Peuters eerste gezelschapsspel

9 april 2015

Je zou denken dat een peuter met een speelgoedcollectie waar de Intertoys jaloers op is zich nooit zal vervelen. Toch hoorde ik Finn pas geleden hardop zuchten: “Wat is het hier saaaaai!” Hij kan heus nog steeds een hele tijd met zijn auto’s racen of brandweermannetje spelen met zijn Duplo. Maar de tijd dat hij moest lachen om reuze torens bouwen en omgooien is voorbij. Er schatert alleen nog een dreumes en mijn puber vindt het vooral zonde. Een kwestie van been there, done that! vrees ik. Nu mijn kind tegen de basisschoolleeftijd aan loopt, moet ik echt meer uit de kast trekken om hem uit te dagen. Gelukkig is er in speelgoedland nog genoeg onbekend terrein voor mijn bijna kleuter. Zoals dat van de gezelschapsspelletjes. Méli-mélo circus van Lilliputiens – een perfect spel om je kind kennis te laten maken met spelregels, winnen, verliezen en op je beurt wachten – sleept ons uit de sleur!

peuter, kleuter, kinderen, spelletjes, spelen, gezelschapsspelletjes, ontwikkeling, leerzaam, leren, goed, cadeau, jarig, tip, jaar, 3, 4, 5, spelers, dobbelsteen, lilliputiens, baby's, collectie, 2015, puzzelen, alle, leeftijdenMéli-mélo circus is een spannend eerste gezelschapsspel voor kleine ontdekkers vanaf drie jaar. Het spel bevat vijf bekende Lilliputiens mascottes: Jef de hond, Walter de draak, Nicolas de wolf, Georges de maki en Colette de poes. Alleen liggen ze allemaal in stukjes door elkaar en is het aan ons om ze bij elkaar te puzzelen. Hoofd, bovenlijf, benen, armen… de eerste speler die zijn figuur compleet heeft gedobbeld, is de winnaar. En het leuke is; het maakt niet uit hoe oud je bent, je hebt allemaal een even grote kans om te winnen.

Finn is bloedfanatiek. Puzzelen vindt hij sowieso erg leuk en nu er een wedstrijdelement aan toegevoegd is, wil hij winnen ook. Hij gooit in een rap tempo zijn puzzelstukjes bij elkaar, terwijl ik een abonnement lijk te hebben op ‘sla je beurt over’. Finn wint dan ook glansrijk, maar wil mij daarna wel even helpen om Colette ook compleet te maken. “Zo, nu hebben we allebei gewonnen!” zegt mijn kampioen vastbesloten. Na nog een spelletje voegt hij zelfs een nieuwe spelregel toe. Een soort van ‘mix & match’ regel. Walter krijgt nu het lijf van Jef, een been van Colette en een arm van George. Zo verzint mijn peuter gewoon zijn eigen Lilliputiens creatie. Heerlijk zo’n label waarbinnen je peuter zich eindeloos kan uitleven!

DIY: Wasco ketting
Gouwe ouwe

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter