De magische ‘Frozen Celebration’ beleving in Disneyland Paris

11 februari 2020
De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Parijs

Het Frozen virus is hier thuis weer helemaal terug van weggeweest! Na het zien van Frozen 2 waren Reva en Lucy opnieuw weer volledig in de ban van Elsa en Anna. En eerlijk gezegd, ik ook! Met onze 3D brilletjes op in de bioscoop werden we alledrie helemaal meegezogen in het mooie nieuwe verhaal. Kippenvel kreeg ik van de scene op zee met Elsa en het prachtige paard. Toen we rond de feestdagen een uitnodiging kregen van Disneyland Paris om samen met het gezin in januari het nieuwe ‘Frozen Celebration’ thema te vieren in het park, hoefde wij natuurlijk geen seconde na te denken. Lucy sjeesde meteen naar haar slaapkamer om haar Elsa jurk aan te trekken. In dit blog neem ik je mee hoe wij de Frozen magie tijdens dit weekend in Disneyland Paris hebben beleefd.

Frozen Celebration

Na het zien van Frozen 2 wilde Lucy het liefst verhuizen naar Arendale, de sprookjesachtige plek waar Anna en Elsa wonen. Helaas is dit een mission impossible! Toch kunnen alle fans zich heel even onderdompelen in de magische Frozen wereld tijdens ‘Frozen Celebration’. In het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park kun je tot en met 3 mei 2020 genieten van alle avonturen die Anna, Elsa, Kristoff, Olaf en Sven beleven.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Tijdens ons ‘Frozen Celebration’ weekend werden wij met nog een aantal hele leuke andere Nederlandse bloggers getrakteerd op een fantastisch Frozen avontuur. Jeroen en ik zaten met Reva en Lucy heerlijk een paar dagen in een Frozen bubbel, waar we eigenlijk helemaal niet meer uit wilde komen.

‘Lees ook: Disneyland Paris voor peuters & kleuters: De leukste attracties voor kleintjes.

Overnachten in het Disneyland Hotel

Vanuit Noord-Holland reden wij binnen 6 uurtjes naar Disneyland Paris. Toen de meiden vanuit de auto al in de verte het Kasteel van Doornroosje zagen, was er geen houden meer aan. Twee stuiterballen op de achterbank gingen helemaal uit hun dak. Bij aankomst gingen we ons eerst natuurlijk even inchecken in het hotel. En hier begon het magische Disney gevoel al meteen, want wij verbleven in het luxe Disneyland Hotel. Vanaf het moment dat je één voet binnen zet, lijkt het wel alsof je in een paleis rondloopt. Wat een fantastische plek om te verblijven.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Het hotel ligt tegen het Disneyland Park aan, dus je loopt binnen een paar minuten Main Street in. Normaal gesproken kun je vanaf 10.00 uur het park op, maar voor de gasten van de Disney Hotels is er extra Magic Time. Je kunt dan al vanaf 8.30 – 9.30 uur beiden parken in. Dit is écht zo een cadeautje, in alle rust kun je dan alvast genieten van de leukste attracties.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Samen met de meiden hadden we een super fijne hotelkamer! Overal in de kamer waar je kijkt kom je Disney details tegen, zoals in de badkamer. Flesjes bodylotion en shampoo met Mickey Mouse oortjes als dop, te leuk om eigenlijk te gebruiken.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Het uitgebreide ontbijt in het Disneyland Hotel is er eentje die je niet zo snel zal vergeten. Verse croissants, chocoladebroodjes, koffiebroodjes, pannenkoeken, wafels, gebakken eieren, vers fruit, ik kan nog wel even doorgaan. Wat een feestje om zo je dag te mogen beginnen en dan ook nog met uitzicht op het Disneyland Park.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

En als je dan na het ontbijt op de gang je grote lieve vriend Pluto tegenkomt, dan kan eigenlijk de dag al niet meer stuk. De reactie van Reva en Lucy dat ze op de foto mochten met Pluto is echt goud waard, helemaal verlegen en onder de indruk. Dit is ook zo ontzettend leuk van het Disneyland Hotel, de Disney figuren lopen hier gewoon rond. Waar je ook loopt, voor je het weet staat opeens Mickey Mouse of Donald Duck voor je neus om je eens flink te knuffelen.

Frozen: A Musical Invitation

Voor dit weekend was er een super tof programma voor ons samengesteld. De show Frozen: A Musical Invitation is onderdeel van ‘Frozen Celebration’ en mag je tijdens je verblijf in Disneyland Paris absoluut niet missen. Het gevoel alsof je op een filmset staat met je favoriete karakters uit de film is zo te gek. Je staat midden in twee prachtige en hele bekende decors uit de film. De blokhut van Kristoff en Sven en het beroemde glazenpaleis van koningin Elsa zijn na gebouwd. Het ziet er allemaal zo ontzettend echt uit!

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

De blokhut van Kristoff is het eerste decor waar je oog in oog staat met Anna, Kristoff en Sven. Anna heet iedereen welkom en vertelt over de opening van Elsa haar glazenpaleis. Samen met Kristoff gaat ze eerst iedereen de speciale bewegingen leren om de magische krachten van haar zus Elsa te eren. Superleuk om te zien hoe Anna en Kristoff iedereen oproepen om mee te bewegen.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Toen we naar het volgende decor liepen – het glazenpaleis – kwam eindelijk Elsa tevoorschijn. Ademloos stonden Reva en Lucy haar aan te gapen. Voor kinderen is dit echt heel bijzonder, alsof de onbereikbare Elsa uit de film is gestapt en opeens zo dichtbij je staat. De show Frozen – A Musical Invitation kun je meerdere malen op een dag zien in het Animation Celebration van het Walt Disney Studios Park.

Magic over Lake Disney – The Frozen Edition

‘s Avonds gingen we samen met de andere bloggers van de persreis heerlijk eten in de Beaver Creek Tavern in Disney’s Sequoia Lodge. Na het eten stond er nog een spectaculaire nieuwe avondshow bij Lake Disney voor ons op het programma, namelijk Magic over Lake Disney – The Frozen Edition. Deze nieuwe licht- en lasershow boven Lake Disney is sprookjesachtig. De donkere lucht, de prachtige licht creaties en met Frozen muziek op de achtergrond stonden we met z’n viertjes ontzettend te genieten van het spektakel in de lucht.

Frozen is everywhere!

Waar je ook komt in de parken, Frozen is overal! Tussen de shows en attracties door gingen wij op de tweede dag lekker lunchen in het Toad Hall Restaurant, vlakbij de Peter Pan attractie. Speciaal voor dit ‘Frozen Celebration’ weekend konden Reva en Lucy kiezen uit verschillende verrukkelijke hapjes helemaal in Frozen stijl.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris
Zoetigheid in Frozen stijl

Frozen 2 : An Enchanting Journey

De gloednieuwe Frozen 2: An Enchanting Journey parade is alvast een goede warming-up voor de Disney on Stars parade. Meerdere malen op de dag kun je deze Frozen parade door het hele park bewonderen. Elsa die op een prachtige ijsrots staat zwaait naar alle Frozen fans. Anna en de vrolijke Olaf zitten samen gezellig in een glazen boot. Ook het betoverende paard uit de film is onderdeel van deze mooie paradewagen.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

De nieuwe wagen is 6 meter hoog en één van de grootste van Disneyland Paris. Zo knap hoe dit gemaakt is!

Disney Stars on Parade

Aan het einde van iedere dag kun je in het Disneyland Park genieten van de fantastische Disney Stars on Parade. In deze parade worden alle sprookjes werkelijkheid!

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Kleurrijke kostuums, geweldige dansers, betoverende muziek en de meest geweldige paradewagens komen voorbij. Kapitein Haak, Peter Pan, de figuren uit de Lion King, alle Disney prinsen en prinsessen, een vuurspuwende draak, alle Disney verhalen komen langs.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

En natuurlijk is Frozen nu ook onderdeel van deze beroemde parade. De kleurrijke wagen met alle Frozen karakters is een plaatje om te zien!

Avondshow Disney Illuminations

De avondshow Disney Illuminations was echt mijn absolute hoogtepunt van dit weekend. Het Kasteel van Doornroosje is het decor van deze show. Onvergetelijke scènes uit de bekendste Disney films – die we allemaal wel kennen – worden door middel van videomapping geprojecteerd op het kasteel. De muziek en het vuurwerk, maken deze show helemaal betoverend!

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Ik ben niet heel snel ergens van onder de indruk, maar deze show vond ik zo adembenemend. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar ik kon wel huilen zo mooi vond ik het. Belle en het Beest, De Kleine Zeemeermin, Frozen en nog veel meer films werden prachtig geprojecteerd op het kasteel. In mijn Instagram stories hoogtepunten ‘Disneyland Paris’ kun je een beetje een idee krijgen hoe dit eruit zag.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

De Disney Illuminations show is iedere avond, in de Disneyland Paris app kun je de exacte tijden zien. Deze app is sowieso super handig om tijdens je verblijf te gebruiken. Je kunt precies zien wat de wachttijden zijn voor attracties, wanneer de shows beginnen en je kunt gebruik maken van de interactieve plattegrond.

Meet and Greet – Olaf & Kristoff

Na de avondshow gingen we eten in het restaurant Cowboy Cookout Barbecue. Dit restaurant is zo gezellig ingericht, ik hou van de vele houten details die zijn gebruikt voor de inrichting. Heel sfeervol en heerlijk eten! Speciaal voor dit weekend was het restaurant omgetoverd tot een magisch bos. Het voelde weer even alsof we op een Frozen filmset stonden. Bij binnenkomst sprong Reva meteen een gat in de lucht, want wie stond er een paar meter verderop? Olaf en Kristoff! Natuurlijk gingen de ladies – en ik ook 😉 – meteen in de rij staan voor een foto met onze favoriete figuren uit de film.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Wil jouw kindje ook dolgraag Olaf real life ontmoeten? Via de app ‘Lineberty‘ kun je een ontmoeting reserveren en met Olaf op de foto in het Walt Disney Studio Park.

‘Lees ook: Villages Nature Paris – dé perfecte uitvalsbasis voor Disneyland & Parijs.

Anna en Elsa wensen iedereen welterusten

Voor na het diner hadden we nog een bijzondere uitnodiging gekregen. Het park was al dicht en we liepen met een select groepje het restaurant uit. Bij het Kasteel van Doornroosje werden we opgewacht door Anna en Elsa – in een koets met paarden -, die ons allemaal een goede nacht wilde wensen. De muziek en het vuurwerk, maakte dit moment nog specialer. Dit was ook weer echt een kers op deze eindeloze ‘Frozen Celebration’ taart!

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Reva en Lucy waren allebei euforisch en liepen samen hand in hand helemaal in de wolken door een stille Main Street terug naar het hotel. Onder hun Frozen dekentje waren de meiden binnen no-time vertrokken naar dromenland.

De magische 'Frozen Celebration' beleving in Disneyland Paris

Shop till you drop – Frozen spulletjes

In beide parken zijn er talloze winkels waar je alles van Elsa, Anna, Olaf, Kristoff en Sven kunt shoppen. Knuffels, verkleedjurken, servies, Elsa laarsjes, roep het maar en het is er! Voor onze meiden waren de winkels al een attractie op zich.

Olaf knuffel

Dus wees gewaarschuwd als je een winkel ingaat! 😉

Favoriete attracties

Naast dat we ontzettend hebben genoten van alles wat met Frozen te maken heeft, zijn we ook in een paar hele coole attracties geweest. Zo vonden Reva en ik Ratatouille helemaal te gek. In een karretje met een 3D bril op je neus word je onderdeel van deze superleuke film en ben je ook een klein trippelend ratje op de keukenvloer.

Samen met de liefste Mickey Mouse op de foto
Met de liefste Mickey Mouse op de foto

Lucy was samen met Jeroen helemaal weg van de Big Thunder Mountain achtbaan. Kleine snelheidsduivel! Mocht je binnenkort zelf ook naar Disneyland Paris gaan en je hebt nog vragen, laat het in een reactie weten. En als je wilt, kun je alle gemaakte Instagram stories van dit weekend nog terugkijken onder ‘Disneyland Paris’ hoogtepunten.

Het Walt Disney Studios Park

Wat hebben we met z’n viertjes genoten van dit onvergetelijke weekend! Wij komen weer heel snel een keertje terug.

Tot en met 3 mei 2020 kun je genieten van 'Frozen Celebration'.
De 16 leukste pretparken voor peuters en kleuters
Port Zélande - Een heerlijke uitvalsbasis voor een vakantie of weekendje Zeeland

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Roxanne 11 februari 2020 at 10:37 pm

    Super leuk verhaal! Wij gaan het laatste weekend van Maart, dus bedankt voor alle tips.

  • Reply Cynthia 12 februari 2020 at 1:16 pm

    Wat leuk! Veel plezier alvast!

  • Laat een reactie achter