Geweldige LEGO ideeën – Bouwen met de steentjes die je thuis al hebt

12 oktober 2018
Geweldige LEGO ideeën - Voorbeelden om te bouwen met de blokjes die je thuis al hebt.

Wij hebben een enorm hoeveelheid LEGO thuis. Van LEGO Ninjago draken tot politiebureaus, formule 1 wagens en dino’s… Het is het meest favoriete speelgoed van Finn en Charlie en zo komen er iedere verjaardag weer een paar nieuwe dozen bij. Het in elkaar zetten vinden mijn boys het allerleukste. Maar als de creaties af zijn, staan ze vaak stof te vangen. Tot nu! Er is namelijk een nieuw boek bomvol LEGO ideeën die je kunt bouwen met de steentjes die je thuis al hebt. Van tijgers tot knikkerbanen, een katapult, draken en zelfs een werkende snoepautomaat. Het is een grote motivatie voor mijn kids om hun bestaande bouwwerken te slopen en aan iets nieuws te beginnen. Nog veel leuker dan een nieuwe doos LEGO dus! 

Geweldige LEGO ideeën

Het boek – Geweldige LEGO ideeën – is een bestseller uit Amerika van blogger en auteur Sarah Dees. Deze moeder van vier jongens en een meisje laat zien hoe je kinderen creatief kunt laten spelen, zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Haar boek bevat te gekke ideeën die niet onder doen voor een LEGO doos. Spectaculaire robots, raceauto’s, ridderkastelen en ruimteschepen. Wilde dieren zoals leeuwen, neushoorns en tijgers. Of toffe creaties die je bouwt en waarmee je daarna ook nog kunt spelen. Zoals een katapult, voetbaltafel, tolletjes en het bordspel Ninja Quest.

‘Lees ook: Vliegtuig vouwen – Zo vouw je de wereldrecordhouder ver vliegen.’
Geweldige LEGO ideeën - Voorbeelden om te bouwen met de blokjes die je thuis al hebt.

Geweldige LEGO ideeën verandert een berg LEGO in een dag vol plezier.

Duidelijke uitleg

Aan de hand van duidelijke afbeeldingen legt het boek je stap voor stap uit hoe je alles in elkaar zet en wat je daarvoor nodig hebt. Hierdoor zijn de bouwwerken goed uitvoerbaar. En kinderen worden er ook steeds inventiever van. Want het gebeurt natuurlijk wel eens dat je een bepaalde steen niet in je collectie hebt en dan moet je op zoek naar een alternatieve oplossing. Ik vind het super leuk om te zien hoe creatief Finn er van wordt.

Een LEGO snoepautomaat maken

De topfavoriet uit het boek is voor Finn de snoepautomaat. Het is de eerste creatie die hij er uit gemaakt heeft. En de automaat werkt echt als hij af is. Je vult hem met M&M’s, dan trek je aan de hendel en komt er een handje snoep uit. Om je alvast een beetje een indruk te geven van het boek, laat ik je in bovenstaande video zien hoe je de snoepautomaat maakt. Misschien vinden jouw kids hem ook te gek om te maken!

‘Lees ook: Musthave: Brikkon – Houten bouwwerken waarop je kunt doorbouwen met LEGO.’

‘Geweldige LEGO ideeën kopen?

Het boek ‘Geweldige LEGO ideeën’ is wat mij betreft een musthave voor LEGO liefhebbers en verdient zeker een plekje op het wensenlijstje voor een verjaardag of de feestdagen. Je koopt hem voor €16,99 bij Bol.com. Geschikt voor kids vanaf 7 jaar.

Geweldige LEGO ideeën - Voorbeelden om te bouwen met de blokjes die je thuis al hebt.

Te gek! Deze voetbaltafel doet het echt!

Geweldige LEGO ideeën - Voorbeelden om te bouwen met de blokjes die je thuis al hebt.

Geweldige LEGO ideeën - Voorbeelden om te bouwen met de blokjes die je thuis al hebt.

De LEGO ideeën in het boek doen niet voor LEGO dozen onder.

 

Sint Maarten lampion - Tof én simpel! Een 3D vis knutselen van papier
14 x Verjaardagstaart ideeën

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Ranisha 4 oktober 2023 at 4:15 pm

    Hey

  • Laat een reactie achter