Binnenkijken bij Mats & Finn

28 februari 2019
Binnenkijken in de tweeling babykamer van Mats & Finn

Ik zeg altijd dat het leukste klusje tijdens je zwangerschap het inrichten van de babykamer is. Maar als je in verwachting blijkt van een tweeling, wordt dat leuke klusje ook een beetje een ingewikkeld klusje. Want ineens moet je twee keer zoveel spullen & meubels kwijt. Maar die uitdaging was aan Jeannette en haar man Luuk wel besteed. Dat bewijst de prachtige tweeling babykamer van hun newborn twins Mats & Finn wel. Een stoere tweelingkamer met veel zelfgemaakte items.

Jeannette & Luuk met hun dochter Benthe (4 jaar) en pasgeboren tweeling Mats en Finn. Foto: Masha Bakker.

Hoe omschrijf je de interieurstijl van de tweeling babykamer?

“Het kamertje van Mats en Finn is modern en stoer met veel zelfgemaakte items. Ik vind het leuk om een andere draai te geven aan spullen die ik al heb waardoor je toch een heel andere sfeer krijgt. Zo was ik behoorlijk uitgekeken op de witte babykamer meubels van hun oudere zus maar door ze te voorzien van stickers lijken ze weer totaal anders.”

‘Lees ook: Kinderkamer delen – Inspiratie & tips bij het inrichten.’

“Oorspronkelijk hadden we een ander, grafisch behangetje in gedachten voor achter het wandrek. Dit kregen we alleen gewoon niet netjes op de muur. Halsoverkop bestelde ik toen het robotbehang waarvan de kleuren mooi matchte met het kleurenpalet wat ik in gedachten had. De robots werden toen een inspiratiebron voor de rest van de tweelingkamer en ook onze kraamvisite komt vaak met iets aanzetten waar robots in voorkomen.”

Foto: Masha Bakker

Waar ben je het meest trots op?

“Op de wiegjes die mijn man zelf maakte. Toen bleek dat we een tweeling verwachtten, konden we het familie wiegje waar ook Benthe in gelegen had niet gebruiken. Mijn man maakte daarom 2 nieuwe wiegjes van vurenhout wat een mooie stoere uitstraling geeft.”

“Het wandrek boven de ledikantjes is eigenlijk een hoofdbord van Ikea (niet meer in de collectie) waar kruidenrekjes (ook van Ikea) dienst doen als plankjes. De haakjes maakte ik zelf van een oude bezemsteel. Mijn handige moeder maakte de aankleedkussenhoes en dekentjes van de wieglakentjes van Studio Ditte. De papieren giraf van Assembli vouwde ik zelf in elkaar tijdens mijn verlof.”

Wat is het favoriete plekje van Mats & Finn in hun tweelingkamer?

“De jongens slapen heerlijk in hun wiegjes maar nu nog bij ons op de kamer. Als ze wat groter zijn verhuizen ze naar de ledikantjes in hun eigen slaapkamer. Ik ben heel benieuwd of het slapen op één kamer gaat bevallen of dat we toch een tweede slaapkamer moeten gaan maken…”

‘Lees ook: Babykamer inrichten? Zo doe je dat!
Binnenkijken in de tweeling babykamer van Mats & Finn

Bij welk merk slaag je altijd en waarom?

“Ik ben dol op de spullen van Sissy Boy maar kom ook graag bij de Karwei voor inspiratie en accessoires. De home collectie van H&M heeft ook vaak leuke dingen voor de kinderkamer.”

‘Lees ook: Dé babykamer trends 2019.’

Wat is je favo (web)shop voor kinderkamer spulletjes?

“Dat zijn Huusje, Gras onder je voeten, SuzyB, Liefs van Cindy en Olli en JeuJeu.”

Shop de stijl

Vind jij de tweeling babykamer van Mats & Finn ook zo’n plaatje? Laat je dan inspireren door deze Shop de stijl. En volg Jeannette op Instagram @minttobejet.

1. Papieren giraf – Assembli €24,95 2. Houten vlaggetjes met letters – Van Mariel €1,50 per vlaggetje. 3. Muurstickers triangle – SuzyB €16,95 voor 90 stuks. 4. Robot behang – Esta €24,95 per rol. 5. LEGO hoofd – LEGO €11,19 6. Wandplank met leren plankdragers – Wink of Sara €39,95 7. Robot spaarpot – KG Design €15,95. 8. Rijkswachter – Studio Hamerhaai €37,50 9. Blauw grijze klok – House Doctor €57,25 10. Handgemaakt ledikant van Fins vuren hout – Huis & Grietje €379,- 11. Wieglaken auto – Studio Ditte €19,95

Nog meer kinderkamer inspiratie

Wil je nog meer toffe babykamer en kinderkamer inspiratie? Kijk dan zeker ook even naar alle andere binnenkijkers die op Lady Lemonade staan. 

‘Lees ook: Kleuren inspiratie – De mooiste verf om op de babykamer muur te schilderen.’

En heeft jouw kindje ook een kamer die gezien mag worden? En vind je het leuk om die met onze lezers te delen? Stuur dan een mail met wat foto’s naar info[at]ladylemonade.nl. Wie weet staat jouw kinderkamer dan binnenkort ook op ons blog!

Binnenkijken in de tweeling babykamer van Mats & Finn
Binnenkijken in de tweeling babykamer van Mats & Finn
Foto: Masha Bakker
Vakantie foto's bewaren - dit zijn 6 leuke manieren
Nieuw - KidsDepot schommelstoel voor in de kinderkamer + give-away

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Siger 4 maart 2019 at 12:13 pm

    Supermooi!
    Vooral de eigengemaakte wiegjes zijn echt top. Kan me voorstellen dat je daar trots op bent.
    Veel geluk met jullie gezin

  • Laat een reactie achter