Droog haar? Zo maak je het weer gezond

15 februari 2024
Droog haar? Zo maak je het weer gezond

Niets is vervelender dan pluizig en droog haar. Dit kan op verschillende manieren ontstaan zoals hitte, kleuring, te vaak wassen of door je genen. Wat de oorzaak ook mag zijn, het zou fijn zijn als je haar weer gezond en glanzend is. In dit artikel vertellen we je graag wat tips en tricks om je haar weer wat liefde te geven!

Wat te doen met droog haar?

1# De juiste shampoo en conditioner

Wist je dat een goede shampoo van bijvoorbeeld Moroccanoi het verschil kan maken voor droog haar? Kies daarbij voor een milde shampoo zonder harde chemicaliën zodat je haar juist meer kan uitdrogen. Ook is het belangrijk om voor een hydraterende conditioner te kiezen. Je kunt conditioner gebruiken op de uiteinden van je haar en dit laten intrekken voordat je het uitspoelt. Wanneer je haar erg droog is, kies dan om regelmatig een diep conditionerend masker te gebruiken. 

2# Gebruik minder warmte 

Hoe fijn het ook is om soms een heerlijke bos krullen of stijl haar te hebben, juist stijltangen, krultangen en een föhn kunnen schade aanrichten aan je haar. Probeer daarom om je haar zoveel mogelijk aan de lucht te drogen en gebruik alleen een föhn wanneer dit echt nodig is. Mocht je toch gebruik willen maken van een stijltang of krultang, zorg er dan voor dat je haar volledig droog is. Je kunt er ook nog voor kiezen om een hittebeschermende spray te gebruiken, om het risico op schade zo veel mogelijk te beperken. 

3# Eet gezond 

Wist je dat wat je eet veel invloed heeft op je haar? Eet daarom voeding die rijk is aan vitamines, mineralen en eiwitten om droog haar te bestrijden. Vooral vitamine E, zink en omega 3 zijn belangrijk. Ga hiervoor op zoek naar voedingsmiddelen zoals eieren, noten, vette vis en bladgroenten. 

>> Lees ook: Verzorgingstips voor een gezonde en stralende huid

4# Leave-in conditioner 

Wanneer je kiest voor een leave-in conditioner van bijvoorbeeld Kis, kan dit wonderen doen voor droog haar. Dit voegt namelijk vocht toe en beschermt daarmee het haar tegen beschadiging. Om de conditioner aan te brengen, is het belangrijk dat je haar handdoekdroog maakt. Schud hierbij goed de fles en breng het product aan op de lengtes van het haar. Kies hierbij niet voor je hoofdhaar, want anders kan het haar verzwaren. 

5# Voorkom beschadiging en wrijving 

Te veel wrijving kan je haar flink droog maken. Probeer daarom om strakke elastiekjes, staarten en vlechten te verwijderen. Kies daarom eerder voor een haarspeld of zachte scrunchie. Ook een belangrijke tip is om je haar niet te kammen wanneer het nat is, dit kan namelijk ook schade aanbrengen. Dat zou zonde zijn!

Droog haar kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om dit weer te herstellen. Kies voor de juiste producten, eet gezond en kies voor een leave-in conditioner. Ga vooral op onderzoek uit wat werkt voor jou, dan komt het helemaal goed. Succes! 

Zo creëer je een hygiënische speelomgeving voor je kinderen
Zo vind je de perfecte verlovingsring voor je aanzoek

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter