Een nieuwe tuin aanleggen hoeft niet duur te zijn!

19 september 2023
Een nieuwe tuin aanleggen hoeft niet duur te zijn

Wil je aan de slag met een nieuwe tuin, maar denk je dat het te veel geld zal kosten? Maak je geen zorgen, want een fantastische tuin hoeft niet duur te zijn! Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun jij een prachtige tuin creëren die niet alleen betaalbaar is, maar ook stijlvol en functioneel. In dit artikel delen we tips en trucs om met een klein budget jouw droomtuin te realiseren. 

Aan de slag met een nieuwe tuin inrichten

1# Kies een budget

Voordat je begint, is het belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel je eigenlijk kunt uitgeven. Bepaal het budget dat je verwacht te besteden en zorg ervoor dat je het project start binnen deze begroting. Maak een lijst van alle dingen die je nodig hebt in je tuin, zoals tuinmeubelen, gereedschap, materiaal en planten en ga vervolgens op zoek naar de beste prijzen en aanbiedingen.

2# Recyclen en re-purpose

Misschien heb je al spullen rondslingeren die in de tuin kunnen worden gebruikt, zoals sierpotten of oude, ongebruikte pallets. Geef deze items een nieuw doel, zoals een verticale tuin of een fijne zitplaats. Bij het recyclen van items kan je veel geld besparen en zorg je er ook nog eens voor dat het milieu minder belast wordt. Ook bij kringloopwinkels kun je vaak tweedehands spulletjes kopen voor in de tuin, denk aan plantenpotten en tuinmeubels. En als het nodig is, kun je met een likje verf de geshopte tuinspullen heel makkelijk een nieuwe look geven.

‘Lees ook: Dit is waarom kunstgras ideaal is voor in de tuin.

3# Doe-het-zelf

Door zelf dingen te maken, in plaats van ze te kopen, kun je veel geld besparen. Er zijn veel doe-het-zelf-projecten die je kunt ondernemen, zoals het bouwen van een pergola of het creëren van een border met oude stenen. Mooi om naast je loungeset te plaatsen! Afhankelijk van jouw niveau van ervaring, kun je de hulp inroepen van vrienden of familie of kiezen voor doe-het-zelf-workshops.

4# Koop jonge planten in bulk

Jonge planten zijn over het algemeen goedkoper dan volgroeide planten. Door planten in bulk te kopen, kun je geld besparen en zorgen dat je planten gegroeid zijn tegen de tijd dat je ze nodig hebt. Dit stelt je in staat om nieuwe planten in fasen te introduceren, zodat je niet onnodig zaad verliest.

5# Gratis beschikbare bronnen

In plaats van een groentetuin aan te leggen, waarbij je zaden en planten in een winkel moet kopen, kan je bijvoorbeeld een gemakkelijk te onderhouden moestuin opzetten met de producten die je al in huis hebt. Met de juiste stappen, kan je bijvoorbeeld zaadjes gebruiken van de vruchten of groenten die je al thuis hebt. Win-win!

Met de juiste planning en creatieve ideeën kun je een prachtige en inspirerende ruimte creëren zonder dat het je veel kost. Dus ga aan de slag met een mooi ontwerp van je nieuwe tuin en neem deze tips mee tijdens het inrichten van jouw nieuwe buitenruimte. Succes!

Fietsen met je kindje in een fietszitje, dit moet je weten!
Wanddecoratie inspiratie | 6 Leuke ideeën voor aan de muur

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter