Bellen blazen met extra fun factor – Een zeepsop spugende draak maken

21 juli 2018
Bellen blazen met extra fun factor - Een zeepsop spugende draak maken

Vorig jaar waren we hier compleet in de ban van bellen blazen, nadat we tijdens onze vakantie in Italië een paar straatartiesten reuze bellen hadden zien maken. We kregen van hen hun geheime zeepsop recept en het lukte ons thuis ook om van die grote bellen te blazen. Wel twee keer zo groot als mijn kinderen zelf, echt te gek! Maar nu hebben we weer iets nieuws ontdekt, wat minstens zo tof is. De zeepsop spugende draak! Een hele simpele manier van bellen blazen waarmee zelfs een peuter uit de voeten kan, maar met super leuk resultaat. Het zorgt hier al middagen achter elkaar voor vermaak en verveelt nog steeds niet. Ik leg je uit hoe je de bellenblaas heel simpel zelf maakt. En laat je ook nog een magische variant zien: regenboog zeepsop slangen.

Wat heb je nodig voor het bellen blazen?

 • Leeg plastic flesje
 • Stanleymes
 • Stukje stof, oude washand of een sok
 • Elastiekje
 • Water en afwasmiddel
 • Papier
 • Lijm
 • Schaar
 • Eventueel rode voedingskleurstof
‘Lees ook: DIY: Bellenblaas van rietjes.’

Bellenblaas maken

 1. Snijd de bodem van het plastic flesje af met het stanleymes.
 2. Doe je stukje stof of de sok over de bodem van het flesje en doe het elastiek er omheen zodat de stof goed blijft zitten. In principe kun je nu al bellen blazen. Dus als de kids vooral willen spelen en geen zin hebben om te knutselen, dan ga je na deze stap lekker de tuin in met een bak zeepsop; wat water gemengd met zo’n 4 eetlepels afwasmiddel.
 3. Wil je de zeepsop spugende draak maken, dan knip je uit papier een oog, pupil, wenkbrauw en de stekels van de draak.
 4. Plak deze op de fles. Ik deed dat met een lijmpistool, zodat alles lekker snel droog was.
 5. Voor het spugen van rood zeepsop – vuur! – kun je de stof eventueel met wat rode voedingskleurstof kleuren in de vorm van een mond. Niet teveel, want dan heb je straks kids met rode vlekken in hun kleding.
 6. Vul nu een bak met water en roer er 4 eetlepels afwasmiddel doorheen om te kunnen bellen blazen.
 7. Doop het uiteinde van de fles – dus de mond van de draak –  in de bellenblaas mix en blaas op de tuit van de fles. De draak spuugt zeepsop! Leuk om met je handen aan te voelen, er achteraan te rennen als ze wegwaaien, erop te stampen of ze aan elkaar te plakken door tegelijk een slang te blazen.
‘Lees ook: Reuze bellenblaas met Italiaans zeepsop recept.’

Bellen blazen met extra fun factor - Een zeepsop spugende draak maken

 

Nog meer knutselinspiratie?

Op zoek naar nog meer leuke dingen om zelf te maken met je kinderen? Check dan al onze andere knutselideeën. En abonneer je op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt.

 

Tip: Maak een zeepsop regenboog spugende unicorn

In plaats van de draak kun je ook een unicorn maken die regenbogen spuugt! Plak in plaats van een paar stekels een paar manen en twee oortjes op de fles. En druppel zoveel mogelijk kleurtjes voedingsstof op de stof. Even in de zeepsop dopen en bellen blazen maar! Nogmaals; gebruik niet teveel voedingskleurstof. Als de vloeistof afgeeft aan je handen duurt het even voordat het er weer af is. En je krijgt het niet altijd uit je kleding gewassen!

Ik hoop dat je deze knutselideeën leuk vindt. Mocht je met de draak of unicorn aan de slag gaan en deze posten op social media, doe dat dan met #LLDIY. Dan zie ik jullie creaties ook voorbij komen!

Bellen blazen met extra fun factor: zeep slangen maken

Buitenspeelactiviteiten: 40 originele dingen om buiten met de kids te doen
12x De leukste gratis uitjes in héél Nederland

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter