Aan de pols – kinderhorloge merken

2 augustus 2017
Kindje met een kinderhorloge

Het tijdsbesef bij kleine kinderen vind ik heel grappig, die is er namelijk niet. Kids hebben alle tijd van de wereld. Voor Lucy is het abracadabra wat tijd precies betekent. Zij denkt vooral dat alles vandaag gaat gebeuren. En als ik dan vertel dat het nog twee nachtjes slapen duurt voordat we naar het kinderfeestje van vriendje X gaan wordt ze pisnijdig. Reva probeert wel steeds vaker de klok – in de woonkamer – te begrijpen. Eén tijd die ze in ieder geval al dondersgoed van de klok kan aflezen is 17.00 uur. Dit is namelijk het moment dat er eventjes televisie gekeken mag worden. Leren klokkijken is iets wat vooral spelenderwijs gaat en op school beetje bij beetje geleerd wordt. Reva zei vorige week dat ze van Sinterklaas – je kan maar op tijd zijn – een ECHT horloge wilt. Dit is de next step, want met een tof horloge aan de pols stimuleer je bij kinderen ook het klokkijken. Er zijn een paar kinderhorloge merken die exact weten wat kinderen mooi en leuk vinden, namelijk………..

Flik Flak

kinderhorloge

De keuze is reuze bij het merk Flik Flak van Swatch! Zoals je altijd kan verwachten van dit Zwitserse horloge merk is de kinderhorloge lijn ook ontzettend uitgebreid. Onderverdeeld in allerlei thema’s – bijvoorbeeld Birthday party of A day at the Beach – vertellen de horloges allerlei fantasie verhaaltjes. De Flik Flak horloges zijn verkrijgbaar in de modellen ‘Story Time’ (3 tot 5 jaar) en ‘Power Time’ (vanaf 6 jaar). Op een leuke manier leren kinderen klokkijken, de App die in samenwerking is gemaakt met leraren kan je hier ook een handje bij helpen. De horloges zijn waterdicht, schokbestendig en degene met een een textielen band kunnen zo de wasmachine in en op 40°C gewassen worden. Heel fijn! Kijk voor de uitgebreide collectie en prijzen op Swatch.com.

 

I like paper

kinderhorloge

De horloges van het Berlijnse merk I love paper zijn wel hééél uniek en die moet ik gewoon laten zien. De horloges zijn voor kinderen die al digitaal klok kunnen kijken en die ook wel van een beetje gekkigheid aan de pols houden. Gemaakt van papier en met te gekke prints zijn deze handgemaakte – waterbestendige – horloges een feestje om naar te kijken.  Ook leuk om als – brievenbus – cadeautje (€ 14,95) te geven. Je shopt de horloges bij de webshop Miniverse.

 

Vtech Kidizoom Smartwatch

kinderhorloge

Deze coole smartwatch van Vtech is echt van alle markten thuis. Dit speeltje om de arm zorgt ervoor dat er altijd wel iets leuks te beleven is. Op een speelse manier leren kinderen met behulp van gesproken tijd klokkijken. En wil je even iets ander doen? De smartwatch zit vol met spelletjes, een ingebouwde camera, een stemhervormer, stopwatch, timer, stappenteller en een wekker. Navigeren tussen de verschillende onderdelen gaat het heel makkelijk via het kleuren-touchscreen. De speciale ouder-instellingen zorgen ervoor dat je als ouder gemakkelijk alle mogelijkheden bewaakt. De smartwatch is geschikt vanaf 5 jaar en verkrijgbaar in twee kleuren bij onder andere Fonq.

 

Ice Watch kinderhorloges

kinderhorloge

De horloges van het Belgische merk Ice-watch herken je in één oogopslag. De Ice-Mini horloges hebben een witte wijzerplaat met grote kleurrijke cijfers en een silicone horlogeband. De bandjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Zeker weten dat de favoriete kleur van jouw kind erbij zit. De Ice-mini collectie is geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. De horloges uit de Ice-Sili, Ice-White, Ice-Sunshine en Ice-Glow collecties – small – zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die al klok kunnen kijken en voor tieners. De kubus waar het kinderhorloge in verpakt is kan ook gebruikt worden als spaarpot. De rest van de kleuren zien? De horloges zijn hier verkrijgbaar!

 

First watch – houten kinderhorloge

Kinderhorloge Is jouw peuter nog niet toe aan het echte werk? Koop een speelgoed horloge van hout waarbij de wijzertjes kunnen draaien. Lucy speelt altijd met die van haar en doet super hard haar best om ook te leren klok kijken net als haar zus. Ze kosten geen drol! Bij Speelgoedfamilie verkopen ze leuke exemplaren, zoals deze twee.

Voorbereiding tips voor de basisschool
De leukste kinderpuzzels!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter