Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen!

12 december 2022
Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen in Europa!

Zo lang je nog in het laagseizoen op vakantie kunt, omdat je nog geen schoolgaande of leerplichtige kinderen hebt, moet je het er nog even goed van nemen. Want buiten het hoogseizoen om op vakantie gaan heeft een heleboel voordelen! Zo is het allereerst een stuk goedkoper. Maar ook is het het rustiger op de plaats van bestemming en ontloop je vakantiefiles of rijen op Schiphol. En zonbestemmingen zijn heerlijk warm, maar niet verlammend heet. Nu zijn niet alle bestemmingen geschikt voor een vakantie in het laagseizoen. Vanwege het weer of omdat accommodaties en bezienswaardigheden hun deuren sluiten. Daarom hebben wij voor jullie de leukste plekken in Europa op een rij gezet waar het wél heerlijk is buiten het seizoen om.

De leukste vakantie bestemmingen in het laagseizoen

Algarve

Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen in Europa!

De Algarve is de meest zuidelijke provincie in Portugal met sfeervolle dorpjes als Lagos, Tavira en de leuke steden Faro en Albufeira. De Algarve heeft een prachtig kustgebied met mooie stranden en indrukwekkende rotsformaties. En veel Portugezen trekken er tijdens de zomermaanden dan ook naartoe voor een strandvakantie. Net als veel andere Europeanen. Druk dus! Maar ondanks de reputatie als strandbestemming is de Algarve ook een fantastisch vakantie adres in het laagseizoen. In de wintermaanden is het weer er nog steeds mild, met temperaturen van 18 tot 22 graden. En de stranden die in de zomer zo vol met toeristen liggen, heb je nu voor jezelf. Ook is er genoeg te doen, want cultureel gezien heeft de Algarve ook genoeg te bieden. Historische steden en dorpen, musea en galeries van wereldklasse. En ook het eten is er heerlijk.

Wanneer is het laagseizoen?
Met het laagseizoen wordt volgens vakantiedealz de periode buiten de wettelijke schoolvakanties bedoeld. Sinds de vakantiespreidingen in verschillende Europese landen wordt het alleen wel lastiger om het laagseizoen van het hoogseizoen te onderscheiden. Behalve het hoogseizoen; in de maanden juli en augustus en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar, is er nu ook een voorseizoen; in de maanden april, mei en juni en een naseizoen; in september en oktober. Je zou dus kunnen zeggen dat de overgebleven periodes het laagseizoen vormen; november, de eerste drie weken van december, de laatste drie weken van januari, februari en maart.

Canarische Eilanden

Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen in Europa!

Ook op de Canarische Eilanden kun je het hele jaar door genieten van zon, zee en strand. Fuerteventura is het zonnigste eiland van allemaal. De temperaturen liggen er het hele jaar door boven de 20 graden en in de winter schijnt de zon elke dag maar liefst 7 uur. Strandliefhebbers moeten echt een bezoek brengen aan de stranden Playa de Cofete, Jandía en het surfstrand Playa de Esquinzo. En naast mooie stranden en een heerlijk klimaat heeft Fuerteventura nog meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld highlights als de duistere Villa Winter, het natuurreservaat Pico de la Zarza, bergketen Montaña de Tindaya en de vulkaan Calderon Hondo. Prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je vakantie, zeker in het rustige laagseizoen. Dus oriënteer je maar vast op een trip die kant op in de lente of boek nog even snel een goedkope last minute.

De Griekse eilanden

Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen in Europa!

Griekenland is met haar 6.000 eilanden ook een heerlijke vakantiebestemming. De Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos, Zakynthos, Santorini, Lefkas en Kefalonia worden over het algemeen het best bezocht. Je komt er heerlijk tot rust, geniet van de prachtige stranden – Balos Beach op Kreta is echt een aanrader! – en na het avondeten dans je de Griekse volksdans; de sirtaki. De Griekse avonden zijn ontzettend gezellig. Maar daarnaast is het op de Griekse eilanden vrijwel het hele jaar door lekker weer. In de maanden mei en juni is de natuur er op zijn mooist. En in het najaar – september en oktober – is het zeewater nog heerlijk warm.

‘Lees ook: Dit zijn de leukste & mooiste vakantie plekken in Italië.’

Sicilië

Dit zijn de leukste & mooiste vakantie plekken in Italië!

Als er één bestemming is die wij – naast de andere in dit artikel – absoluut tippen, is het Sicilië. Wij zijn echt verliefd op dit Italiaanse eiland! Je kunt er een prachtige rondreis maken, compleet met schitterende strand, prachtige natuur, pittoreske dorpjes en toffe steden bomvol cultuur en de ruige Etna. Zeker in het laagseizoen is dit een geweldige vakantie plek, want dan hoef je al dat moois met niet zoveel andere mensen te delen. De meeste toeristen verblijven in populaire badplaatsen als Cefalù en Taormina of in de directe omgeving hiervan. Maar het eiland heeft een perfect formaat voor een rondreis; zelfs als je maar 1 of 2 weken hebt, kun je de hoogtepunten bezoeken. Dus huur een auto en tuf in je eigen tempo het eiland rond. In het laagseizoen is er altijd wel een last minute accommodatie te vinden. En buiten het hoogseizoen om zijn de temperaturen niet zo extreem hoog, wat iets ondernemen veel leuker maakt.

Kroatië

Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen in Europa!

Kroatië is de laatste tijd steeds populairder geworden onder Nederlanders. Dat is niet gek, want deze Zuidoost-Europese bestemming is enorm veelzijdig. Lekker eten, prachtige stranden, mooie natuur, een gezellig nachtleven én een aangename temperatuur. In het hoogseizoen kan het weleens té heet worden, maar daar heb je in het laagseizoen geen last van waardoor je bijvoorbeeld perfect een stadje kunt bezoeken. In mei zijn de temperaturen al zomers en kun je al in de Adriatische Zee zwemmen. Daarnaast kun je in Kroatië ook prachtige rondreizen maken langs de adembenemende nationale parken. Het land heeft veel verschillende soorten landschappen, denk aan de Plitvice meren en de prachtige watervallen in het Krka nationaal park.

Mallorca

Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen in Europa!

In Spanje heerst het hele jaar een subtropisch zeeklimaat, waardoor het land het hele jaar een aangename, warme temperatuur heeft. Niet alleen op de Canarische Eilanden, maar ook op Mallorca. Een eiland dat wij in het hoogseizoen zouden mijden vanwege de massale toestroom van toeristen. Maar een vakantie in het laagseizoen is heerlijk. Huur een auto of fiets en verken het eiland, bezoek Palma de Majorca voor wat broodnodige cultuur en geniet van de heerlijke tapas en sangria’s, om vervolgens een kleine siësta te houden aan het strand om daar de zon in zee te zien zakken.

Amalfi kust

Dit zijn de leukste & mooiste vakantie plekken in Italië!

Het laagseizoen is ook voor de Amalfi kust de way to go. In de zomer stromen de stadjes, zoals Duomo, helemaal vol met toeristen. Maar in het laagseizoen heb je die veel meer voor jezelf en kun je bovendien heel mooi wandelen langs de prachtige, rotsachtige kust zonder oververhit te raken. Ruige kliffen, azuurblauw water, kronkelige weggetjes, dromerige en pittoreske dorpjes omlijnd door citroenbomen geven je echt dat ultieme Italiaanse vakantiegevoel. Het is niet moeilijk om te zien waarom de Amalfi kust is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Ook leuk; maak de oversteek naar Capri, een adembenemend eiland in de baai van Napels.

Zuid-Frankrijk

Op vakantie in het laagseizoen? Dit zijn de leukste bestemmingen in Europa!

Frankrijk is tot slot ook een geweldige keuze voor een vakantie in het laagseizoen. Het zuiden van Frankrijk is altijd schitterend. En in de lente of nazomer heb je minder last van de zinderende hitte, maar kun je wel genieten van al het moois wat de regio te bieden heeft. Ga op vakantie naar één van de eilanden voor de Zuid-Franse kust bij de Côte d’Azur, zoek een mooi vakantieadres in de buurt van Nice of ga cultuur snuiven in Bordeaux. Frankrijk is natuurlijk het kampeerland bij uitstek en met een gemiddelde temperatuur van 20 graden in het laagseizoen kun je in het zuiden bovendien ook nog prima je tent of caravan opzetten.

Dit waren onze favo vakantie bestemmingen in Europa in het laagseizoen. We zijn benieuwd erg of jullie bij het plannen van een vakantie bewust rekening houden met het seizoen? En ook naar wat jullie mooiste vakantie adres is in het laagseizoen. Als je het leuk vindt om dit met ons te delen, laat dan vooral hieronder een reactie achter!

Weekendje weg met kinderen | Dit zijn 6 leuke ideeën om te doen
Zuid-Bretagne - Een rondreis langs de mooiste & leukste plekken!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter