Klussen in de kinderkamer die je zelf kunt doen

2 februari 2023
Klussen in de kinderkamer die je zelf kunt doen!

Is er een kleintje op komst en wil je de babykamer inrichten? Of ben je van plan om de kinderkamer te verbouwen of een metamorfose te geven? Trek dan je portemonnee maar vast, want daar gaat best wat geld in zitten. Meubels, verf, behang, verlichting, raambekleding en accessoires; het telt allemaal lekker op. Om het toch een beetje betaalbaar te houden, kun je de klus in eigen hand houden. Want een heleboel klussen in de kinderkamer kun je eigenlijk prima zelf doen! Ter inspiratie geven wij je hiervoor een aantal tips.

Dit zijn klussen in de kinderkamer die je zelf kunt doen

Behangen

Een goede manier om de kinderkamer een nieuw leven in te blazen, is door aan de slag te gaan met de muren. Behangen is daarvoor een mogelijkheid. Met nieuw behang oogt de kamer direct anders. Over het algemeen is behangen een klus die je zelf kunt oppakken. Wel is het van belang dat je daarvoor de juiste voorbereiding treft. Er zijn diverse handleidingen en tutorials te vinden online die je daarbij eenvoudig op weg helpen. In vergelijking met het inschakelen van een professionele behanger, bespaar je best wat geld door het zelf te doen.  

Schilderen

Het is een mogelijkheid om de wanden in de kinderkamer te behangen, maar schilderen is uiteraard ook een optie als je dat makkelijker of mooier vindt. Schilderen is een klusje dat vaak prima zelf te doen is. Met een goede voorbereiding moet het je vast lukken om voor mooie muren in de kinderkamer te zorgen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het wel van belang dat je investeert in goede kwaliteit verf en hoogwaardig materiaal. Als je nog niet zo vaak geschilderd hebt, zijn er talloze tips te vinden die je daarbij op weg helpen. Om te wennen, is het een idee om eerst te oefenen op andere (oude) voorwerpen.

‘Lees ook: 27 x Te gekke behang prints voor in de kinderkamer.’

Meubels maken

Als je wel vaker klusjes op hebt gepakt in of rondom je huis, is meubels maken voor de kinderkamer ook iets om te overwegen. Die klus kost wel meer tijd, moeite en voorbereiding, want een meubelstuk zet je niet zomaar even in elkaar. Daar heb je de juiste materialen en gereedschappen voor nodig. Gereedschappen die je hoe dan ook nodig hebt, zijn een boormachine, schuurmachine, hamer, schroevendraaier, zaag en rolmaat. Beschik je nog niet over een goede boormachine, dan is het slim om op zoek te gaan naar een nieuwe. Een boormachine heb je namelijk bij veel klussen nodig. Als je een nieuwe zoekt, neem dan een kijkje bij de boormachines bij Mastertools.nl. Het is een uitdaging om een meubelstuk in elkaar te zetten, maar het geeft je wel veel voldoening als het eenmaal lukt. Als je jezelf goed voorbereidt en weet welke stappen je dient te volgen, kom je vaak al een heel eind.

Complete babykamer kopen | De voordelen hiervan en inspiratie
Spiegel in de kinderkamer - dit zijn de mooiste exemplaren

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter