Zindelijkheidstraining hoe werkt dat?

23 september 2016

Bij je eerste kindje vaar je nog zo lekker naïef mee met alles wat hoort en moet volgens de boekjes en de experts. Als ik voor mezelf spreek tenminste. Reva was nog net geen twee of ik kreeg uit verschillende hoeken de vraag of ik al met de zindelijkheidstraining was gestart. Wow, klinkt spannend aan de slag dus! Alle tips & tricks om te beginnen heb ik meteen bij elkaar gesprokkeld.

Alles heb ik uit de kast gehaald. Beloningssystemen met de meest geweldige prinsessenstickers en cadeautjes, verhalenboekjes over zindelijk worden. Speciale apps, iedere keer op het potje zetten als de nood hoog was, speciale zindelijkheidsbroekjes aantrekken, de hele dag thuis in de blote billen lopen. Reva ging er echt niet sneller van plassen op het potje. Het was meer een gevalletje heel veel dweilen met de kraan open. Helaas werd ze ook niet onpasselijk van haar eigen poepbroek. Sterker nog het leek wel alsof de band tussen haar en de luier alleen maar intenser werd. Het ding zat vastgeplakt aan haar billetjes. Change of plans! We gingen voor de tactiek ‘laat het los’ en met resultaat. Ook al hoort ze zeker niet bij de snelste lichting, met Reva is het allemaal goedgekomen.

Inmiddels kan ook de vlag uit voor nummer twee Lucy! Tijdens onze laatste vakantie in Spanje is ze officieel zindelijk geworden. Lucy was net als haar grote zus ook niet te paaien met een beloningssysteem of wat dan ook. Kortom laat je niet gek maken door de fanatiekelingen om je heen, vaar lekker je eigen koers en bedenk je eigen zindelijkheidstraining.

Mijn tip: begin er mee op vakantie als je kindje de hele dag in een zwembroekje of blote billen ronddartelt. Voor ons allebei was dit het meest ideale en relaxte moment. En voor nu bye bye luiers en rompers er moet girly ondergoed voor Lucy geshopt worden. Waar kun je dit beter doen dan bij het Nederlandse merk Claesen’s, dit zijn mijn favoriete setjes – inclusief voor de jongens – uit de basic collectie.
zindelijkheidstraining-zindelijk-maken-worden-tips-kind-twee-dreumes-poepen-plassen-potje-boekjes-belonen-beloningssysteem-wc-toilet-leren-ladylemonade_nl10

Reshopper: marktplaats-app voor gebruikte kinderspullen
Veters leren strikken in 7 stappen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter