Kinderboeken tip: Loetjoeboek

3 mei 2016
kinderboek, prentenboek, voorleesboek, boek, kinderen, peuter, kleuter, dreumes, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, voorlezen, tip, idee, schilderijen, fantasie, mooie, platen, prenten, roxanne monsanto, pierre carriere, loetjoeboek, verjaardag, cadeau, kopen

Ik heb een Russische vriendin en die snapt er helemaal niks van; Nijntje en Kikker die met bijna alle Gouden en Zilveren Penselen – een literatuurprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan geïllustreerde kinderboeken – aan de haal gaan. Zo simpel kan het toch niet zijn?! Een prentenboek moet opgetuigd zijn met prachtige platen waarin kinderen zichzelf compleet kunnen verliezen en waar ze eindeloos naar blijven kijken omdat ze steeds weer iets nieuws ontdekken. Nou ben ik echt dol op de boeken van Dick Bruna en Max Velthuijs. Maar toen ik tegen het Loetjoeboek aanliep – met waanzinnige acrylverfschilderijen prenten – moest ik toch weer aan dit gesprek van laatst denken. Want deels heeft die Russische vriendin wel gelijk: Kinderboeken die met zoveel liefde en geduld gemaakt zijn, verdienen een groot podium. Daarom laat ik jullie graag kennismaken met dit prachtige voorleesboek. Én… we mogen ook twee exemplaren weggeven!

Ouderwets mooi

kinderboek, prentenboek, voorleesboek, boek, kinderen, peuter, kleuter, dreumes, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, voorlezen, tip, idee, schilderijen, fantasie, mooie, platen, prenten, roxanne monsanto, pierre carriere, loetjoeboek, verjaardag, cadeau, kopenHet Loetjoeboek vertelt in twaalf sprookjesachtige acrylverfschilderijen het verhaal van de eerste schooldag van de 4-jarige Loetjoe. Loetjoe is een aandoenlijke kruising tussen een giraf, koe en Jack Russel terriër die woont op het eilandenrijk Senang. Een adembenemende fantasiewereld vol woestijnen, cactussen, bergen en grotten ontstaan uit de kwast van de Groningse kunstenares Roxanne Monsanto. Schrijver Pierre Carrière schreef het verhaal – dat gaat over angst en moed – erbij.

kinderboek, prentenboek, voorleesboek, boek, kinderen, peuter, kleuter, dreumes, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, voorlezen, tip, idee, schilderijen, fantasie, mooie, platen, prenten, roxanne monsanto, pierre carriere, loetjoeboek, verjaardag, cadeau, kopenHet verhaal past Finn en Charlie allebei goed. Charlie is net op de peuterspeelzaal begonnnen. En Finn zit weliswaar al vanaf de zomer op school, maar had laatst voor het eerst zwemles en kreeg daar net zo’n knoop van in zijn buik als Loetjoe van school. Ook raken de jongens maar niet naar de mooie platen uitgekeken en die prikkelen de fantasie enorm. Want wie of wat is Loetjoe nu eigenlijk? Ik laat ze er hun eigen draai aangeven en dan is het beestje een leuke mix van een zebra en een giraf. Dat je het boek niet over de breedte, maar over de lengte open klapt vind ik ook een leuk voordeel. Want ik hoor ze voor het eerst niet klagen dat ze het plaatje niet kunnen zien omdat het boek veel meer op schoot ligt bij hun broertje. Dit nieuwe boek is echt een ideaal boek om voor te lezen aan kinderen van 2 tot en met 4 jaar en ook leuk om zelf te lezen voor kinderen van 5 en 6 jaar. Voor de allerkleinsten komt er op iedere bladzijde steeds een blauw hagedisje terug die ze kunnen zoeken.

Waar te koop?

Het Loetjoeboek is niet alleen met veel geduld en liefde gemaakt, maar ook zeer duurzaam gedrukt met inkt op plantaardige basis en op FSC-gecertificeerd papier. Ook het formaat is net even anders dan bij de meeste prentenboeken. Loetjoeboek is een hardcover en te bestellen in de boekhandel, maar ook via de website www.loetjoeboek.nl. Prijs: €19,50. Ook mogen wij twee exemplaren van dit pareltje weggeven! Wil je kans maken? Laat dan hieronder een reactie achter. Volgende week maken we bekend wie de winnaars zijn!

kinderboek, prentenboek, voorleesboek, boek, kinderen, peuter, kleuter, dreumes, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, voorlezen, tip, idee, schilderijen, fantasie, mooie, platen, prenten, roxanne monsanto, pierre carriere, loetjoeboek, verjaardag, cadeau, kopen

Webshop tip: Kids with Flair
Regenprogramma: hut bouwen

Dit vind je misschien ook leuk

16 Reacties

 • Reply Mariska 3 mei 2016 at 7:13 am

  Ziet eruit als een prachtig boek. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt. En helemaal leuk voor onze middelste zoon die na de zomervakantie naar school gaat.

 • Reply Melanie 3 mei 2016 at 7:17 am

  Ik wil wel graag een kansje maken op dit boek. Zo te zien zijn jou kinderen er heel erg blij mee want ze zitten zo lief plaatjes te kijken. Dat zou ik ook leuk vinden voor mijn kinderen!

 • Reply Linda 3 mei 2016 at 7:52 am

  Lijkt mij een prachtig boek!! Love it ????

 • Reply Ellen 3 mei 2016 at 8:24 am

  Wow, wat een mooi boek! Mijn zoontje Maxim van 4 houdt erg van boeken. Van zelf kijken en verhaaltjes verzinnen en om voorgelezen te worden, dus wat kunnen wij samen genieten van dit prachtige boek. Ik ga duimen!

 • Reply Evelien & Daan 3 mei 2016 at 10:42 am

  Daan (2,5) en ik zijn echte boekenwurmen. Toch grijpen we, net als jullie, gauw terug op Dikkie Dik, Kikker en Nijntje. Maar ook de boeken van Richard Scarry zijn favoriet. Loetjoe lijkt me een fantastische aanvulling op onze collectie (wat een mooie illustraties!) en goed voor héél véél gezamenlijk leesplezier!

 • Reply Vlijtig Liesje 3 mei 2016 at 11:30 am

  Je Russische vriendin heeft inderdaad wel een punt. Wonderlijk eigenlijk dat zulke simpele tekeningen zo worden beloond.

 • Reply Erna 3 mei 2016 at 11:39 am

  Prachtige sfeer. Ik zou hem graag willen gebruiken bij de jongste kleuters. Een heerlijk boek om steeds weer opnieuw te pakken, te lezen, te kijken en weg te dromen.

 • Reply Marieke 3 mei 2016 at 12:29 pm

  Wauw wat mooi! Dit zou een super boek zijn voor onze Owen. Hij vindt heel veel dingen spannend en gaat over een half jaar naar de basisschool…

 • Reply Hennie van der Meulen 3 mei 2016 at 2:41 pm

  Lijkt me prachtig om voor te lezen op ons kinderdagverblijf waar we regelmatig met bijna 4 jarigen te maken hebben die naar school toe mogen.

 • Reply Marleen 3 mei 2016 at 4:45 pm

  Zelf een groot fan van kinderboeken. En mijn twee ukken van twee en vier jaar ook. Ze kunnen uren neuzen in boeken en opgaan in de fantasiewereld die het boek ze aanbiedt! Dit boek zou dus voor de nodige uurtjes dromen kunnen zorgen!

 • Reply Linda 3 mei 2016 at 6:28 pm

  Ik zou het boek graag voor mijn dochter Lux (4 jaar) willen winnen. Zij ging vanaf baby tot aan haar verjaardag naar kinderdagverblijf Loetjoe en is dus eigenlijk een beetje opgegroeid met de schilderijen van onder andere Loetjoe. En omdat ze het kinderdagverblijf wel eens mist (en ook de logeerknuffel Loetjoe) lijkt het mij dit een heel leuk cadeau voor haar 🙂

 • Reply Coby Baars 3 mei 2016 at 7:46 pm

  Ziet eruit als een prachtig boek! Mijn kleine boekenwurm en ik verslinden alle prachtige prentenboeken met mooie plaatjes! Kijk ook eens naar de boeken van Lieve Baeten, die zijn ook met zoveel detail gemaakt. Dit boek zou daar super bij staan?

 • Reply Sanne Steenstra 3 mei 2016 at 9:08 pm

  Heel geschikt voor alle instromens in mijn kleutergroep! Wat een prachtige prenten bij dit verhaal!

 • Reply Laura 4 mei 2016 at 7:10 am

  Wauwww, dat lijkt me echt een supermooi boek voor onze 2 boekenwurmen van 2 en 4 jaar!!! Luuk en Maud zijn helemaal gek op boekjes lezen en dan vooral boeken met dieren erin! Dit zouden ze helemaal geweldig vinden!!!!!!! En mama natuurlijk ook! 😉

 • Reply Berber 4 mei 2016 at 2:41 pm

  ❤️ Prachtig! Ik kan niet wachten…!!!…om het boek aan mijn zoon te laten zien!!! ❤️

 • Reply Maaijke 6 mei 2016 at 12:58 am

  Wat een ontzettend leuk boek!! Onze zoon raakt vaak niet uitgekeken op de plaatjes in zijn boekjes en kan hier eindeloos naar kijken en wijzen nu nog…straks lekker meefantaseren. Hij wordt volgende week 2 jaar en wil hem dit graag cadeau doen!
  Sinds kort pas jullie blog ontdekt..wat wordt je hier vrolijk van, zeker met dit soort tips!

 • Laat een reactie achter