5 x Handige horeca keukenapparatuur voor de hobbykok thuis

11 december 2023
5 x Handige horeca keukenapparatuur voor de hobbykok thuis

Keukens hebben de afgelopen decennia een ware transformatie doorgemaakt. Niet alleen omdat trends komen en gaan op het gebied van indeling, maar ook door wat populair is qua gebruikte materiaalsoorten en kleuren van het werkblad en de keukenkastjes. Daarnaast is de aanwezige keukenapparatuur ook behoorlijk uitgebreid. Waar oudere keukens overwegend uitgerust waren met een koelkast, gasfornuis, oven en een losse waterkoker en koffiezetapparaat, is er vandaag de dag een hoop meer apparatuur te vinden. Hieronder lees je meer over vijf apparaten die oorspronkelijk enkel in professionele horecakeukens te vinden waren, maar die thuis ook zeker handig kunnen zijn.

Er hebben al behoorlijke veranderingen plaatsgevonden in de aanwezige inbouwapparatuur in keukens. De losse waterkoker van vroeger is vervangen door een ingebouwde heetwaterkraan. Koelkasten zijn over het algemeen veel groter geworden, en voorzien van een vriezer met een losse deur. En de oven en magnetron zijn samengevoegd in een combimagnetron, bijvoorbeeld met grill- of stoomfunctie. Welke losse professionele keukenapparaten intussen voor veel keukenprinsen en -prinsessen onmisbaar zijn of steeds populairder worden? Wij vertellen je het!

1# Keukenmachine

Ingrediënten hakken, snijden, pureren, mengen of kneden? Dat doen veel mensen allang niet meer met de hand. Een keukenmachine – of foodprocessor zoals ze ook wel genoemd worden – maakt het mogelijk om sneller en zonder rommel bepaalde voedselbewerkingen uit te voeren.

>> Lees ook: Speelkeuken | De 19 mooiste exemplaren voor de mini chef-koks

2# Blender

Maak je graag verse smoothies met fruit of groente of soep? Dan kun je eigenlijk niet zonder blender. Dit apparaat vermengt de ingrediënten en maakt de substantie zo glad als je maar wil. Sommige zijn vrij simpel, anderen vele uitgebreide functionaliteiten. Denk aan het crushen van ijs (uit de ijsblokjesmachine, zie hierna) of de optie om soep te verwarmen.

3# IJsblokjesmachine

Zeker in de zomer is een verfrissend drankje op zijn tijd erg welkom en dan kun je natuurlijk niet zonder ijsblokjesmachine! Met een ijsblokjesmachine hoef je geen ruimte in je vriezer op te offeren en heb je binnen no-time een grote hoeveelheid ijsblokjes voor bijvoorbeeld een milkshake, fruit infused limonade of cocktail. Wist je ook al dat je met een ijsblokjesmachine zelf een vorm ijsblokjes kunt kiezen?

4# Automatische koffiemachine

Het ouderwetse koffiezetapparaat met kan heeft plaatsgemaakt voor een vol- of halfautomatische espressomachine. Eventueel met ingebouwde melkopschuimer. Tegenwoordig allebei onmisbaar in bijna iedereen zijn keukenapparatuur collectie.

5# Vacumeermachine

Wereldwijd wordt er dagelijks nogal wat voedsel weggegooid omdat dit niet meer te eten is. Wil je tot slot ook graag duurzamer leven en etenswaren langer houdbaar houden? Dan is een vacumeermachine echt een aanwinst voor je keuken. Je kunt ingrediënten en etenswaren er wel tot vijf keer langer goed mee houden.

Welke keukenapparatuur vind jij nu echt een musthave in de keuken?

Het mooiste kerstcadeau voor je moeder? 5 Leuke tips! 
Hoe creëer je een luxe interieur?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter