Bellen blazen met extra fun factor: zeepsop slangen maken

6 augustus 2017
Bellen blazen met extra fun factor: zeep slangen maken

Vorig jaar waren we hier compleet in de ban van bellen blazen, nadat we tijdens onze vakantie in Italië een paar straatartiesten reuze bellen hadden zien maken. We kregen van hen hun geheime zeepsop recept en het lukte ons thuis ook om van die grote bellen te blazen. Wel twee keer zo groot als mijn kinderen zelf, echt te gek! Maar nu hebben we weer iets nieuws ontdekt, wat minstens zo tof is. Zeepsop slangen maken! Een hele simpele manier van bellen blazen waarmee zelfs een peuter uit de voeten kan, maar met super leuk resultaat. Het zorgt hier al middagen achter elkaar voor vermaak en verveeld nog steeds niet. Ik leg je uit hoe je de bellenblaas heel simpel zelf maakt. En laat je ook nog een magische variant zien: regenboog zeepsop slangen.

Wat heb je nodig?

  • Leeg plastic flesje
  • Stanleymes
  • Stukje stof of een sok
  • Elastiekje
  • Water en afwasmiddel

‘Lees ook: DIY: Bellenblaas van rietjes.’

Bellenblaas maken

  1. Snijd de bodem van het plastic flesje af met het stanleymes.
  2. Doe je stukje stof of de sok over de bodem van het flesje en doe het elastiek er omheen zodat de stof goed blijft zitten.
  3. Vul een schaaltje voor de helft met water en roer er 3 à 4 lepels afwasmiddel doorheen.
  4. Doop het uiteinde van de fles in de bellenblaas mix en blaas op de tuit van de fles. Er komen nu vanzelf zeepsop slangen tevoorschijn! Leuk om met je handen aan te voelen, er achteraan te rennen als ze wegwaaien, erop te stampen of ze aan elkaar te plakken door tegelijk een slang te blazen.

‘Lees ook: Reuze bellenblaas met Italiaans zeepsop recept.’

Tip: Magische regenboog slangen bellen blazen

Door voedingskleurstof op de stof te druppelen, kun je regenboog slangen maken. Die zien er helemaal te gek uit. Dit is alleen iets minder geschikt om te doen zonder begeleiding. Als het waait en de slang komt tegen je kleding kan dat vlekken geven. En de vloeistof geeft ook af aan je handen als je de regenboog slang vast pakt. Maar ondanks dat is het wel heel erg leuk om aan je kinderen te laten zien.

Bellen blazen met extra fun factor: zeep slangen maken

Bellen blazen met extra fun factor: zeep slangen maken

Interactief houten speelgoed van Marbotic
Aan de pols - kinderhorloge merken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter