DIY: Posterhouder

25 oktober 2015

Nadat ik afgelopen donderdag schreef over de nachtlampjes van Zzzoolight kreeg ik heel vaak de vraag: “Waar heb je die prachtige poster met dat mooie ophangsysteem vandaan?” Dus dacht ik dat het wel leuk zou zijn om dit met jullie te delen in een blogje. Waar de wereldkaart vandaan komt, daarover kan ik kort zijn. Hij is van Children Inspire Design en ik heb hem gekocht bij de überleuke webshop Grasonderjevoeten.nl. Maar die posterhouder vind je nergens. Die heb ik namelijk niet gekocht, maar zelf gemaakt! Voor iedereen die wil weten hoe is hier de beschrijving.

Wat heb je nodig?

 • Een houten lat die ruim 2x zo lang is als de bovenkant van je poster
 • Dubbelzijdige tape. Die vind je in ieder geval bij de bouwmarkt
 • Twee haakjes
 • Stukje touw
 • Zaag
 • Schuurpapier

babykamer-kinderkamer-poster-houten-houder-ladylemonade_nlAan de slag!

 1. Zaag twee latten die één centimeter groter zijn dan de bovenzijde en onderzijde van de poster. Als je een pasje hebt van de bouwmarkt, zagen ze het daar vaak gratis voor je op maat!
 2. Schuur de uiteindes van de latjes glad.
 3. Plak de haakjes op de achterkant van één van de latten. Je kunt ook haakjes met schroefdraad gebruiken.
 4. Plak de latten netjes op je poster met tape. Ik heb in eerste instantie een sterke tape gebruikt met enkelzijdige plakrand. Maar omdat mijn hout vrij dik en dus zwaar is, ging mijn onderste lat een beetje schuin naar voren hangen. Dat vond ik niet mooi en daarom heb ik de tape van de onderste lat vervangen voor dubbelzijdige tape die ik tussen de poster en de lat in geplakt heb. Zo zou ik het voortaan weer doen.
 5. Knoop het touwtje tot slot aan de haakjes vast en je poster is klaar om op te hangen aan de muur in de babykamer of kinderkamer!

De wereldkaart hangt bij ons op de stoere kamer van Charlie. En de jongens ontdekken er iedere dag nog nieuwe dingen op. Zo leuk om te zien hoe Finn Charlie alle dierennamen leert: “Zeg maar Charlie: O-li-fant.” Waarop zijn mini student uitroept: “Ofant!” Net een peuterklasje, zo lief!
poster, posterhouder, ophangen, systeem, ophansysteem, latten, latjes, houten, lijst, maken, zagen, knutselen, kopen, koop, webshop, posters, babykamer, kinderkamer, tips, ideeën, tape, touw, ophangen, ophangsysteem, houder, baby, kinderen, goedkoop, sim

DIY: Glow in the dark Sint Maarten tas
DIY: Lego gummies

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Natascha 25 oktober 2015 at 8:17 am

  Thanks for sharing. Super leuk!

 • Reply Renske 25 oktober 2015 at 10:00 am

  Ga ik zeker een keer maken, superleuk! Dankjewel.

 • Laat een reactie achter