Mijn favoriete kids hotspots in Haarlem

6 maart 2017
haarlem; uittips; kidsproof; kinderen; kindvriendelijk; oppad; speelgoed; winkels; lunchen; uiteten; cadeau's; tips; speelgoedwinkels; kraamcadeau, verjaardagscadeau

Als klein meisje heb ik altijd tegen mij vader gezegd dat als ik later groot ben bij het strand en de bossen wil wonen. Aangezien ik al bijna 11 jaar in Haarlem woon heb ik het denk ik toch aardig voor elkaar gekregen. Met eigenlijk nog een heel leuk extraatje, namelijk de stad. Samen met Jeroen en de meiden wonen we in een pittoresk buurtje midden in het centrum. Ook al ben ik geen officiële Mug (geboren en getogen Haarlemmer), ik voel me op deze plek het meest gelukkig. Haarlem heeft zoveel leuks, niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kids. Ik neem je vandaag mee naar een aantal hele leuke kidsproof plekken waar ik heel graag kom met Reva en Lucy. Mocht je een keertje in de buurt zijn dan ben je alvast een beetje voorbereid.

Het Kweekcafé

Met Reva en Lucy ga ik regelmatig naar de Stadskweektuin, dit is een heel mooi groen plekje achter Station Haarlem. Er is een kleine speeltuin en een dierenweide met konijnen, kippen, geitjes en pauwen. In de tuin kunnen kinderen van alles leren over wat groeit en bloeit. En sinds een paar maanden kun je na je rondje in de buitenlucht heerlijk vertoeven in het Kweekcafé voor een lunch of een taartje. Het interieur is sfeervol en heel ongedwongen, ideaal voor kinderen. Adres: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem.

Tante Steef

Dit is zo’n gezellige speelgoedwinkel, ik voel me bijna zelf weer een klein meisje. Tante Steef verkoopt originele houten speelgoed, loopfietsjes, poppenhuizen, lampen, spellen van HABA, speelgoed van Plantoys en nog veel meer. Ben je op zoek naar een kraamcadeau of een verjaardagscadeau dan moet je hier echt even langs gaan. Adres: Zijlstraat 66, 2011 TP Haarlem.

Veerkwartier

Op fietsafstand van Haarlem Centrum aan de Veerplas ligt het Veerkwartier. Een hele fijne plek gemaakt van een paar oude zeecontainers. De vintage inrichting geeft meteen een hele gezellige huiselijke sfeer. Zand, water, speelgoedtoestellen en heel veel ruimte, kinderen kunnen zich hier perfect vermaken. Drink een koffietje of ga voor de borrel het is altijd gezellig. In de zomer kan er gezwommen worden in de Veerplas. En ze organiseren vaak allerlei toffe activiteiten voor de kleintjes, maar ook voor de volwassenen. Adres: A. Hofmanweg 62 (vlakbij de KPN toren), 2031 BL Haarlem.

Mr. Paprika

Deze kidsproof hotspot is in Haarlem mateloos populair. Ik heb hier al heel wat uurtjes gezeten met vriendinnen en kinderen. Hier kun je namelijk gewoon lekker een bakje koffie drinken, lunchen en kletsen terwijl het kleine grut zoet aan het spelen is. Van een hysterische driftbui kijkt niemand op dus relax en geniet! Pas alleen wel op voor de speelgoedwinkel die op hetzelfde stukje zit. Deze heeft nogal een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kinderen. Adres: Koningstraat 19, 2011 Haarlem.

Toverknol

Bij kindertheater de Toverknol zit je helemaal goed als je zin hebt om samen met je kindje naar een kindervoorstelling te gaan vol met humor, feest en fantasie. Laatst ben ik er een keertje alleen met Lucy geweest. Het is zo leuk! Alleen de binnenkomst is al geweldig. Er staat een rek van een paar meter lang met alleen maar verkleedkleren. Prinsessenjurken in overvloed, gave superhelden pakken, dit is een walhalla voor kinderen die dol zijn op verkleden. Met een glaasje limonade en een koekje in de hand kunnen de piraten, brandweermannen, prinsessen, superhelden, agenten genieten van het stuk. Adres: Spiegelstraat 8, 2011 BP Haarlem.

Gnoomdesign

De Kleine Houtstraat vind ik persoonlijk één van de gezelligste winkelstraatjes in Haarlem. Hier zitten heel veel leuke en ook vaak wat kleinere en bijzondere winkels. Eén shop die je niet voorbij moet lopen is Gnoomdesign. Moet er nog het één en ander van de baby uitzetlijst gekocht worden, dan kun je dat allemaal in deze lifestyle winkel doen. Fresk, Done by Deer, CamCam, Wee Gallery, Suavinex zijn onder andere de merken die Gnoomdesign verkoopt. Adres: Kleine Houtstraat 6, 2011 DM Haarlem.

Bij Saar Thuis Kids

Als je deze winkel binnen gaat wil je maar één ding en dat is shoppen! Je kunt hier vooral terecht voor toffe kinderkleding van merken zoals, Little Indians, House of Jamie, Bellerose, Dress Like Flo. Ook vind je hier nog heel veel andere leuke items, rugzakjes, kinderservies, schoenen en slofjes voor de allerkleinsten. Mocht je ook nog even voor jezelf willen winkelen, verderop in de straat kom je de winkel Bij Saar Thuis tegen. Adres: Zijlstraat 88, 2011 TR Haarlem.

MiniMarkt

De MiniMarkt is een conceptstore in hartje centrum Haarlem. Alleen al de inrichting vind ik heel cool. Je kunt hier ontbijten, lunchen, koffie drinken en verrukkelijke taartjes eten. Terwijl jij aan het genieten bent, kunnen de kinderen zich vermaken aan de grote treinbaan tafel. Je kunt hier ook meteen je cadeautjes of spulletjes voor de kinderkamer shoppen. Moeten er haartjes geknipt worden? Op speciale dagen is er een kinderkapper aanwezig. Annemieke en ik zitten hier regelmatig voor werkoverleg, terwijl Charlie en Lucy aan het spelen zijn. Adres: Kruisstraat 11, Haarlem

Sissy Boy Homeland

Een paar jaar geleden woonde ik praktisch boven de Sissy Boy Homeland in de Barteljorisstraat. Was absoluut geen straf! Dit is zo’n complete winkel dat iedereen in het gezin hier blij van wordt. Voor de kinderen shop je hier de leukste kleertjes en speeltjes. De winkel is zo groot dat Lucy en Reva standaard verstoppertje gaan spelen. De papa’s hebben ook hun eigen kledinghoek. En de mama’s die kunnen helemaal hun lol op. Niet alleen om kleding te winkelen, maar ook kun je er te gekke woonaccessoires kopen. En als je heel even moet bijkomen van alle indrukken, dan drink je een theetje en eet je een taartje bij het ‘Daily’ café! Adres: Barteljorisstraat 25, 2011 RA Haarlem.

Fiss: Dé wintersport vakantie met kleine kinderen
Met een peuter de wereld rond - De Filipijnen

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Nicole van Dongen-Monsieurs 6 maart 2017 at 9:07 pm

    Wat een superleuke tips? dat wordt binnenkort een dagje Haarlem plannen?

  • Reply Judith 6 maart 2017 at 9:43 pm

    Eeeeeenige en handige tips voor en met kids! YYEEEHHEEESSSS..!!

  • Laat een reactie achter