DIY: Je naam in chocoladeletters

29 november 2015
chocolade, letter, chocoletter, maken, recept, bruine, witte, puur, melk, hazelnoot, versieren, versiering, m&m's, smarties, sprinkles, pepernoten, chocolaatjes, cadeautje, schoencadeautje, persoonlijk, balletjes, confetti, spekjes, kinderen, activiteit,

Jammie, zelf een chocoladeletter maken! Dat leek me echt een heerlijk idee. En dan niet zo’n saaie van alleen maar bruine of witte chocola, maar een luxe model met heel veel lekkere versiering. Samen met Finn ben ik aan de slag gegaan. Het werd een feestje. Want we hadden zelfs genoeg chocola om zijn hele naam te schrijven! Dit is echt super leuk om te doen met kinderen als het Sinterklaastijd is.

Wat heb je nodig?

 • 500 gram chocolade
 • 100 gram roomboter
 • Versiersels, zoals pepernoten, gekleurde sprinkles, zilveren balletjes, rozijnen, smarties of m&m’s
 • Spuitzak met gekarteld mondje
 • Grote pan en kleine pan die je erin kunt hangen
 • Bakpapier

recept-chocolade-letter-kind-maken-sinterklaas-ladylemonade_nl2Aan de slag!

 1. Breek de chocola in stukjes en doe die in de kleine pan. Hang de kleine pan in een pan met gekookt water en laat de chocola smelten terwijl je af en toe roert.
 2. Snijd de roomboter klein en roer de stukjes door de chocola.
 3. Schep het mengsel in de spuitzak.
 4. Spuit nu op het bakpapier een letter. Je kunt hem van te voren eventueel uittekenen, maar dat heb ik niet gedaan.
 5. Als je klaar bent, kun je de letter gaan pimpen met versiering die je lekker vindt.
 6. Laat de letter daarna minimaal 2 uur afkoelen in een niet al te warme ruimte. En zorg dat je er nog even vanaf kunt blijven!

chocolade, letter, chocoletter, maken, recept, bruine, witte, puur, melk, hazelnoot, versieren, versiering, m&m's, smarties, sprinkles, pepernoten, chocolaatjes, cadeautje, schoencadeautje, persoonlijk, balletjes, confetti, spekjes, kinderen, activiteit,Tip: Ik had zelfs nog wat gesmolten chocola over en heb er spekjes in gedoopt en die daarna versierd met sprinkles en smarties. Mmmmmm!

Leuke Sinterklaas activiteit! Het pepernoten piramide spel
DIY: Deurstopper kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter