist een klein stukje. Wat ook super gaaf is, maar waar je wel een beetje lef voor moet hebben, is om het plafond mee te verven.  Krijtbordverf is ook een tof idee, kinderen kunnen dan lekker ongegeneerd tekenen op de muur. Ook met een mooi behang kun je een kinderkamer een te gekke look geven. Heb je zelf een prachtig beeld wat je eigenlijk wel op de muur zou willen hebben, dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bij Praxis je eigen fotobehang te maken.

Opbergen en mooie accessoires

De muur is ook bij uitstek het stuk van de kinderkamer wat je perfect kunt gebruiken voor opbergen. Met mooie houten kisten – waar je spulletjes in kunt zetten – kun je goed de hoogte van de kinderkamer benutten. Of laat een praktische en stylische wandkast op maat maken,  waar je lekker veel in kunt opbergen. Later in deze blog zie je ook een heel gaaf ontwerp van Little Neighbours, die een kastenwand heeft laten maken met een geheime hut voor de kids. Hoe cool is dat?! Een klimmuur is trouwens ook helemaal geweldig in de kinderkamer. Wil je het liever wat eenvoudiger houden, een leuk wandkleed aan de muur geeft een kamertje ook super veel sfeer. Genoeg opties dus!

‘Lees ook: 20 x Praktische en toffe ideetjes om speelgoed op te bergen.’

15 x Kinderkamer muur inspiratie

Ga je binnenkort aan de slag, dan krijg je misschien van deze 15 muren weer een flinke dosis inspiratie.

1# Wandkleed

15 x Kinderkamer muur inspiratie

Een wandkleed aan de kinderkamer muur is een hele simpele manier om de wand mooi aan te kleden. Het geef een kamer ook een gezellige en een warme sfeer door de structuur van het kleed. Daarnaast heeft het ook nog eens een geluiddempende functie. Voor de kinderkamer heb je verschillende mooie merken die wandkleden ontwerpen, denk aan Studio Loco Design, Liewood en OYOY.

2# Kinderbehang

Een tof behang op de muur heeft een groots effect in de kinderkamer. Je hebt eindeloos veel te gekke merken die de mooiste prints ontwerpen, zoals Studio Ditte, Bibelotte, Ferm Living, Creative Lab Amsterdam, By Alex. In de blog ‘27 x Behang inspiratie voor in de kinderkamer‘ geven we je volop behang ideeën.

3# IXXI muur

Een gave IXXI wanddecoratie aan de kinderkamer muur is ook te gek! Je kunt kiezen uit een uitgebreide collectie, maar je kunt er ook zelf eentje ontwerpen met een eigen gekozen afbeelding of foto.

4# Klimwand kinderkamer

Een te gekke klimmuur in de kinderkamer
Binnenkijker Dani – Van Nature Interieur

Voor de energieke kids is een klimwand in de kinderkamer toch helemaal het einde?! Het merk That’s Mine of Climb Holds heeft mooie klimgrepen die je aan de muur kunt bevestigen

‘Lees ook: Een speelparadijs in de kinderkamer – tips en 13 toffe ideeën!

5# Planken aan de muur

De muur is de plek waar je perfect een paar planken op kunt hangen. Zo kun je er de mooiste spulletjes op neerzetten of gebruik het als extra opbergruimte. Je kunt alle kanten op. Ben je op zoek, check dan zeker onze eerder verschenen blog ‘20 x De mooiste plankjes voor aan de kinderkamer muur‘.

6# Wand posters

De makkelijkste manier om een muur op te leuken is door één of meerdere toffe posters op te hangen. Binnen no-time ziet een saaie muur er helemaal cool uit. Originele posters voor in de kinderkamer vind je o.a. bij de shop PS Ik hou van jou en I Love Speelgoed.

7# Muur verven

De kinderkamer muur een tof kleurtje geven is een simpel klusje met groot resultaat. En mocht de gekozen kleur tegenvallen, dan kun je er net zo makkelijk weer overheen schilderen.

8# Kastenwand met een geheime hut

Een muur is natuurlijk ook de perfecte plek in de kinderkamer waar je een prachtige kastenwand tegenaan kunt maken. En als je er dan ook nog een geheime hut in maakt, dan is het voor de kids helemaal een feest in de slaapkamer. De volledige binnenkijker van deze geweldige kinderkamer kun je hier zien.

9# Bergen schilderen op de muur

Hou je van een Scandinavische interieurstijl, dan is het ook heel leuk om bergen op de muur te schilderen. Het is net even weer iets anders dan een hele muur verven. Kijk eens binnen in het kamertje van Mats, dan kun je de hele kinderkamer zien.

10# Pop art muur

Als je wel van een beetje gekkigheid houdt, dan is deze pop-art muur toch echt te gek?! Door gebruik te maken van afplaktape en verschillende contrasterende kleuren verf is dit het eindresultaat. Wil je meer van deze kinderkamer zien, lees dan snel deze eerder verschenen binnenkijker bij Féron op ons blog.

‘Lees ook: Nachtkastje kinderkamer – 15 stijlvolle kastjes voor naast het bed.

11# Muur schildering

Hoe cool is deze circus tent muur schildering?! De kers op de taart is het gezellige hoekje in de tent, waar kinderen zich heerlijk even kunnen terugtrekken. Wil je alles zien van deze mooie kinderkamer, check dan deze blog. Je kunt natuurlijk de meest toffe tekeningen schilderen op een muur.

12# Krijtverf muur

Ook een leuk idee! Met een coole krijtverf muur kunnen de kids zonder problemen tekenen op de muur.

13# Geverfde lambrisering

Wil je niet een hele muur verven, dan kun je er ook voor kiezen om een deel van de muur te schilderen. Een lage lambrisering maakt de ruimte optisch hoger, terwijl een hoge lambrisering de ruimte kleiner laat lijken.

14# Magneet behang

Dit is wel een heel bijzonder behang, dit is namelijk magneet behang. Je kunt hierop bijzondere tekeningen en leuke briefjes ophangen door middel van magneten. Je kunt bij het merk Groovy Magnets kiezen uit verschillende mooie dierenprints.

15# Behangcirkel

Wil je niet een hele muur behangen, dan is een behangcirkel ook een heel leuk alternatief. Zo heb je toch een stukje muur in de kinderkamer met een geweldige print. Van Creative Lab Amsterdam heb je onder andere hele mooie ontwerpen. Kijk hier voor een uitgebreide collectie behangcirkels.

‘Lees ook: Kinderkamer lamp | De 25 mooiste kinderkamer verlichting.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Shop tips en inspiratie voor het maken van een prinsessenkamer
Spelen en snurken in een hoogslaper: 18 X inspiratie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter