Dit is onmisbaar in een babykamer!

4 april 2023

Hoewel het inrichten van de babykamer over het algemeen erg leuk is, kan het ook veel stress en zorgen met zich meebrengen. Welke commode moet je aanschaffen? Welke apparatuur heb je nodig? En ga je voor een wieg of ledikant? Het zijn allemaal dingen die je je vast wel eens hebt afgevraagd. Om jou een handje te helpen bij de inrichting, lees je hieronder een aantal tips van items die onmisbaar zijn in de babykamer.

Items die je niet mag missen in de babykamer

Een goede basis

Bij het inrichten van een babykamer is een praktische basis het allerbelangrijkst. Ga bij jezelf na waarvoor je de babykamer wil gebruiken en bedenk welke meubels hierbij onmisbaar zijn. Welke spullen je in de babykamer zet verschilt per situatie. De ene ouder gebruikt de babykamer namelijk veel meer dan de ander en de ene babykamer is net wat ruimer dan de ander. Meubels die echt onmisbaar zijn in de babykamer zijn een ledikant, een commode en een kledingkast. 

Wanneer je weinig ruimte hebt in de babykamer, kun je ook gaan voor multifunctionele meubels. Koop dan bijvoorbeeld een commode met extra opbergruimte. Zo kan je naast luiers en verzorgingsproducten ook kleding en andere spulletjes in de commode opbergen. Om nog meer opbergruimte te creëren kan je een wandrek aan de muur hangen. Hier kan je allerlei kleinere spulletjes in opbergen. 

‘Lees ook: Complete babykamer kopen | De voordelen hiervan en inspiratie.’

Elektronische hulpmiddelen

Ook de elektronische hulpmiddelen horen bij de inrichting van de babykamer. Je moet er namelijk goed over nadenken of en waar je de babyfoon of het nachtlampje wil plaatsen en hier rekening mee houden bij het inrichten van de kamer. Wanneer je vaak op een andere verdieping bent wanneer jouw kindje ligt te slapen, kan het een fijn idee zijn om een babyfoon aan te schaffen. Zo kan je jouw kleintje in de gaten houden, zonder dat je de hele tijd naar de babykamer hoeft te lopen. Naast een babyfoon is een nachtlampje ook erg handig. Een nachtlampje zorgt namelijk voor een veilig gevoel waardoor jouw kindje makkelijker in slaap valt. Ook kan een nachtlampje handig zijn als je ’s avonds in de babykamer moet zijn.

Decoratie in de babykamer

Om de kamer extra sfeer te geven kun je deze decoreren met leuke accessoires of bijzondere blikvangers. Bij decoratie denk je al snel aan kleine knuffeltjes of schilderijen, maar je kan de kamer ook decoreren door één opvallend center piece neer te zetten. Bijvoorbeeld een schommelstoel. Deze maakt de babykamer niet alleen extra gezellig, maar is ook nog eens super handig. Door het schommelen van de stoel kalmeert je baby en valt hij of zij sneller in slaap. Daarnaast is het voor jou als ouder natuurlijk ook heel fijn om even lekker bij je kindje te kunnen zitten en te genieten van het moment. Ook een heel leuk decoratie item in de babykamer is een mooi vloerkleed, dit geeft het kamertje een heel warm en knus gevoel. Het is vooral belangrijk dat de kamer rust uitstraalt en een fijne plek is voor je kleintje om heerlijk te slapen.

Mooie Portugese tegels in je interieur
Hoe maak je van een donkere zolder een fijne kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter