Tips voor het kopen van een kledingkast voor in de kinderkamer

26 september 2019
Tips voor het kopen van een kledingkast voor in de kinderkamer

Als je aan de slag gaat met het inrichten van de kinderkamer dan is een mooie kledingkast onmisbaar. Je lieve baby begint met een paar schattige rompertjes en broekjes, maar voor je het weet lijkt het meer op een kleine kledingwinkel. De keuze van de juiste kledingkast hangt af van verschillende factoren. Wij geven je een paar handige tips voor het kopen van een mooie kinderkledingkast.

Kledingkasten inspiratie

Heb je kledingkasten inspiratie nodig, plan voor jezelf een avondje Pinterest in. Hier vind je zoveel leuke en originele ideeën, waardoor je meteen een beter beeld in je hoofd krijgt wat voor kast je mooi en handig vindt. Als je het internet opduikt kom je eindeloos veel kasten tegen. Het ligt natuurlijk heel erg aan je budget wat je wil uitgeven, gelukkig zijn er ook genoeg mooie goedkope kledingkasten te vinden.

‘Lees ook: Een slaapkamer stylen? Zo doe je dat!

Tips voor het shoppen van een mooie kledingkast

Ga goed voorbereid op jacht naar de perfecte kledingkast. Deze tips helpen je alvast een handje op weg!

1# De beschikbare ruimte

Bekijk goed de indeling van de kinderkamer, in een kleine kamer zijn de mogelijkheden weer heel anders dan in een grotere kamer. Bedenk van te voren waar de kledingkast zou moeten staan en noteer meteen de afmetingen. Houdt rekening met eventuele schuine daken, dit maakt namelijk de keuze aan kasten aanzienlijk minder.

2# Kies een tijdloze kast

Een kledingkast neemt een belangrijke plek in beslag in de kinderkamer. De keuze van een kast kan veel effect hebben op de sfeer en de ruimte van de slaapkamer. Een kleurrijke kast is in een kleine kinderkamer misschien snel too much, maar komt in een grote kamer juist weer helemaal tot zijn recht. Het is vooral belangrijk dat een kinderkledingkast een langere periode mee kan. Probeer een tijdloze kast te kiezen, die over een paar jaar nog steeds super goed in de kinderkamer past.

3# Kast met deuren of schuifdeuren?

Een kast met openslaande deuren neemt veel ruimte in beslag. Is de kinderkamer niet zo heel groot, kies dan voor een kledingkast met schuifdeuren.

4# De binnenkant van de kledingkast

Een kinderkledingkast kan er van de buitenkant geweldig uitzien, de binnenkant is net zo belangrijk. Heeft de kast genoeg hang- en legruimte? Lades in een kast zijn ook altijd super handig om spulletjes netjes in op te bergen.

5# Opbergruimte

Als je weinig opbergruimte hebt, neem dit dan mee in de keuze van de kledingkast. Maak gebruik van de hoogte van de kinderkamer en kies voor een hoge kast. Je kunt eventueel op de kast nog mooie opbergdozen neerzetten, zodat je weer wat spulletjes netjes kunt opbergen.

‘Lees ook: Tips voor een duurzame kinderkamer.

6# Nostalgische kledingkast

Wil je liever een oude nostalgische kast, kijk dan eens rond op Marktplaats voor tweedehands kledingkasten. Als je wil kun je zelf zo’n mooie authentieke kast nog pimpen met een tof verfkleurtje.

7# Kast op maat laten maken

Natuurlijk kun je ook een kledingkast op maat laten maken, zo creëer je zelf de perfecte kast voor in de kinderkamer. Dit is vooral heel handig als je een ruimte hebt met allerlei hoeken en schuine daken, waar een standaard rechte kast niet kan staan.

#8 Koop een veilige en stevige kast

En last but not least, let goed bij de aankoop van een kast op dat deze stevig en veilig is. Dit klinkt een beetje flauw, maar vooral als kinderen groter worden en op hun kamer spelen kan het er nog wel eens wild aan toe gaan. Een kinderkledingkast moet wel tegen een stootje of twee kunnen. 😉

Uitgelichte afbeelding: kinderkamer – Fienq

Welke raamdecoratie voor de kinderkamer is geschikt?
LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter