DIY: Hippe hippie legging

8 november 2015

Je hoeft echt niet in de jaren 60 geboren te zijn om tie-dyed kleding cool te vinden. Kijk mijn nichtje Ise maar eens schitteren in deze hippe hippie legging. Ik heb altijd al eens zo’n flower power broek willen maken, want het is zo simpel. Een beetje knopen en dopen en deze little miss bohemian was op en top love, peace & happiness.

Wat heb je nodig?

  • Witte legging, o.a. te koop bij Zeeman voor €2,49
  • Textielverf in een flitsende kleur
  • Elastiekjes
  • 1/4 kopje zout

kleding-meisje-legging-verven-diy-ladylemonade_nl1

Aan de slag!

  1. Knoop de legging op door steeds een stukje stof dubbel te vouwen en er een elastiekje om te binden. Door de stof te binden, stikken, vouwen, vlechten, verdraaien of samen te persen creëer je steeds een ander apart, bohemian printje. Kijk hier om te zien op wat voor manieren je de stof nog meer kunt opbinden. Let op! Als je een nieuwe legging gebruikt, moet je die voordat je aan de slag gaat eerst wassen.
  2. Maak de legging nat onder de kraan, zodat de verf straks goed pakt.
  3. Volg vanaf hier de gebruiksaanwijzing van de textielverf die je gekocht hebt! Gebruik je de wasmachine textielverf van Dylon die ik ook gebruikt heb? Gooi dan de inhoud van het pakje in de wasmachine, voeg het zout toe en beweeg de trommel net zolang totdat al het poeder door de gaatjes verdwenen is.
  4. Draai dan een lang katoenprogramma op 40 of 60 graden. Geen eco of spaarprogramma. Na afloop van het wasprogramma voeg je wasmiddel toe en draai je hetzelfde programma nog eens.
  5. Haal de legging uit de wasmachine, verwijder de elastiekjes en laat hem drogen. Nu is je hippe hippie legging klaar!

NB: Helaas staat er nog wel een wasmachine op je te wachten die flink gereinigd moet worden. Tenzij je de kleding van het hele gezin een metamorfose wil geven natuurlijk. Ik dacht dat wasmachineverf lekker makkelijk zou zijn, maar de schoonmaakklus was horror! De volgende keer verf ik gewoon weer in een oude pan.

Kids willen comfort
DIY: Glow in the dark Sint Maarten tas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter