DIY: Deurstopper kinderkamer

22 november 2015

Rennen, schreeuwen, voetballen of met deuren gooien mag bij ons thuis niet. Maar regels zijn voor een dreumes en kleuter net zoiets als een hoge glijbaan; een leuke uitdaging die getrotseerd moet worden. Daarom hebben we de eerste deuk al in de muur zitten. En dat doet best een beetje pijn. Want we zijn nog niet zolang geleden verhuisd. En ons huis was zo’n klusobject waarbij alleen de muren overeind zijn gebleven. Dus alles is fonkelnieuw. Gelukkig bestaan er veel hulpmiddelen om te voorkomen dat de kinderen de boel afbreken. Zoals muurbeschermers en deurstoppers. Alleen leuke accessoires voor de kinderkamer zijn het niet. Daarom heb ik mijn eigen kindvriendelijke variant op de deurstopper bedacht. Hij staat super leuk, laat geen deur door en is heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig?

 • Knuffel
 • Rijst
 • Naald & draad
 • (Torn)mesje

kinderkamer-deurstopper-accessoire-tip-maken-diy-ladylemonade_nl2

Aan de slag!

 1. Maak de knufel een stukje open op de naad door de draad voorzichtig door te snijden met een (torn)mesje.
 2. Trek vervolgens de vulling eruit. Ik heb de vulling in het hoofd uiteindelijk laten zitten, omdat de knuffel anders uit balans zou raken en een tikkie misvormd door het leven zou gaan. En hij hoeft ook niet loodzwaar te worden.
 3. Vul de knuffel nu met rijst. Een trechter helpt om dit klusje netjes te klaren.
 4. Als de knuffel weer mooi gevuld is, naai je de open naad dicht. Deze deurstopper laat geen deur meer door. Dat mochten mijn jongens bij hoge uitzondering voor 1x flink uitproberen! 😉

babykamer, kinderkamer, deurstopper, diy, knuffel, maken, deuren, gooien, smijten, gat, gaten, deuken, butsen, muur, muren, stoot, blokje, sticker, maken, rijst, vulling, inspiratie, tip, idee, accessoires, oplossing, kinderen, peuter, kleuter, stuk, naai

DIY: Je naam in chocoladeletters
Huisje pop

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Marieke 6 april 2016 at 10:02 pm

  Wat een super leuk idee! Ik heb het meteen uitgeprobeerd, maar bij mij blijft de zebra niet zo goed staan. Misschien te weinig vulling eruit gehaald en te weinig rijst erin gedaan?Daarom ben ik eigenlijk wel benieuwd hoeveel pakken rijst je uiteindelijk hebt gebruikt om de zebra te vullen. Alvast bedankt voor je reactie.
  Met vriendelijk groet,
  Marieke

  • Reply Annemieke 6 april 2016 at 10:30 pm

   Hoi Marieke! Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoeveel rijst ik erin gedaan heb. Maar je moet hem inderdaad flink vullen. En dan een beetje met de poten spelen om ervoor te zorgen dat hij stevig blijft staan. Succes!

 • Reply Ann 2 juli 2016 at 10:06 am

  Hoi hoi, leuk idee! Waar heb je deze leuke zebra gekocht?

  Groetjes

  • Reply Annemieke 5 juli 2016 at 1:17 pm

   Thanks Annika! De zebra is van Done by Deer en koop je o.a. hier.

 • Reply Laurey 25 januari 2023 at 4:06 pm

  Hoihoi, vet leuk om zelf een deurstopper te maken van een passende knuffel. Ik ben nu een deurstopper met jouw tips aan het maken, maar dan met een zakje zandbakzand erin.
  Thanks voor de foto’s!

 • Laat een reactie achter