Dit is waarom kunstgras ideaal is voor in de tuin

7 juni 2023

Een tuin inrichten is een heel leuk project om te doen. Natuurlijk moet je van te voren goed bedenken welke wensen je hebt voor de tuin. Afhankelijk van de ruimte, zijn er genoeg opties! Ook is het belangrijk om de tuin kidsproof te maken, dus neem dit zeker meteen mee in je plannen. Plus niet te vergeten, hoeveel tijd wil je besteden aan het onderhouden van de tuin? Heb je geen groene vingers en wil je het jezelf vooral makkelijk maken dan kun je hier ook rekening mee houden tijdens het inrichten. Denk bijvoorbeeld aan kunstgras in de tuin, dit is een perfecte onderhoudsvrije oplossing en ook heel kindvriendelijk. Daarnaast heeft het nog veel meer handige voordelen, daar vertellen we je in dit artikel meer over.

De voordelen van kunstgras

1# Onderhoudsgemak

Kunstgras heeft in vergelijking met natuurlijk gras minder onderhoud nodig. Je hoeft het tenslotte niet te maaien of te bemesten, wat uiteindelijk ook weer tijd bespaart. Kunstgras is ook diervriendelijk, heel prettig als je bijvoorbeeld een hond hebt die dol is op graven. Kunstgrasmatten zijn zo sterk, dat ze wel tegen een stootje kunnen.

2# Allergievriendelijk

Een heel fijn voordeel van kunstgras is dat het hypoallergeen is en kan helpen allergieën bij kinderen te verminderen. Kunstgras bevat geen pollen, graszaden of andere allergenen die allergische reacties kunnen veroorzaken bij gevoelige kinderen. Ideaal voor mensen of kinderen met hooikoorts klachten.

‘Lees ook: Heeft je kind hooikoorts? Deze tips helpen!

3# Weerbestendig

Ongeacht het seizoen, je hebt met kunstgras altijd een mooi groen gazon in de tuin. Het is bestand tegen extreme temperaturen, droogte en regen, waardoor de kids altijd buiten kunnen spelen.

4# Schoon en moddervrij

Spelen de kinderen vaak in de tuin en heb je geen zin in vuile schoenen, grasvlekken of modderige kleren? Kunstgras bevat geen aarde, dus de kinderen komen na het spelen in de tuin een stuk schoner het huis weer binnen. Dit scheelt je weer een extra wasje draaien!

5# Speel- en klimtoestellen

Kunstgras is een perfecte ondergrond voor speel- en klimtoestellen, denk aan een leuke schommel of een glijbaan in de tuin. Vergeet geen valdemping aan te brengen om de kinderen een veilige speelomgeving te bieden! Het biedt extra demping bij vallen en vermindert het risico op verwondingen, zoals schaafwonden en kneuzingen.

6# Duurzaam

Kunstgras is zo gemaakt dat het bestand is tegen intensief gebruik, waardoor je er heel lang plezier van kan hebben. Het is beter bestand tegen slijtage dan natuurlijk gras.

Kunstgrasmatten kun je in verschillende formaten shoppen waarbij je ook zelf kunt kiezen uit de mate van zachtheid, dichtheid en echtheid van de grassprieten. Je kunt het heel makkelijk zelf leggen in de tuin. Zorg sowieso altijd voor een goed zandbed, zodat regenwater snel kan wegzakken en gebruik een stabilisatiedoek om de groei van onkruid tegen te gaan. De keuze voor kunstgras of natuurlijk gras is uiteraard helemaal afhankelijk van je behoefte. Het is altijd goed om de voor- en nadelen af te wegen voordat je een beslissing neemt.

Kunstplanten in huis; dé trend van dit moment!
Vrijgezellenfeest organiseren? Dit zijn originele ideeën!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter