Help! Inspiratie gezocht voor een vakantie met kinderen

16 januari 2017
vakantie; zomervakantie; vakantie met kinderen; kidsproof; strand; baby; kleuter; camping; kamperen; tips; zomervakantie 2017

Jaren heb ik het kunnen vermijden, maar we moeten er dit jaar toch echt aan geloven. Op vakantie met kinderen in het hoogseizoen! Reva wordt binnenkort vijf, dus het is voorbij met de pret. En eerlijk gezegd, ik sta niet te springen! Visioenen van overvolle campings en parken, hysterische hoge prijzen zorgen ervoor dat ik het er lichtelijk benauwd van krijg. Zeg nou zelf?! Die twee of drie weken zijn wel ‘de weken van het jaar’ waar het allemaal in moet gebeuren. Ontspannen, ontstressen, genieten, zonnen, quality time met het gezin, stadjes bezoeken, niks doen, heerlijk eten, zandkastelen bouwen, een boek lezen. Need I say more?

Verre reizen

Met Jeroen heb ik geweldige verre reizen gemaakt. Altijd heb ik heel hard geschreeuwd dat ik dit ook ‘gewoon’ blijf doen als ik kinderen zou hebben. Tegenwoordig lijkt mijn wensenlijstje voor een fijne en vooral ontspannen vakantie met kinderen in het niets op wat ik jaren geleden altijd in gedachte had. De avontuurlijke papa’s en mama’s die met hun kleine kids een opwindende verre reis maken benijd ik absoluut. En over een paar jaar als de interesse van mijn meiden verder gaat dan het spelen met gieters, emmertjes, ijsjes eten en de hysterische peuter driftbuien verleden tijd zijn waag ik me er ook weer aan. Tot die tijd ga ik voor een zomervakantie waarvan ik zeker weet dat we er alle vier relaxt en heel blij vandaan komen.

‘Lees ook: Tips om geld te besparen tijdens een vakantie met kinderen.’

Zoektocht

Nu heb ik me laten vertellen dat je vanaf het nieuwe jaar jezelf toch wel moet gaan verdiepen in het zomervakantie aanbod, wil je niet ergens op een 10e rangs plekje belanden. Misschien verklaren de ervaren hoogseizoen vakantiegangers me nu voor gek en had ik al lang en breed mijn vakantie geboekt moeten hebben. Geen idee! Mijn speurtocht naar de vakantiebestemming voor zomer 2017 is in ieder geval begonnen. Hier en daar heb ik in mijn kennissenkring al een beetje gepolst naar leuke adresjes. En uiteraard heb ik me al een aantal avonden kostelijk vermaakt op het internet, dat gaat hem alleen niet worden. Het enige wat ik vooral doe is dramatisch verdwalen tussen de eindeloze opties en reviews.

Dus heb ik een beter plan! Ik vraag gewoon aan jullie de beste en leukste tips voor een vakantie met kinderen waar de ouders ook dolgelukkig van worden. Ik weet namelijk zeker dat er hier genoeg door de wol geverfde lezeressen tussen zitten die precies weten waar je moet zijn. En je helpt niet alleen mij, maar misschien ook weer andere mama’s die driftig op zoek zijn.

Wensenlijstje voor de ultieme zomervakantie

Voor de handigheid geef ik een beetje aan waar ik op zoek naar ben en laat je vooral niet tegenhouden als je een hele andere leuke tip hebt.

 • Italië heeft de voorkeur
 • Een gezellige – kidsproof – leuke camping, maar niet hysterisch groot
 • We zijn geen kampeer fanaten, liever een huisje of een sta caravan
 • Strand op een paar kilometer afstand zou leuk zijn
 • Pittoreske dorpjes in de buurt, daar zijn we dol op

Ik laat me graag verrassen!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geboekt! De beste wintersport vakanties met kinderen
Op wereldreis met peuter - Hoogtepunten van Sri Lanka

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Marjo 16 januari 2017 at 8:10 am

  Wij gaan ook naar Italië. Zoek eens op kleine campings in Italië. Daar heb je kleine campings en kan je goed invullen wat je wil. Wij zitten aan het gardameer. Was wel een zoektocht naar een kleinere niet overvolle camping. Ga natuurlijk niet zeggen welke wat dan zit jij massaal vol! Wij hebben zelf een caravan dus prijzen van stacaravans heb ik geen verstand. Misschien moet je kijken in de bloemrivera.

 • Reply Natascha 16 januari 2017 at 9:44 am

  Wij gaan al 2 jaar naar een camping in Italië. Aan het Gardameer. Vorig jaar super mooi huisje. Aankomend jaar ook dat huisje geboekt. Misschien is het een idee om bv laat in het seizoen te boeken. De laatste 2 weken bv Vd zomervakantie. Dan is het veel minder druk (en zit je net buiten de hoogseizoenprijzen). Rond het Gardameer heb je ook erg leuke dorpjes. Wel natuurlijk toeristisch maar niet zonder reden! Mocht je nog wat willen weten, hoor ik het wel!

 • Reply Angelique 16 januari 2017 at 11:10 am

  Wij gaan naar Friesland! Eerste jaar dat we ook gebonden zijn aan de zomervakantie. Gewoonlijk zitten wij op een groot resort in Spanje maar daar zien we nu vanaf omdat:
  1.Wat een prijzen als je hartje zomer wilt gaan.
  2.In september was het er al overvol met jonge gezinnen, hoe druk moet wel niet zijn in augustus?
  Ik verwacht dat het overal megadruk zal zijn in alle vakantielanden en daar word ik niet blij van. In Friesland zitten we op een natuurcamping (huisje) in the middle of nowhere en daar verwacht ik wel te kunnen relaxen. Voor kindjes is er een speeltuin en diertjes….heerlijk en simpel!

 • Laat een reactie achter