Binnenkijken bij Reva

16 november 2016

Iedere twee weken mogen jullie op ons blog in een toffe inspirerende kinderkamer koekeloeren. Nu kreeg ik regelmatig de vraag hoe ik zelf de slaapkamers van Reva en Lucy heb ingericht. Dus is het tijd dat ik ook een keertje met de billen bloot ga, vandaag mogen jullie een kijkje nemen in het kamertje van Reva (4). Samen met haar zusje Lucy (3) slapen ze allebei op de zolder in een mooi huis – al zeg ik het zelf 🙂 – in hartje centrum Haarlem. Kijk maar met me mee.

Hoe omschrijf je de interieurstijl van de kinderkamer?

“De slaapkamer van Reva heeft niet één bepaalde stijl. Het is een mix van een beetje vintage, modern en alles wat we mooi vinden. Het is vooral een hele zoete kamer met veel pastelkleuren. Reva is echt een meisje meisje, die gek is op roze en op poppen. Ze heeft het niet van een vreemde, ik was vroeger net zo. De combinatie oud en nieuw vind ik erg leuk, het geeft samen een heel gezellig sfeertje. Reva is steeds vaker te vinden op haar kamertje, meestal is ze daar druk in de weer met haar poppenverzameling.”

mama-, baby- en kinderproducten getest door moeders zoals jij.

Waar ben je het meest trots op?

“Ons huis was echt een klushuis. Alles hebben we er uitgetrokken, er stonden praktisch alleen nog maar vier muren. Vanaf beneden konden we in één keer naar het dak kijken. Ik vond het geweldig, alle ruimtes moesten opnieuw gebouwd worden. We wilden voor de meiden een eigen verdieping creëren – waar zij lekker hun eigen speel- en slaapdomein hebben – en dat werd de zolder. De slaapkamers van Reva en Lucy liggen naast elkaar en hebben beide een prachtig hoog plafond tot aan de nok van het dak. De houten spanten hebben we wit geschilderd en zijn nog steeds zichtbaar. Eigenlijk ben ik gewoon trots op het hele huis en dat we twee gezellige en fijne kamers voor de meiden hebben kunnen maken.”

Wat is de favoriete plek Reva in haar slaapkamer?

“Reva vertrekt steeds vaker naar boven om op haar slaapkamer te spelen. Haar tipitentje van Nobodinoz is een populaire plek en sinds kort is het bankje ‘The Reader’ van het merk Lemodi de grote favoriet. Hier zit ze saampjes met Lucy boekjes te lezen of met haar poppen een high-tea te houden. Lemodi is een heel tof en nieuw duurzaam merk van kindermeubels die meegroeien met je kind. Eerder heb ik al een stukje over dit merk en het mooie bureau ‘The Office’ geschreven.”

kinderkamer-meisje-vintage-pastelkleuren-roze-inspiratie-nachtlamp-dekbed-lemodi-kindermeubels-bank-bureau-duurzaam-interieur-ladylemonade_nl9

“Van de meubels van Lemodi hebben kids jarenlang plezier, alleen daarom al ben ik heel erg fan. Als je eenmaal een meubel hebt aangeschaft kun je deze door het bij kopen van extra elementen keer op keer ombouwen tot een heel nieuw meubel. Het bureau op Reva haar kamer konden we met twee nieuwe onderdelen in vijf minuten transformeren tot een bankje. Met een paar extra elementen kunnen we er zelfs ook nog een keertje een picknicktafel van maken. En wat ook onwijs handig is – vooral voor degene met twee linkerhanden – het in elkaar zetten van de meubels is peanuts. Het enige wat je hoeft te doen is de elementen in elkaar schuiven.”

mama-, baby- en kinderproducten getest door moeders zoals jij.

Bij welk merk slaag je altijd?

“De spullen van Nobodinoz vind ik negen van de tien keer allemaal mooi. Eef Lillemor, A Little Lovely Company dit zijn de merken met veel mooie pastel producten. De poppetjes van Lapin & Me, Sonny Angel en Sweetheart Dolls met de vintage look zijn hier een hit. Het past helemaal in de stijl van de kinderkamer. Ik ben dol op merken zoals Fabelab, Roommate, Roomblush, Ferm Living en April Eleven.

Wat zijn je favoriete shops?

“Ik shop echt overal en nergens, online ben ik zoals velen met mij ontzettend fan van Psikhouvanjou. Bij Ikea kun je mij ook prima neerzetten, ik neem altijd wel iets mee naar huis voor de kinderkamer. Sissy Boy, June Interiors, Mevrouw Aardbei, Little Wannahaves zijn shops waar ik ook regelmatig te vinden ben. In Haarlem heb je een Flying-Tiger winkel zitten daar moet ik alleen niet te vaak naar toe gaan. In tweedehands winkeltjes vind ik het een sport om iets heel leuks te scoren voor weinig geld.”

Shop de stijl

mama-, baby- en kinderproducten getest door moeders zoals jij.

1.Tipitent – Nobodinoz € 145,95 2.Pop – Lapin & Me – 21,- 3.Nachtlamp – Eef Lillemor € 9,95  4.Appelkist – Roest € 15,95 5.Kussen hert – Xenos € 7,99 6.Bears in Paris – OMM Design € 19,95 7.Dekbedovertrek – Leen Bakker € 16,99 8.Bank – Lemodi € 476,- 9.Opbergbox – Roommate € 45,95   10.Wolk kussen – Noodoll € 36,95

Oproep!

Heeft jouw kindje ook een kamer die gezien mag worden? En vind je het leuk om die met onze lezers te delen? Stuur dan een mail met wat foto’s naar info[at]ladylemonade.nl. Wie weet staat jouw kinderkamer binnenkort ook op Lady Lemonade!

Webshop tip: Miniverse voor mini's & hero's
Mijn held en ik - PAW Patrol, Frozen, Brandweerman Sam en Woezel & Pip

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter