DIY: Snorren op een stokje

31 augustus 2014

Je hebt het vast al een keer voorbij zien komen op een bruiloft of ander feestje: een Photobooth. Oftewel poseren voor een foto met bijvoorbeeld een gekke bril of snor voor je gezicht. Het fenomeen wordt steeds populairder in Nederland. Logisch! Het staat garant voor lol, is origineel én je hebt super leuke extra foto’s van je partijtje. Want van zo’n gek fotomomentje met je familie of vrienden ga je vanzelf lachen. Ook kinderen zijn dol op gekke bekken trekken. Toen Finn zijn verjaardag vierde, heb ik dus photobooth props gemaakt in het thema van zijn feestje: piraten. En dat was een groot succes! En iedereen had meteen een leuk aandenken om mee naar huis te nemen!

Wat heb je nodig?

 • Gekleurd papier of karton
 • Lange saté prikkers
 • Potlood
 • Schaar
 • Lijm

photobooth, props, photo, booth, photoboothprops, snorren, baarden, stokje, accessoires, feestje, verjaardag, foto's, polaroids, aandenken, herinnering, kinderen, partijtje, knutselen, plakken, diy, how to, ideeën, creatief, tips, thema, goedkoop, simpel

Aan de slag

 1. Ben je een beetje knap met een potlood, teken dan verschillende figuren op gekleurd karton. Denk aan brillen, snorren, baarden, lippen, gekke hoeden of petjes etc etc. Is tekenen geen succes, dan kun je net zoals ik ook googlen op internet naar photobooth props en de afbeeldingen afdrukken.
 2. Knip de figuren vervolgens uit je gekleurde karton. Ik heb ze in tweevoud uitgeknipt, zodat het stokje onzichtbaar tussen de figuren in geplakt kan worden.
 3. Lijm de stokjes aan de figuren, of plak ze aan de achterkant vast met een plakbandje.

SMILE! 

Tip: Bij gebrek aan een polaroid camera heb ik de foto’s gewoon met mijn mobiele telefoon gemaakt. De foto’s heb ik bewerkt in de app Polamatic, die de kiekjes automatisch omzet in polaroids. En die heb ik ge-appt naar alle gasten op de verjaardag. Een leuk aandenken aan Finn’s piraten partijtje!

DIY: S(t)okpaard
DIY: Potloden pauw

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Martine 31 augustus 2014 at 5:29 pm

  Oeh, ik moet volgende maand een kinderfeestje geven voor 8 dames en zo’n photobooth vind ik een briljant idee! Thanks 🙂

 • Laat een reactie achter