Uittip: Boekids Festival – hét kinderfestival voor nieuwsgierige aagjes

17 april 2018
Uittip: Boekids Festival - hét kinderfestival voor nieuwsgierige aagjes

Het festival seizoen is weer geopend, ook voor kids! En het kinderfestival waar je zeker alvast kaartjes voor moet scoren is Boekids Festival. Hét kinderfestival dat literatuur op een fantastische manier combineert met muziek, theater en coole workshops. Géén duizend-in-een-dozijn feestje, maar een unieke happening voor het hele gezin waar je de mooiste verhalen ziet, hoort, voelt, beleeft én zelf maakt.

Het Boekids Festival

Boekids is inmiddels het bekendste kinderfestival van Den Haag en omstreken. Een festival waar je kunt verdwalen in verhalen, opgeluisterd door schrijvers, artiesten, illustratoren, films, workshops, multimedia en beeldende kunst voor iedereen vanaf 4 jaar. Na een aantal succesvolle edities in Het Paard van Troje strijkt het festival voor de 16e editie neer in buurttheater De Nieuwe Regentes. Dit was ooit het grootste overdekte zwembad van Europa. Maar ‘het diepe’ is omgetoverd tot podium – met behoud van de zwembadtegels en aflopende bodem – en vormt op 3 juni het decor voor het literaire feestje.

‘Lees ook: De 10 allerleukste buitenspeeltuinen in Nederland.’

Het programma

Het Boekids festival is een mix van ervaren en ontdekken en heeft altijd een enerverend en uitdagend interactief programma. Het programma is gericht op kids, maar óók leuk voor ouders zodat het echt een dag is die je samen beleeft.

Voorstelling: De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Zo staat er een knettergekke voorstelling over ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ op de planken; één van Nederlands meest verkochte kinderboeken. De auteurs maakten er de afgelopen periode een theaterstuk van. En dat was nog niet zo makkelijk. Want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonade fontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Maar het is gelukt! En op Boekids speelt theatergezelschap Meneer Monster deze voorstelling vol krankzinnige humor en magische tovenarij.

Uittip: Boekids Festival - hét kinderfestival voor nieuwsgierige aagjes

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen.

Muziekgezelschap Vertellus

Muziekgezelschap Vertellus, de publieksfavoriet van vorig jaar, vertelt al spelend en muziekmakend de allerleukste verhalen. En dat doet het op zo een boeiende en inspirerende manier, dat je met open mond zit te luisteren.

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters
Uittip: Boekids Festival - hét kinderfestival voor nieuwsgierige aagjes

Muziekgezelschap Vertellus.

Workshops: Koken voor de keizer & Gorgelmormels maken

Koken voor de keizer is het geprezen boek van Marloes Morshuis en is tijdens Boekids uitgangspunt voor een interactieve workshop. En ook de gorgelmormels van dichter C. Buddingh komen tot leven in een workshop gorgelmormels maken. Kinderen verzinnen en maken hier hun eigen creaties en schrijven er zelf een kort gedicht over.

Uittip: Boekids Festival - hét kinderfestival voor nieuwsgierige aagjes

Workshop Gorgelmormels.

En meer

Maar er is nog veel meer! Zoals bijvoorbeeld de muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op het boek ‘Het vertrek van de mier’ van Toon Tellegen. Jacques Vriens, één van Nederlands bekendste kinderboekenschrijvers komt. En je kunt je hoofd steken in verschillende ‘Dromoscopen’ om rond te kijken in miniatuurwerelden waar je alleen maar van kunt dromen. Kijk voor het volledige programma op boekids.nl.

‘Lees ook: De leukste voorjaarsuitjes met kinderen.’
Uittip: Boekids Festival - hét kinderfestival voor nieuwsgierige aagjes

Met je hoofd in een Dromoscoop begeef je je zomaar middenin een wereld waar je alleen van kunt dromen.

Kaartjes kopen

Vind jij het ook belangrijk om je kinderen te stimuleren om naar muziek te luisteren, naar theater te kijken en boeken te lezen? En heb je zin in een memorabele dag met het hele gezin? Koop dan nu vast een kaartje voordat het Boekids Festival uitverkocht is.

Kaartjes zijn er vanaf €8,50 voor kinderen en €11,- voor volwassenen. Met een bibliotheekpas krijg je korting. Kijk hier voor alle prijzen en het kopen van de tickets.

Een video impressie van het vorige Boekids Festival

 

Camping Bakkum: de place to be voor een vakantie in eigen land
De 10 allerleukste buitenspeeltuinen in Nederland

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter