Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen

1 oktober 2020
Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.

Woehoe! Onze lievelingswinkel IKEA en favoriete speelgoedmerk LEGO hebben de handen ineen geslagen. Met als resultaat een serie hele toffe LEGO opbergboxen. Een opbergbox waarin je LEGO stenen kunt opbergen, maar waarop je ook kunt spelen. Die wil je hebben!

BYGGLEK collectie: LEGO opbergbox en bouwplaat in één

De nieuwe LEGO opbergboxen van Ikea zijn niet zomaar een opbergbox waarin je je speelgoed opruimt als je uitgespeeld bent. Het zijn tegelijk ook reuze bouwstenen waarop je samen met de rest van je LEGO blokken kunt bouwen. Zo wordt de doos een onderdeel van het spel en kun je er de mooiste creaties in, op en rondom maken. Zoals bijvoorbeeld een huis waarbij je de meubels in de doos zet en het dak bovenop de deksel bouwt. Of je klikt meerdere LEGO opbergboxen aan elkaar en creëert een wolkenkrabber, apenrots, eiland, robot of ruimteschip. Met je fantasie en LEGO blokken kun je oneindig veel leuke dingen bedenken. En je bouwwerken afbreken na het spelen hoeft niet; want opgeruimd! En dus kun je de volgende dag gewoon weer lekker verder bouwen.

‘Lees ook: De tofste LEGO accessoires voor in de kinderkamer.’
Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.

LEGO opbergboxen in 4 verschillende formaten

De BYGGLEK collectie van LEGO en Ikea bestaat uit een grote opbergbox van 35 bij 26 cm en 12 cm hoog (€14,95), een opbergbox van 26 bij 18 cm en 12 cm hoog (€12,95) en een set opbergboxen met een box van zo’n 17 bij 13 cm en 6 cm hoog en twee kleinere boxen van zo’n 13 bij 9 cm en 6 cm hoog (€9,99). Leuk om je kleine en grotere LEGO steentjes in op te ruimen. Ze hebben allemaal een bouwplaat als deksel en kunnen aan elkaar vast gemaakt worden om groot te kunnen bouwen. Ook zit er in iedere BYGGLEK box een vierkant nisje aan de buitenkant wat perfect is voor een raam, een balkon of om iets op te bouwen wat laat zien wat erin zit of van wie de opbergbox is. De opbergboxen zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de LEGO steentjes en gaan daarom jaren mee; van generatie op generatie.

‘Lees ook: Boekentip: Geweldige LEGO ideeën – Bouwen met de steentjes die je thuis al hebt.’

LEGO bouwstenen bij IKEA

Om je opbergboxen compleet te maken, kun je bij de IKEA ook een pakket met LEGO stenen kopen. (€14,95) Daarin zitten 200 steentjes in allerlei verschillende kleuren en vormen en een handig hulpstuk om de blokjes makkelijk van elkaar af te krijgen. Denk aan ramen, deuren, poppetjes, leuke accessoires zoals een parasolletje, bloemen of een hotdog en natuurlijk ook genoeg bouwblokken. Bij de set zit bovendien een boekje met wat leuke LEGO voorbeelden om te bouwen.

‘Lees ook: Op vakantie naar Billund – de LEGO hoofdstad van Denemarken.’

Dat wij fan zijn van deze nieuwe IKEA collectie moge duidelijk zijn. Een verrijking van het spelen met LEGO en een super toffe manier om je huis een beetje opgeruimd te houden. Je shopt de nieuwe BYGGLEK collectie hier online bij Ikea.

Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.
Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.
Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.
Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.
Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.
Zo tof! IKEA heeft vanaf nu LEGO opbergboxen.
WC-lectuur: De leukste kinderboeken over poep, plas en scheetjes
15 x Planten inspiratie in de kinderkamer + tips

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Bodil 3 oktober 2020 at 10:33 am

  Leuk zeg, fijne tip!

 • Reply Sander 7 oktober 2021 at 10:15 pm

  Beste,
  Ik heb een vraagje over een foto. Het betreft de foto met de houten plankjes en daartussen een trapje.
  De vraag is wat is dat voor trapje of waar is die gekocht.

  Bedankt Sander

 • Laat een reactie achter